Sting

Therese Garshol Syversen Samlaget 2022 66 anmeldelser

16 år gamle Emma vaknar på sjukehus med eit skotsår i magen. Kva som har hendt, hugsar ho ikkje heilt, men dei seier at det er faren som har skote ho. Som einaste overlevande etter ein familietragedie må Emma flytte Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mina

Vendepunktet

Skrevet av 15. desember 2022 av Mina på Hvaler barne -og ungdomsskole

Boka Sting er en bok i sjangeren drama. Den handler om hovedpersonen Emma som har vært igjennom en familietragedie. Hun husker ikke hva som har skjedd, men våkner opp på sykehuset med skuddsår i magen. Psykologen sier hun må huske for å glemme, men hun vil ikke huske.
Boka starter ganske rett på hva som har skjedd, men gir oss tilbakeblikk i hva som skjedde før og etter den grusomme hendelsen. Kapitlene i boka bytter på å handle om nåtid og fortid, noe som gjør det forvirrende. Boka er bygget opp med spenningstopper når det handlet om fortiden. Boka var ikke vanskelig å legge fra seg da den ikke var fengende. Dette er et tema som ikke så mange kjenner seg igjen i, men er fortsatt viktig å snakke om. Boka er troverdig fordi man vet at dette skjer. Selv om boka er skrevet på nynorsk er den lettlest. Sidene hadde lite tekst og inneholdt ikke så mange sider. Forfatteren kan ha skrevet boka med denne handlingen fordi hun har opplevd lignende hendels selv. Budskapet i denne boka er bra fordi det er et viktig tema.
Jeg anbefaler boka, men det er ikke den beste boka jeg har lest.
Boka bør nomineres til Uprisen fordi dette er et viktig tema.
Terningkast 5.


Live Sandnes-Olsen

"Skuddet"

Skrevet av 15. desember 2022 av Live Sandnes-Olsen på Eide ungdomsskole

Jeg skal skrive bokanmeldelse om boka Sting. Forfatteren av boka er Therese Garshol Syversen. Boka handler om Emma som er hovedpersonen. Hun våkner plutselig en dag på sykehuset med et skudd i magen. Emma husker ikke mer enn at det var faren som skøyt henne. Sting er en grøsser eller drama bok.
Boka starter In medias res, rett inn i handlingen. Da Emma våknet på sykehuset, måtte hun bo med bestemoren sin. Nabogutten Hannes kommer mye innom, og prøver å bli venn med Emma. Emma går mye med en psykolog som heter Beate. Beate prøver å få Emma til å huske mer om det som har skjedd. Jeg synes boka starter spennende fordi, Emma våkner på sykehuset etter en traumatiserende opplevelse. Boka går i nåtid og fortid, sånn at vi kan se hvordan Emma hadde det før.
Jeg synes denne boka burde nomineres til U-prisen fordi, det er en spennende ungdomsbok, og det var ikke så mange sider. Dette er en perfekt bok til den som liker litt krim, og mysterier som må løses. Jeg gir boka terningkast 5.


Alida Marie Digernes

"sting"

Skrevet av 15. desember 2022 av Alida Marie Digernes på Åkra ungdomsskole

Boken "Sting" handler om ei jente som heter Emma og en dag våkner hun på sykehuset og vet ikke helt hva som har skjedd, hun har et skuddsår i magen. De forteller henne sannheten, og Emma vil ikke tro på det. Hun flytter inn hos bestemoren sin langt ute på landet.

Hovudpersonen i boka er verdt å bli kjent med. Navnet til hovudpersonen er Emma. Eg synest at forfatteren har klart å fortelle hvordan ting så ut i boken på en god måte.

Eg likte boken godt, men tempoet i boken gikk veldig tregt, men tok seg opp mot slutten. I slutten så skjedde det masse. Eg kunne tenkt meg at det hadde skjedd mye mer igjennom hele boken og ikkje bare på slutten. Eg likte heller ikkje at det var "no" og "då", fordi eg synest at det ikkje var så lett å henge med.

Terningkast 3


Oda Himle

Sting

Skrevet av 15. desember 2022 av Oda Himle på Åkra ungdomsskole

Boka handler om ei jente som heiter Emma. Ein dag våkner ho på sykehuset med et skuddsår i magen, og ho veit ikkje heilt kor det kommer fra eller kva som har skjedd. Det er mange som sier kva som har skjedd, men det nekter Emma og tro.

Denne boka er ei spenende, men ein litt trist historie. Eg føler at me kommer tett inn på hovudpersonen sitt liv og tankene hennes. Plassane og alle personane kunne eg se føre meg. Boka gjekk litt treigt. Det var ikkje så mykje spenning før slutten. Det er nesten berre det samme som skjer igjen og igjen. Den var litt vanskelig å forstå. Det hoppa fra "no" til "då" ganske mange gonger, og det var ganske forvirrande i starten.

Treningkast 3


Sienna

Ikke en vinner, men en god bok

Skrevet av 14. desember 2022 av Sienna på Grov skole

Boka handler om en jente som må takle og akseptere en tragedie, og hvordan verden er nå. Faren har skutt og drept moren og seg selv, i tillegg til å ha skutt Emma i magen. Emma våkner opp på sykehuset og hun forstår ikke hva som skjedd. Hun husker lite i begynnelsen, men etter hvert husker hun mer og mer. Etter sykehusoppholdet bor Emma hos bestemoren sin, mens hun kommer seg etter tragedien. Hun treffer Hannes, som er en nabo av bestemoren, og de blir venner.
Boken er bygd opp slik at annet hvert kapittel handler om nåtid og fortid. Man får lære om hvordan livet hennes var før tragedien, samtidig som hun husker det. Jeg likte at boken var bygd opp på denne måten, fordi det blir spennende. Man vet ikke hva som skjedde, men man får en ide om det. Jeg likte nåtiden best.
Jeg synes temaet var litt mørkt, men alt ble beskrevet på en god måte, slik at man føler det samme som hun føler. Det interessant å lese om måten faren tenkte på, og få se hvordan Emma overkom alt. Boken er skrevet på nynorsk, så i begynnelsen var det litt vanskelig (mitt morsmål er engelsk), men jeg følte at jeg følte at jeg kom inn i det etter hvert. Boken er skrevet med et lett forståelig språk, uten at det blir barnslig.
Jeg likte boken, og den fenget meg. Den var god, men ikke fantastisk. Jeg vil ikke anbefale den til noen som aldri leser, men kanskje til noen som liker godt å lese. Jeg tenker at det er viktig tema som tas opp, det å akseptere at livet er slik det er og klare å gå videre.
Jeg likte måten det skrives om emnet, jeg likte at jeg kan kjenne meg igjen i følelsene hennes, og jeg likte at Emma ble venn med Hannes uten at det nødvendigvis betydde at de måtte bli romantisk involverte. Jeg likte ikke at det av og til virker som om ting ikke har helt sammenheng med selve historien, og hvis det var metaforer, så skjønte jeg ikke de.
Boken fortjener ikke å vinne U-prisen, men det var ikke en dårlig bok.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
JAD

Sting

Skrevet av 14. desember 2022 av JAD på Bråtejordet skole

STING HANDLINGSREFERAT:
Boka sting handler om 16 år gammel Emma våkner opp på sykehuset. Hun har blitt skutt. Av hvem husker hun ikke helt, men familien hennes sier at det var faren som skøyt hun. Etter en familietragedie må Emma flytte langt til mormora si, som bor helt på toppen av fjellet. Der bor det også en gutt som heter Hannes, han er nabogutten og Han elsker å fotografere. Han vil gjerne bli venn med Emma. Psykologen Beate sier at Emma ikke kan komme seg videre før hun husker hva som har skjedd. Men Emma kan ikke huske, hun vil ikke huske

Til toppen