Sumarvariasjonar

Tone Nilsen-Bie Skriveakademiet 2021 8 anmeldelser

Kvifor lyg nokon om kven dei er? Kvifor blir nokon så blenda av andre at dei ikkje lenger ser seg sjølve? Kvifor vel nokon døden framfor livet? Kan ein liten augneblink gje lys nok til å møte ein mørk kvardag? Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Silje

Merkelig

Skrevet av 14. desember 2021 av Silje på Mæla ungdomsskole

Merkelig
Tittel: Sumarvarisjonar
Forfatter: Tone Nilsen-Bie
Boka handla om en person som løy om hvem dem var. Da begynte alle dem andre å lure på hvorfor personen løy om hvem dem var.
Jeg tenker boken passer best til ungdommen, den handla veldig mye om hvordan det kan oppleves hos noen å være ungdom. Den kan også passe for unge foreldre, eller folk imellom dem to aldrene.
Jeg tenker boka var veldig bra, dem røpa ikke alt med engang, og hadde meg opptatt og interessert. Boka var veldigspennende, men litt kjedelig tittel var det.
Jeg opplevde boka som noe bra, og ville anbefalt den til folk på min alder. Bok var bedre noen steder enn andre steder, men for det meste så fikk jeg med meg alt.


lykke

ikke min favoritt

Skrevet av 14. desember 2021 av lykke på Mæla ungdomsskole

Boken er en novellesamling. Boken handler ganske mye om følelser, det er 5 kapitler i boken.
Boken hadde mye tekst og innhold men jeg ville gjerne hatt litt bilder sånn at det er lettere og se for seg og forstå boken, siden det var litt vanskelig for meg og skjønne, og skjønne måten den er skrevet på, så jeg tenker at boken passer bra til de som liker nynorsk. Jeg synes det ble kanskje litt kjedelig for meg, siden det ikke har så mye jeg interesserer meg i. Jeg synes også at måten boken er skrevet på er forvirrende.
Sumarvariasjonar er ikke en bok helt får meg, men jeg kan anbefale deg og lese boken vis du er glad i noveller og liker og lese nynorske tekster.


Torjus

Døden eller livet

Skrevet av 10. desember 2021 av Torjus på Dokka ungdomsskole

Litt om boka
Denne boka er en veldig dramatisert bok. Boka handler om følelser og hvor tøft man kan ha det. Boka starter ganske med engang inn i handlingen og er lett å forutsi uti fra starten. Boka slutter også veldig forutsigbar igjen med tanke på det man får vite i starten. Noe boka skal ha skryt for er noe som fikk meg til å leve meg inn i boka og det var en litt sånn intens spenning rundt hovedpersonens tanker og man vil alltid høre hva som skjer videre og valgene han tar.

Oppsummering av boka
Dette er en ganske lettlest bok. Boka er skrevet på nynorsk og har korte enkle setninger. Det er ikke noe banning i boka, men det forundrer meg litt med tanke på inneholde i boka. Det er også mange replikker i boka. Boka har mye indre spenning i seg og er vanskelig å legge fra seg. Jeg tror forfatteren har skrevet denne boka for å sende et budskap til folk som sliter med tanker om å ta livet sitt og folk som sliter med følelser og hvor vanskelig det er å være ung. Jeg tror og han skriver boka for å få folk til å snakke med folk som man kanskje ser ikke har det så bra og at det er bedre å prate med de hvert fall før det kan være for seint. Bokas svakhet er kanskje at det kan være litt vanskelig å får satt seg inn i boka og få orientert seg, men det blir bedre utover i boka. Jeg anbefaler boka sterkt. Jeg vil gi den terningskast 5.


aleksander

veldig rar

Skrevet av 6. desember 2021 av aleksander på Varteig barne- og ungdomsskole

boken er sikkert bra men den er ikke noe for meg jeg syns det er vanskelig og lese fordi jeg sliter med å forstå ny norsk Handlingen er ganske forutsigbar, og forventet. Boken slutter veldig forventet med tanke med det som hadde skjedd tildligere.
terning 2


Maren Hansen Lie

Beundrer forfatteren

Skrevet av 5. desember 2021 av Maren Hansen Lie på Øresvik skole

Dette er ei bok som er bygd opp av fem noveller. De jeg likte best av disse er nummer to "Med samla bein" og tre "Å lyse etter krabbe". Derimot er hele boka utrolig oppslukende og jeg elsker måten teksten er satt sammen på. Temaet er for det meste sommer og kjærlighet, og boka utrykker mange følelser. Det er kanskje hovedlys på det at mange unge kan ha det vanskelig, og det det må jeg si meg svært interessert i. Innholdet er realistisk, og det danner fort bilder i hodet. Novellene hadde bråe og spennende endinger og jeg vil vite hva som skjer videre. Boka er kort, innholdsrik, tankevekkende, og man ønsker å vite hva hovedpersonen vil tenke og gjøre under de forskjellige hendelsene i novellene.

Etter å ha lest de andre anmeldelsene til Sumarvariasjonar la jeg merke til at noen misforsto oppbyggingen av boka. Jeg kan se hvorfor noen av dem ikke skjønte helt, men jeg personlig synes at boka var lett å forstå. Alt jeg kan si er at jeg beundrer forfatteren, og jeg vil gjerne lese flere bøker som denne. Jeg anbefaler den sterkt.

Helt klart terningkast 6!

Vis flere anmeldelser

Til toppen