Sting

Therese Garshol Syversen Samlaget 2022 44 anmeldelser

16 år gamle Emma vaknar på sjukehus med eit skotsår i magen. Kva som har hendt, hugsar ho ikkje heilt, men dei seier at det er faren som har skote ho. Som einaste overlevande etter ein familietragedie må Emma flytte Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Aurora

Sting

Skrevet av 21. november 2022 av Aurora på Smestad ungdomsskole

Boken «Sting» handler om 16 år gamle Emma som har blitt skutt i magen av sin egen far. Boken tar for seg hva som skjedde før og etter tragedien, og hvordan Emma kommer seg gjennom dette.

Selv om dette er en alvorlig historie som fortelles, blir jeg ikke så engasjert.
Jeg synes det tok veldig lang tid å komme inn i handlingen, og det var ikke en særlig spenningskurve. Det var også veldig lite som skjedde. Boken hoppet mye fram og tilbake i handlingen, som ble veldig forvirrende og vanskelig å følge med på. Når jeg var ferdig satt jeg igjen med en skuffet og forvirret følelse. Hva skjedde egentlig i slutten?

Likevel så liker jeg at forfatteren tar opp temaer som er relevant for dagens ungdommer, sånn som skilsmisse, traumer og andre familieproblemer. Boken hadde et relativt stort potensiale til å gjøre det bra, men språket og måten boken er bygd opp ble ikke presentert på en fungerende måte.

Jeg synes ikke denne boken bør bli nominert til Uprisen i år, og gir den derfor terningkast 3.


Peder B. Granseth

Dystert tema, bra bok

Skrevet av 18. november 2022 av Peder B. Granseth på Smestad ungdomsskole

Krim/dramaboka, Sting, er en nydelig bok vis du trenger noe lett og lese. Denne boka handler om 16 år gamle Emma som plutselig våkner på sykehuset med et skuddsår i magen. Hun får vite at begge foreldrene hennes er døde. Hun må da bo hos bestemoren sin. Der treffer han en gutt som har et slags vennskap til bestemoren.

Denne boka var litt utfordrende å lese fordi den er på nynorsk, men likevel så skjønner du hva som skjer. Du merker nesten ikke at det er nynorsk du leser. Det er noe banning i bok, men jeg synes det styrker boka. Det er også noen dialektord i denne boka, men igjen, det gjør ikke boka dårligere. Den blir også ganske vanskelig å lese fordi temaet er så dystert. Det er en lett bok å lese, men blir litt verre fordi det er et så dystert.

Det er ganske mange spenningskurven i denne boka, men den største spenningskurven skjer litt på slutten i boka. Da vi får vite hva som egentlig skjer. Da er spenningen ganske stor. Boka starter litt tregt, men starter midt i handlinga.

Denne boka burde absolutt være en kandidat til å vinne U – prisen, fordi den er spennende og du lurer hele tiden hva som skjer. Forfatteren har laget en veldig bra bok.

Terningkast: 5


Ken Ove

Ei dramatisk fortelling

Skrevet av 17. november 2022 av Ken Ove på Eide ungdomsskole

Krimboka, Sting, er skrevet av Therese Garshol Syversen. Den handler om ei jente som heter Emma og ikke har det så bra. Faren var sikker på at mora hennes hadde funnet seg en ny mann. En dag kom faren hennes med et våpen i hånda, gikk inn i huset og da skjedde det noe dramatisk.
Boka starter treigt, men rett inn i handlinga. Spenningskurven er på topp omtrent når du har komme litt over halvveis av boka. Vendepunktet er omtrent midt i boka når vi får vite hva som egentlig har skjedd. Jeg syntes boken sluttet litt overraskende. Da jeg begynte å lese var den ikke så vanskelig å legge fra seg, men når du kommer mer inn i handlingen ble den mye mer spennende. Det er ytre spenning, lett å kjenne seg igjen i og å leve seg inn i fordi hovedpersonen er på min alder.
Boka var litt vanskelig å lese for meg den er skrevet på nynorsk og noen setninger var lange. Det er litt banning i boka og noen dialektord. Jeg synes språkbruken passer til boka.
Sting handler om en familie som ikke har det så bra, og som opplever en tragedie. Jeg tror forfatteren har skrevet den fordi det er folk som opplever slike ting. Jeg tror boken gir deg noe å tenke på og har noe viktig å si til deg. Jeg syns de beste med boken er at det er en nerve i den, og at jeg lurer – hva er det egentlig hovedpersonen Emma har opplevd?
Jeg syns at andre skal lese boken fordi den er spennende og fasinerende.
Jeg syntes boken bør nomineres til U prisen fordi den er veldig bra, og jeg gir Sting terningkast 4


Katarina

Bra bok med tøft innhold

Skrevet av 16. november 2022 av Katarina på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest “Sting” av Therese Garshol Syversen. Boken handler om seksten år gamle Emma som har blitt skutt i magen av sin egen far, den handler også om hvordan Emma har det etter hendelsen å hvordan det var med familien hennes før hendelsen skjedde.

Jeg likte boken ganske bra den var veldig spennende, og jeg anbefaler folk til å lese den. Selv om den er på nynorsk så er den ganske lett å forstå hva det er skrevet om. Sting er en roman som handler om vold tilbakeblikk og hvordan det er etter en sånn hendelse.

Jeg syns det burde bli skrevet en bok til for da er det muligheter for å få med oss hvordan vennskapet til Emma og Hannes blir å hvordan det går med Emma etter den hendelsen og den tiden hun har måttet være i ro. Vennskapet til Emma og Hannes er litt sånn spesielt helt i begynnelsen Emma vil helst være alene og vil egentlig ikke gi Hannes en sjanse, men utover i fortellingen så åpner hun litt mer opp og ender opp med og gi han en sjanse.


Ada

Sting

Skrevet av 14. november 2022 av Ada på Kvelde skole

Sting er en nynorsk roman som er skrevet av Therese Garshol Syvertsen. Boken handler om en jente som het Emma og hennes familie. Hun våknet opp en dag på et sykehus etter hun hadde blitt skutt i magen.

I boken skjedde det ikke så mye, det handla mest om hvordan Emma hadde det og hvordan det var etter det hadde skjedd. Vi fikk også høre hvordan det var når henne vokst opp og når foreldrene henne valgte å skille seg. I boken hoppa det også mye fram og tilbake fra datid til nåtid, så det var litt vanskelig å henge med.
I boken får du også lese om en gutt hun møter som heter Hannes. Men vi får ikke vite så mye om han. Hvem var han og hvorfor kom han på besøk hos mormoren hennes hele tiden?

Jeg gir boken terningkast 3:
Fordi jeg føler at boken gikk litt sakte, altså at det tok lang tid før det skjedde ting.
Det var heller ikke så mye ting som var spennende som skjedde.
Men jeg syns at boken har en bra historie og jeg syns at boken har bra karakterer og viser mye om hvem de er og hva de føler.
Boken beskriver også mye om omgivelsene og hva som skjer.

Jeg syns boken kan passe til ungdommer på ungdomsskolen/videregående fordi den er lettlest og har et ganske bra tema som kan passe til den alderen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen