Svarte-Mathilda II

Tor Arve Røssland Samlaget 2013 7 anmeldelser

Den første boka om Svarte-Mathilda blei nominert til Uprisen og har blitt ein favoritt i skulebiblioteka. No kjem bok nummer to om Elisabeth og den demoniske Svarte-Mathilda, som gøymer seg i ein spegel. Etter dei fryktelege opplevingane i første bok, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 24. april 2013 av marie

Svarte-Mathilda II

Denne boka er en veldig enkel og lettlest bok for de som liker å lese spenningsbøker. Den er skrevet av forfatteren Tor Arve Røssland. Den er ikke så tjukk, ligger på rundt 176 sider, og er oppfølgeren til boken «Svarte Mathilda». Boken er skrevet på nynorsk. Det er en ting som ofte trekker ned leselysten til oss med bokmål som hovedmål, men her gjelder det absolutt ikke! Med en gang jeg begynte å lese boka, kjente jeg at jeg ikke klarte å legge den fra meg, selv om jeg innimellom måtte. Den var så bra at jeg glemte helt at den var skrevet på nynorsk. Det var selvfølgelig noen få ord jeg måtte lese 2-3 ganger for å skjønne det helt, men ellers gikk det helt fint. Min mening om boka er veldig positiv, jeg synes den var helt super og kjempespennende.

Boka passer fint til aldersgruppa 10-15 år.

Dette er alltså bok nrummer 2, og jeg anbefaler å lese den første boken før du begynner med den andre. Det jeg likte ved boka var at den startet med at forfatteren hadde skrevet et lite sammendrag eller en liten oppsummering av bok nr.1, slik at det er lettere å se sammenhengen mellom de to bøkene.

Hovedpersonen i boka er Elisabeth, både i eneren og toeren. Boken er skrevet på en veldig bra måte, siden den hopper fra nåtid til 1800-tallet. Dette kan påvirke leserne enten positivt eller negativt, men selvsagt etter hvordan man liker det fra person til person. I eneren så finner Elisabeth et speil på loftet, dette er ikke et vanlig speil. Det er nemlig et forhekset speil som svarte-Mathilda gjemmer seg i.

I toeren så handler det om at Elisabeth og hennes venninne Gry drar på språkskole i utlandet for å lære seg italiensk i ferien. Familien de flytter inn hos oppfører seg rart og dette vekker oppmerksomheten till Elisabeth med en gang. Hun prøver å finne ut av hva som skjedde med hennes forvunnede venn, Filip, som ble borte etter at de så svarte Mathilda i speilet hjemme i eneren. Vi blir også tatt med tilbake til Langetun på 1800-tallet der vi får høre om jentungen Mathilda sin historie.

Det skjer masse spennende og overnaturlige ting under historien.

E.F.


marie

marie

Skrevet av 24. april 2013 av marie

Svarte-Mathilda II

Elisabeth drar til Italia med venninnen sin Gry, men når de kommer til der de skal bo skjer det uforklarlige ting. En gutt med gammelt ansikt som vandrer rundt i hagen, en jente i rød kjole som ingen andre ser og hvorfor blir alle rommene kalde når Valeria kommer inn.
Dette er den andre boka i serien Svarte-Mathilda som Tor Arve Røssland, og jeg likte den første også

Dette er en veldig god bok med tanke på at den er skrevet på en skummel måte for ungdommer. Jeg fikk en veldig fin opplevelse med boka. Boka anbefales for de som ikke Denne bør absolutt nomineres til årets Uprisenbok

Kim, 14 år

Til toppen