Sting

Therese Garshol Syversen Samlaget 2022 44 anmeldelser

16 år gamle Emma vaknar på sjukehus med eit skotsår i magen. Kva som har hendt, hugsar ho ikkje heilt, men dei seier at det er faren som har skote ho. Som einaste overlevande etter ein familietragedie må Emma flytte Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Matias

Ei forvirrande historie eg IKKJE forstod!

Skrevet av 25. november 2022 av Matias på Sinnes skule

Boka handlar om 2 skilte foreldre som ikkje blir einige. Mora sin nye kjæraste blir aldri nemnt bortsett frå at de seier at mora snakkar med ein ny. Emma bur hos Mormora si. I nærheitene bor det ein gut som heiter Hannes. Han er nysgjerrig å berre plutseleg er der.

Boka er litt rotete. Den ga mer meining mot slutten da forfatteren forklarte mer om kva som hadde skjedd. Boka var forvirrende og ga ingen meining før slutten. Eg skjønte ikkje temaet før de 20 siste sidene. Bokas overskrift stemmer ikkje heilt med handlinga. Emma som er hovudpersonen har ikkje Sting som boka heiter. Eg skjønte aldri kven Beate var, som berre var der av å til.

Boka kan vera bra for nokon og dårleg for andre. Eg vil ikkje anbefale boka og meiner at boka kanskje passer for folk som synest det er gøy med litt utfordrande tekst. Det er mye tekst på ei side, så det er vanskelig hvis du mister setningen. Det er mange kapittel som også er vanskelig å holde kontroll på. Eg likte ikkje boka og vil ikkje lese den igjen. Eg gir boka terningkast 3 fordi den ikkje var så forståelsesfull, men hadde nokre spenningstopper.


Odin Martiin

Usikkerhet og redsel.

Skrevet av 24. november 2022 av Odin Martiin på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest boken “Sting” som er skrevet av Therese Garshol Syversen.

Denne boken handler om ei jente som heter Emma som er 16 år. Hun våkner på et sykehus uten at hun helt vet hva som har skjedd. Hun har et skuddsår i magen og hun husker ikke hvordan hun har fått det eller hva som har skjedd, men de sier at det er faren som har skutt henne.

Det jeg synes om boken er at den er litt vanskelig å lese og litt forvirrende. Grunnen til det er at det går fram og tilbake i tid ganske ofte, noe som kan gjøre denne boken ganske utfordrende for de fleste.

Det er en fin bok, men også ganske trist. Temaet i denne boken er redsel og at hun ikke føler seg trygg. Emma vet ikke helt hva hun skal gjøre, og hun får ikke fram, vil ikke få fram det hun har opplevd. Hun er redd. Hun puster tungt. Hun kan høre hjerte sitt slå hardt, og hun er urolig. Denne boken er ikke alt for lang og heller ikke alt for kort, så det er en bra ting. Jeg synes at forfatteren har gjort en god jobb med å skrive denne boken. Det hun kunne ha gjort bedre er å ha skrevet den så den ikke hopper så mye fram og tilbake i tid, kanskje hvis hun hadde gjort det hadde det blitt litt lettere å lese, men det er en fin bok og veldig spennende, men også litt forvirrende og lese. Utenom det er det en fin og bra bok.

Terningkast: 4


Malin Bondevik

En passe bra bok

Skrevet av 24. november 2022 av Malin Bondevik på Fevik skole

«Sting», er en roman som minner om vold og hvordan man på nytt kan finne lys i alt det som var mørkt.

16 år gamle Emma, våkner med skuddsår i magen. Hva som har skjedd, husker hun ikke, men de sier det er faren som har skutt henne.

Jeg likte boka sånn passe. Jeg er egentlig ikke så glad i å lese dramabøker. Jeg liker mer litt skumle bøker, noe denne boka ikke var.
Historien og karakterene i boka er troverdige. Boka var litt vanskelig å lese for meg, siden den var på nynorsk. Jeg er ikke vant til å lese nynorsk. Noen steder syns jeg historien ble litt forvirrende. Det var litt vanskelig få sammenheng. For eksempel snakket hovedpersonen med Hannes, og så pratet hun plutselig med psykologen. Dette var med på at det var vanskelig å holde tråden. Noen ganger måtte jeg lese avsnittene / sidene flere ganger for å forstå.
Det var en litt åpen slutt der man ikke fikk alle svarene. Jeg vil ha svar når jeg leser en historie. Dersom det kommer en bok nr. 2 er det jo greit, ellers syns det dette var litt dumt.
Boka ligner ikke på noen andre bøker jeg har lest.
Det var mye som var bra i boka, det var bare ikke min type bok. Jeg vil anbefale boka til lesere som liker dramabøker.
Jeg gir boka terningkast 3 eller 4.


Ingvild

Familietragedie, vennskap og ny start

Skrevet av 21. november 2022 av Ingvild på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest boken “STING” av Therese Garshol Syversen. Det er en bok om Emma som våkner på sykehuset, hun husker ikke hva som har skjedd. Hun blir ofte fortalt hva som har skjedd av folk som tror de vet, men som egentlig ikke gjør det. Emma nekter å tro det hun får høre og lager egne versjoner av ha som har skjedd, men hun blir fortalt at hun må forstå hva som har skjedd og slutte å lage egne versjoner. Boken er på nynorsk, men dette var noe jeg ikke tenkte så mye over og som gikk helt greit. Jeg tenker at boken passer for tenåringer, men også voksne. Man burde ha lært litt nynorsk før man leser denne boken så det ikke blir så vanskelig med nynorsk.

Boken tar opp spesielt ett tema som kommer tydelig frem, barn som mister foreldre, men også dette med at Emma må flytte til mormor og prøve å komme seg etter hendelsen. Psykisk helse er også ett tema som kommer frem uten at de har gjort dette alt for tydelig, hvordan Emma har det inni seg og hvordan hun føler det som har skjedd.

En ting jeg synes var bra med boken var hvordan forfatteren beskriver hvordan tingene opplevdes for Emma. Det var også en ganske ryddig bok selv om det er fortid og nåtid om hverandre, men det var skrevet på en enkel måte så det var enkelt og følge med og vite hva som skjedde når. Boken starter ganske brått, noe som gjør at den er spennende og lese fra starten. Det tar litt tid før man kommer inn i handlingen, i tillegg til at det kan være litt rotete siden det er fortid og nåtid om hverandre.

Terningkast: 5


Martina

Har du lyst til og huske det eller ikke?

Skrevet av 21. november 2022 av Martina på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest boken “sting” av Therese Garshol Syversen. Boken handler om 16. år gamle Emma som våkner opp på sykehuset med skuddsår i magen uten å huske helt hva som har skjedd. Emma får hjelp av Beate som er terapeut til å prøve og huske hva som har skjedd, men Emma vet ikke helt om hun vil huske eller ikke. Emma bor nå med sin mormor, og blir senere kjent med en gutt som blir kalt for Hannes. Dett er kort fortalt en forholdsvis stor familietragedie hvis du spør meg. Boken inneholder flere temaer men jeg synes at og stå mellom to parter og ikke helt vite hva du skal beskriver ganske godt. Forfatteren har skrevet boken i to tidsperspektiv, nå og da. Boken er skrevet på nynorsk, men er fortsatt lettlest. Jeg synes at denne boken her var enkel og lese i forhold til at den var på nynorsk. Forfatteren er veldig god til å beskrive ulike situasjoner. Boken viser hvordan mennesker kan ha det etter sitasjoner de helst vil glemme. Og hvordan mennesker kan komme inn i livet ditt fra en helt uant side. Vi får tidlig et overblikk over hva det skal handle om.

Jeg synes at boken passer best til ungdommer, men kan også passe for litt endre mennesker. Den kan også passe til mennesker som kan føle på litt det samme at de ikke ønsker og fortelle noe eller ikke husker ulike hendelser. Jeg synes at boken bruker ganske lang tid til det kommer helt fram til en spenningstopp og at den bruker forholdsvis lang tid før vi kommer ordentlig inn i handlingen. Jeg synes at det er litt vanskelig og noen ganger finne en sammenheng mellom vi leste om “da” tidsperspektivet og neste gang vi leser om det. – Men ellers veldig bra skrevet.

Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Aurora

Bra bok - Eller litt rotete?

Skrevet av 26. september 2022 av Aurora på Ve skole

Jeg føler at boken hadde likt tempo gjennom hele fortellingen og at man kom lett inn i den. Den var ikke så spennende at jeg ikke kunne legge den fra meg, og jeg syns den litt rotete. Boken hopper frem og tilbake mellom NÅ og DA i hvert kapittel. Boka var generelt grei å lese og den er ikke så lang. Det er ikke mange karakterer med så det er lett å følge med på hvem som er med og hvem som snakker. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen på noen ting og syns at boka beskriver godt hvordan det er for Emma når foreldrene krangler.

Jeg syns personlig at boken ikke burde nomineres til uprisen. Grunnen til dette er at jeg syns ikke den var så spennende og at den var litt rotete.

Jeg gir Sting terningkast 3.

Til toppen