Svartedalen

Atle Hansen Samlaget 2015 39 anmeldelser

Kva gjer du når du høyrer mystiske stemmer frå kjellaren i ei forlaten løe, djupt inne i Svartedalen, der du absolutt ikkje skulle gå? Når mystiske ting byrjar hende, og du ikkje klarer å finne ei naturleg forklaring? Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Nikolai

Nikolai

Skrevet av 5. oktober 2016 av Nikolai på Sandnes skule

Tittel: Svartedalen
Sjanger: grøsser/fantasi
Sidetal: 110
Forfattar: Atle Hansen
Boka handlar om ein gut som tilbringer sommaren sin i ei lita bygd, i hytta si med foreldra sine. Men det er noe som ingen veit, det spøker i huset, og det er ikkje bare der det skjer rare ting. Det er ei mystisk jente som går rundt, og ein katt som er i Svarte-dalen og ein amulett som jenta vil ha. Men som om det ikkje er nok, oppfører faren seg litt uvanlig.
Det tar litt tid før boka starter skikkelig. Men uansett så var det ikkje så mye som var spennande. Først var den spennande og så midt inni var det ikkje noko som skjedde. I slutten var det litt guff i det. Boka var litt spennande men eg kunne lagt den frå meg. Eg synes ikkje den skal nominerast til Utprisen.
Eg gir denne boka terningkast 4.

Nikolai 8.klasse Sandnes skule.


Bastian

Bastian

Skrevet av 15. desember 2015 av Bastian på Grim skole

Svarte-Dalen er en grøsser som forfatteren Atle Hansen skrev.
Boka handler om en gutt som skulle på en ferie i sommerferien med foreldrene sine. Å de bodde i et hus som faren hadde overtatt. Men ved huset ligger det en dal. Den dalen blir kalt for svartedalen. Foreldrene til gutten sier han ikke skal gå der. Men en dag gikk han bare igjennom…

Da jeg begynte å lese gikk det ganske fort fordi den var lett å lese. Å jeg forstod mer og mer. Men boka sluttet for brått. Så det var mange spørsmål som gikk i hodet mitt på slutten. Denne boka passer til de i alderen fra 10-13 år fordi den er lett og lese. Det var en tynn bok på bare litt over 100 sider og har mange høydepunkter sånn du ikke kjeder deg mens du leser.

Jeg gir boka en sterk 3 fordi det var mye spenning i den, men slutter altfor brått.


Børge

Børge

Skrevet av 15. desember 2015 av Børge på Sagatun skule

Svarte-Dalen.

Svarte-Dalen er ein liten grøssar som held på spenninga. Eg vil gi boka terningkast 4. Eg vil ikkje gi boka terningkast 6 fordi den er litt vanskeleg å forstå, fordi den hoppar litt fram og tilbake i personane. Og det er litt vanskelig å få tak i innhalde i boka. Også synest eg den endar litt brått.

Midt i skuleferien begynner merkelege ting å hende. Mystiske stemmer kviskrar fra ein kjellar i Svartedalen. Er alle rykte om svarten og kapteinen sanne? Kva er det nokon leitar etter?

Ei jente dukkar opp. Er ho eigentleg ein vanleg person? Kvifor vil ho ha smykket?
Eg vil beskrive jenta som ein skummel, merkeleg og uvanleg person. Ho har både grønne lysande auge, skulle ikkje det vore skummelt nok? Ho var kledd i svart.

Framsida på boka passar godt til innhaldet. Mørk farge går igjen i boka.


Jørgen Einestrand

Jørgen Einestrand

Skrevet av 14. desember 2015 av Jørgen Einestrand på Sandnes skule

Svartedalen
Forfattar: Atle Hansen

Denne boka handlar om ein gut som mot sin vilje skal tilbringe ferien sin med resten av familien i eit hus faren har arva i bygda der han vaks opp. Han synest eigentleg huset er litt nifst. Han høyrer knirkelydar i veggane, og vinden ular som ugler rundt hjørna. Etter kvart som dei er der merkar han at ikkje alt er som det skal, og at det faren hadde fortalt ikkje stemde heilt med sanninga. Då han går rundt på øya, kjem han til ein dal, som ser litt mystisk ut. Når han kjem ned i dalen ser han eit lite gardstun med eit hus og ein låve. Der ser han ein katt, og han følgjer etter han inn i låven. Der viser det seg at alt ikkje er som det skal.
Eg synest dette er ei god bok med mykje spenning, og litt grøss. Boka passar for folk som likar grøss og spennings-bøker. Eg gjev denne boka terningskast 5 fordi det er ei spenningsfull bok.
Jørgen Einestrand
Sandnes skule


Tindra

Tindra

Skrevet av 13. desember 2015 av Tindra på St.Svithun skole

Svartedalen er en grøsser som er skrevet av Atle Hansen.
Boken handler om en gutt som tilbringer sommeren sin i en liten by, i hytten sin med foreldrene sine. Men det er noe som ingen vet, det spøker i huset og det et er ikke bare der det skjer rare ting. Det er en mystisk jente som går rundt, og en katt som er i svartedalen. Men som om det ikke er nok oppfører faren seg litt uvanlig…

Det tar litt tid før boken starter skikkelig. Men uansett så var det ikke så mye som var spennende. og derfor var det litt vanskelig å lese videre. Jeg var litt missfornøyd med slutten fordi den sluttet for brått. Boka er tynn, og er lettlest og det passer sikkert veldig bra for folk som ikke liker så godt å lese. Den var ikke så skummel til å være grøsser så tror jeg nok at den passer best til alderen 9-12 år. Jeg tror nok jeg hadde gitt boka en 3 for som sagt var den ikke så spennende som jeg hadde håpet på.

Vis flere anmeldelser

Til toppen