Sting

Therese Garshol Syversen Samlaget 2022 66 anmeldelser

16 år gamle Emma vaknar på sjukehus med eit skotsår i magen. Kva som har hendt, hugsar ho ikkje heilt, men dei seier at det er faren som har skote ho. Som einaste overlevande etter ein familietragedie må Emma flytte Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

JAD

Sting

Skrevet av 14. desember 2022 av JAD på Bråtejordet skole

STING HANDLINGSREFERAT:
Boka sting handler om 16 år gammel Emma våkner opp på sykehuset. Hun har blitt skutt. Av hvem husker hun ikke helt, men familien hennes sier at det var faren som skøyt hun. Etter en familietragedie må Emma flytte langt til mormora si, som bor helt på toppen av fjellet. Der bor det også en gutt som heter Hannes, han er nabogutten og Han elsker å fotografere. Han vil gjerne bli venn med Emma. Psykologen Beate sier at Emma ikke kan komme seg videre før hun husker hva som har skjedd. Men Emma kan ikke huske, hun vil ikke huske


Inger Helen

dagen alt ble forandret

Skrevet av 14. desember 2022 av Inger Helen på Eide ungdomsskole

Boka «Sting» skrevet av Therese Garshol Syversen og er en sterk roman om minner. Boken handler om Emma som er 16 år og nettopp har opplevd noe veldig traumatiserende. Hun er en del på sykehuset og snakker mye med Beate som er sykepleier, men også en type psykolog for Emma. Emma må flytte til mormora si, og der møter hun Hannes, han bruker å være en del med mormora til Emma.

Jeg synes at boka er skrevet på en bra måte som gjør det lett og lese, men den hopper frem og tilbake i tid. Den starter veldig rett inn i handlingen som gjør det enklere å sette seg inn i boka og bare fortsette å lese. Boka er ikke så lang, det er derfor enklere for alle å lese den.

Jeg likte boka veldig godt og synes det var en bra bok. Den anbefales om du liker litt spenning og småtriste bøker.
Jeg gir boka terningkast 6


Dani

skuddet som endret alt

Skrevet av 14. desember 2022 av Dani på Eide ungdomsskole

Sting er en roman som er skrevet av Therese Garshol Syversen. Emma våkner på sykehuset etter å ha blitt skutt i magen. Emma klarer ikke å huske hva som skjedde, men det blir sagt at faren har skutt henne. Siden moren og faren er dø så flytter hun til mormora si. Naboen til mormora er en gutt på samme alder som heter Hannes. Emma liker ikke Hannes, men Hannes prøver og bli venn med ho. Emma må huske for å komme seg videre sier psykologen hennes Beate. Emma verken vil eller kan huske det som har skjedd.

Jeg liker denne boken fordi den er lett å lese og har ett viktig tema. Det er en del skrift på hver side, men ikke noe tungvint å lese. Hvis du skal lese denne boken må du være klar over at den skifter mye mellom nåtid og fortid. Jeg synes boka kunne vært litt lenger og litt mer spenning. Boka er på 125 sider. Ganske så dårlig spenningskurve.

Terningkast 4


Kjersti

Hendelsen som forandret alt

Skrevet av 13. desember 2022 av Kjersti på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest romanen Sting av Therese Garshol Syversen. Boken handler om 16 år gamle Emma, som våkner opp på sjukehus med et skuddsår i magen. Hun husker ikke hva som har skjedd, men dem sier at faren hennes har skutt hun. Som eneste overlevende fra en familietragedie, flytter ho til mormora si. Der bor også nabogutten Hanes, som gjerne vil bli venn med Emma. Psykologen hennes, Beate, sier at Emma må huske det som har skjedd for å komme seg videre, men Emma kan ikke huske, hun vil ikke huske. En sterk roman om hvordan man på nytt kan finne lys i alt det mørke.

Forfatteren tar med viktige temaer som traumer, familieproblemer og hvordan det å snakke om ting kan gjøre alt så mye lettere.

Det som gjør boken bra, er at forfatteren har formidlet/beskrevet handlingene på en god måte. Den begynner rett på, og du blir dratt inn i historien.

Kapitlene veksler mellom nåtid og fortid, men det er ikke så vanskelig å henge med for det. Boken er ikke så veldig lang, så ting skjer ganske fort.

Det er ikke noe spesielt som trekker boken ned, men for meg ble den litt kjedelig. det var rett å slett ikke helt boken for meg. Så jeg vil gi denne boken et terningkast 4.


Kasper

vanskelig å forstå

Skrevet av 13. desember 2022 av Kasper på Vormsund ungdomsskole

Boken handler om en jente som heter Emma, som har blitt skutt av faren sin. Så nå bor hun oss mormora sin, som bor langt ute på landet. Rundt huset er det mye trær. Der får hun en ny venn som er nabogutten.

Boken hopper fram og tilbake i tid og da er det litt vanskelig å holde følge hvor i boka du er. Boken er på nynorsk da er det anda vanskeligere å forstå hvor i boka du er, fordi nynorsk er sidemålet mitt. Og da blir boka kjedelig fordi du ikke forstår noen ting.

Dette gjorde at jeg ikke synes boka var noe gøy å lese, og den var kjedelig. Det er grunnen til at det ble terningkast 1.

Vis flere anmeldelser

Til toppen