Støvets bok 1

Phillip Pullman Aschehoug Oversetter: Torleif Sjøgren-Erichsen 2018 1 anmeldelse

22 år etter utgivelsen av den moderne klassikeren DEN MØRKE MATERIEN, vender Philip Pullman tilbake til det magiske universet som har trollbundet barn og voksen over hele verden. Elleve år gamle Malcolm lever et trygt og godt, og kanskje litt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Guro Åvendal

Guro Åvendal

Skrevet av 7. september 2018 av Guro Åvendal på Hellvik skole

Støvets bok i andres øyne

Det er en fantasy bok som handler om en gutt som heter Malcolm. Han, en tjenestejente som heter Alice og babyen Alice passer på, Lyra må rømme. De rømmer med båten til Malcolm ned en elv, og de finner ut at det er noen som følger etter dem, og han som følger etter dem vil ha tak i Lyra siden hun er spesiell. Denne boka hører sammen med det gylne kompasset, bare at denne boka da er noen år før alle de 3. Dette er første boka i en serie. I dette universet har de en daimond, som er et dyr. Alle menneskene har en, og daimonene er en del av sjelen deres.

Bokutdraget er veldig spennende. Det ender med en “cliffhanger”, som gjør at mange i alle fall jeg vil lese videre på boka. Jeg liker hvordan boka er skrevet . Det er akkurat sånn jeg liker det, selv om det av og til var litt vanskelig å forstå, og jeg hang ikke helt med. Jeg liker også hvordan boka er skildret. Det føles ut som om jeg er der, og står og ser alt bak et tre. Den har akkurat nok skildringer, for noen fantasy bøker har alt for mye skildring og da blir det litt tungt å lese videre.

Jeg synes selve universet er originalt. Det med at det finnes daimoner, og at de er en del av sjelen til menneskene. De dyrene daimonene ble var litt unike, noe som var litt dumt. Det er ikke så mange som vet hvilke dyr de var. Noe jeg også synes er at det burde vært litt mer følelser. Jeg liker best jeg-fortellinger for da får du mye mer om hva en føler.

Boka handler om å passe på Lyra, og om å få henne i sikkerhet. Det er noe spesielt med henne, og det er mange som vil ta henne. Noe av det beste med boken er at den er spennende, og at du vet ikke så mye om karakterene på begynnelsen av boka, derfor vil mange lese videre for å få vite mer hvem de er. Andre bør lese boka, for den er spennende. Den tar deg med til en helt annen verden som også er litt lik vår egen. Boka bør nomineres til Uprisen.

Denne anmeldelsen er basert på et utdrag.

Til toppen