Synnes puslespill

Lisette Askø Publica Bok 2013 9 anmeldelser

"Plutselig hørte hun noen skrike, langt borte, men likevel nært. Raske skritt. Ett skrik til. Så stillhet. Skremmende stillhet. Hun hatet dette stedet." Synne bor i fosterhjem. Hun mangler biter i hukommelsen sin, som må på plass. Hun husker vagt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 24. april 2013 av marie

Et ekte puslespill

Jeg er helt målløs. Rett og slett. Jeg synes denne boka var helt fantastisk bra! Den var spennende, drama og grøsser på samme tid, og det var det som fikk meg til å leve meg ekstra inn i boka. Jeg måtte faktisk lese ferdig hele boka før jeg kunne sove.

Hovedpersonen er ei jente med navn Synne. Hun bor i fosterhjem. Hun mangler også biter av hukommelsen sin, som må på plass. Noe forferdelig skjedde da hun var yngre, det husker hun, men ikke hva. Hun får på plass noen biter, men de forsvinner etterhvert, mens historien hennes blandes med en annen, gammel historie.

Jeg klarer å kjenne meg igjen i Synne fordi at jeg er en person som er ganske usikker på meg selv. Men hun er ikke mørkeredd, noe som jeg er. Handlingen i boka var den mest geniale og beste jeg har opplevd i hele mitt liv. Jeg begynte å lese boka klokken 10 om kvelden og kunne ikke legge den fra meg før jeg hadde lest den ferdig klokken 3 om natten. Grunnen til dette var at jeg uansett ikke hadde klart å få sove fordi puslespillet hadde tatt over i hodet mitt. Alle brikkene måtte på plass før jeg kunne legge meg. Og på slutten satt jeg der «Hva, nei, hæ? Nei, nei, nei» så det sier jo en del. Jeg synes denne boka fortjener å vinne hele U-Prisen. Dette er en utrolig spennende ungdomsbok.

Starten på boka (kapittel 1) var litt kjedelig egentlig. Den ble brukt til å fortelle om hvordan hun hadde det og fortiden hennes, men det må leses for å skjønne hele boka. Etter kapittel 2 derimot! Da ble det utrolig mye mer spennende. Slutten vil jeg egentlig ikke si så mye mer om enn at den var helt mot mine forventninger. Jeg hadde ikke forventet en slik slutt i det hele tatt. Hvorfor vil du finne ut når du leser boka. Hvis jeg sier at jeg ikke har tenkt på boka i ettertid lyver jeg.

Grunnen til at jeg ville lese boka var fordi at jeg leste innholdsfortegnelsen på nett. Jeg trodde boka skulle være mye tykkere, men det var jo et pluss at den var så tynn. Den trengte ikke å være lengre heller. Det er den beste boka jeg har lest i hele mitt liv.

Stine, 13 år.

Jeg vil anbefale boka til tenåringer. Fra 13 – 19 år rett og slett. Jeg gir boka karakteren 6


marie

marie

Skrevet av 24. april 2013 av marie

Spennende bok!

Synnes puslespill handler om ei jente som heter Synne, og som bor i et fosterhjem. Hun mangler biter i hukommelsen fra hennes fortid, som hun vet at noe forferdelig har hendt. Sammen med vennegjengen drar de opp i skogen på telttur. Det viser seg at skogen ikke bare er en vanlig skog, men en skog som gir Synne svarene på fortiden og som vil forandre livene til alle sammen for alltid.

Boken er kort, og skriften er liten. Jeg synes boken var vanskelig å komme ordentlig i gang med, siden jeg nesten ikke skjønte noen ting og den ikke var så gripende. Men det jeg kan fortelle for de som vil lese den, er at den blir veldig spennende lenger ut i boka!

Etter min mening var handlingene veldig «sammenpresset» i den korte boka. Den kunne godt ha vært dobbel så lang, det ville gjort boka mye mer spennende og enda bedre. Men selve historien er veldig bra.

Amanda, 13 år


marie

marie

Skrevet av 24. april 2013 av marie

Ekstremt spennende, trist og skummel bok!

Synne bor i fosterhjem og har det ikke så veldig bra. Hun hadde en forferdelig barndom, men problemet er at hun ikke husker hva som skjedde. Hun mangler biter i hukommelsen, viktige biter. Og en etter en faller de på plass, og det er sterke ting hun får vite. Hun har en person i hele verden, som skjønner henne og det er bestevenninna. De to og noen andre fra vennegjengen bestemmer seg for å dra på skogstur for å komme seg vekk litt. Men dette blir en helt spesiell skogstur, som noen av dem aldri kommer til å glemme …

Jeg synes boka var veldig bra! Den var ekstremt spennende, trist og skummel. Det er positivt. Lisette Askø er en fantastisk forfatter som skriver utrolig bra og spennende. Jeg tror ikke det var en eneste kjedelig side, og når jeg først hadde begynt å lese, klarte jeg ikke legge den fra meg! Den var litt tynn, jeg ville at den skulle være lenger, men hvis man skulle ha skrevet mer på den, så ville den nok ha blitt kjedelig. Dette er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest, og nå som jeg er ferdig så savner jeg den! Synne har det ikke så lett, og hun har mye å tenke på. Det er spennende å lese om hvordan livet hennes har vært og hvordan hun reagerer når hun får alle bitene på plass. Slutten var veldig positivt overaskende. Kjempebra!

Anbefaler jeg boka: Ja, helt klart! Både ungdommer og voksne bør lese den. Grunnen til at voksne bør lese den, er at man ser ting fra en ungdoms perspektiv, og da skjønner voksne hvordan de bør reagere på ting og hvordan de kan hjelpe oss gjennom tunge tider.

CL


marie

marie

Skrevet av 24. april 2013 av marie

Synnes puslespill

Boka handler om ei jente som heter Synne. Synne bor i fosterhjem, hun manglet mange biter av hukommelsen sin som måtte på plass. Det eneste hun husket var at det var noe forferdelig som skjedde med hun da hun var yngre. Hver bit som faller på plass forsvinner i gjen. Etter hvert som bitene faller på plass så får hun vite sterke ting, samtidig som hennes egen historie blander seg med en annen gammel historie.
Ja, jeg anbefaler boka.

Jente 14

Til toppen