Tåke over Svartøy

Tore Aurstad Gyldendal Illustratør: Andreas Iversen 2020 10 anmeldelser

14 år gamle Jan bor på et barnehjem i Oslo. Han er overbevist om at foreldrene hans fremdeles lever og bor i USA. En dag blir Jan kontaktet av Tritus, en litt gammel mann med et veldig rart utseende. Tritus Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mio

Tåke over Svartøy

Skrevet av 15. desember 2020 av Mio på Bjørnsveen ungdomsskole

Forfatter: Tore Auestad
Utgivelsesår :2020
Antall sider:176
Fantasy bok

Det handler om en 14 år gamle Jon som bor på ett barnehjem i Oslo. Han er overbevist om at foreldrene hans fortsatt er i live å bor i USA. En dag da han er på veg hjem fra skolen så møter han på en mann som heter Tritus som er på leting etter barnebarnet sitt som er forsvunnet. Jon ønsker å hjelpe mannen. Deretter drar Jon og tritus ut på en skummel farefull reise.

Dette er en bok som er veldig enkel å lese og lett å forstå. Bok har lite skrift. Det som er bra med boka er at det at det er mye spenning i det og det skjer uventa vendepunkt. Det jeg likte med denne boka var hvordan boka var bygde seg opp, og hva slags vendinger som skjedde i boka. Det jeg ikke syntes var så bra med boka var litt lite action. Ellers var boka helt ok.

Jeg gir derfor denne boka her terningkast 4.


Peter

Fantasy bok om det underjordiske liv

Skrevet av 11. desember 2020 av Peter på Bjørnsveen ungdomsskole

Forfatter: Tore Aurstad
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 176

Denne boka er en fantasy bok.

Det hele starter med 14 år gamle Jan som lever i året 1939. Jan bor på et barnehjem i Oslo, men han er overbevist på at Foreldrene lever i USA. En dag på vei hjem fra skolen møter en en fremmed mann Som heter Tritus. Tritus spør Jan om han kan hjelpe han med å finne barnebarnet sitt. Barnebarnet til Tritus bodde også på barnehjem. Jan blir tilbudt om penger til en Amerika billett. Jan bestemmer seg for å ta tilbudet og dermed hjelpe Tritus med å finne barnebarnet sitt. Og før han vet ordet av det så er han med på en farlig ferd. Barnebarnet til Tritus viser seg å være med i en såkalt gruppe som heter “Dagons barn“. Etter hvert så drar Jan ut på havet til en øy som heter SVARTØY, og på den dagen han kommer dit, kommer det rare vesner opp fra dypet opp på øya på et såkalt møte, men så viser det seg at Jan er Tritus sitt barnebarn. Men etter møte så kommer det noen personer med pistoler. Ikke alle på øya overlevde. Jan bestemmer seg derfor å bli med ned til dypet, på 100 meter ca kjenner han at han får puste, Jan blir litt sjokkert av at han kan puste under vann.

HVA JEG SELV MENER OM BOKA:

Jeg gir denne boka terningkast 4.
Jeg gir denne boka terningkast 4 fordi jeg syntes synes at det var litt lite action, og jeg vet at dette er en barnebok, men jeg føler at det går at det kunne vært mere barnevennlig action.

Denne boka en nok får mellom trinnet og 8 trinn.
Det jeg syntes var bra med boken:
1. Gode forklaringer.
2. Mye spenning.
3. Generelt en bra bok.


Troy

Tåke over svartøy

Skrevet av 8. desember 2020 av Troy på Bremnes ungdomsskole, 9A

Forfatter: Tore Aurstad

Sjanger: Fantasy/ grøss

Forlag: Gyldendal

Tåken over svarteøy er ei teikneserie bok.

Den handler om 14 år gamle Jon som bor på eit barneheim, og der er han overbevist om at foreldra hans bor i USA. Ein dag møter han ein gammel mann som leiter etter barnebarnet sitt. Og Jon vil vera med den gamle mannen å leite. Så prøver Jon og hjelpe denne gamle mannen med navn Eger og finne barnebarnet sitt, han undersøker rundt og drar ut på ei farleg reise.

Dette er ei bok som er veldig enkel å lese og lett å forstå. Bok har lite skrift. Det som er bra med boka er at det at det er mykje spenning i det og eit uventa vendepunkt. Det eg likte var korleis boka var bygd opp, og kva slags hendingar som skjedde i boka.

Så viss du liker lettleste bøker og teikneserie med spenning i er dette den rette boka for deg. Og denne boka er mest anbefalt for unger/ungdommer mellom 7-17 år.

Treningkast:4


Endre Bø Herigstad

Endre Bø Herigstad

Skrevet av 7. desember 2020 av Endre Bø Herigstad på Tryggheim skole

Plassen ingen ville reise til
Eg synes at boka var ei kjekke bok, mykje bilder og ganske lett leste. Eg leste boka Svartøy. Eg har lyst og anbefala denne boka fordi at eg har lyst til at denne boka skal vinne.

Boka handlar om ein kar i Oslo som er på eit barneheim, han møter ein kar som spør han om han har sett barnebarnet hans. Guten tar oppdrage og reiser rundt og spør om dei har sett han, men får ingen resultat. Kva skal han gjære nå?

Min personleg meining om boka er, ho var ei fin og lett leste bok. Eg meiner sjølv at boka er ei av dei beste eg har lest, bare oppbygninga av boka var sjenerelt bra. På måten boka bygger opp til spenningstoppen. Eg vart sjølv imponert av måten forfattaren har skrevet. Dette var ei bok som eg fekk bra intrykk av bare eg leste den første setningen. Eg likte svært godt hovudpersonen, han gjekk i frå til og være en liten gut som ikkje gjor så mykje av seg, til og reise der ingen andre ville reise.

Denne boka bør absolutt bli nominert til u-prisen og eg synst andre bør og lese ho. Ho er ganske lett leste og ei spennande bok som får fram handlinga på ein god måte. Ho er ikkje akkurat den mest realistiske boka men ho får fram eit bodskap. Stol på meg, les boka og nyt ho.

Terningkast: 5


Torstein N Haugland

Dei merkelige skapningane

Skrevet av 7. desember 2020 av Torstein N Haugland på Tryggheim skole

Tittel: Tåke over svartøy
Antall Sider: 167
Forfatter: Tore aurstad og Andreas Iversen.
Forlag: Gyldendal

Tåke over svartøy er ei fantasi teikneseriebok med veldig lite skrift og mykje bilder, som er veldig positivt, dette gjer at folk som slit med å lese kan sjå på bildene.

Tåke over svartøy handler om 14 år gamle Jan treff på ein framand mann på gata som har mista ungen sin. Den framande tilbyr mykje penger viss Jan finner ungen. Jan treng penger så han tar oppdraget.

Eg synes boka er for gutar mellom 8-13 år fordi det handler om krig. eg likte denne boka fordi eg levde meg fint inn i det med alle bildene. Denne boka burde nominerast til vinner av uprisen 2020

Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Anders

Tåke over Svartøy bokanmeldelse

Skrevet av 15. oktober 2020 av Anders på Siljan ungdomsskole

 Tåke over svartøy er en morsom og fin bok for ungdom. Boken er skrevet som en tegneserie noe som gjør den veldig lett og morsom å lese. I boken får vi høre om en gutt som får en veldig vanskelig og skummel oppgave av en fremmed og skummel mann. I boken får gutten flere vanskelige oppgaver, noe som gjør boken morsom å lese. Boken Tåke over svartøy er en bok der du får vært med på en action rik reise om en spennende og vanskelig oppgave. Når du leser denne boken får du bare lyst til å droppe alt du har i hendende for å få med deg mere av det som kommer utover i sidene.

Hvis du er interessert i en morsom og lett lest tegneseriebok er dette boken du leter etter. Dette er en bok som kanskje er litt vanskelig å forstå med en gang fordi det er litt rotete, men etter du har lest litt i boken blir det mye gøyere fordi du forstår mere av det som skjer. I boken er det mange bilder med lite tekst så det er ikke like lett å dette ut av hva du leser. Denne boken er fin fra start til slutt fordi den gir en god mening hele veien. Starten av boken er litt vanskeligere å forstå enn resten av boken. Hoveddelen og slutten er definitivt di mest innholdsrike delene fordi det er i avslutningen og hoveddelen det skjer mest action.

Alt i alt er dette en morsom og spennende bok som er gøy og underholdene fra start til slutt.

Helt til slutt vil jeg gi denne boken terningkast 5

Til toppen