Sting

Therese Garshol Syversen Samlaget 2022 46 anmeldelser

16 år gamle Emma vaknar på sjukehus med eit skotsår i magen. Kva som har hendt, hugsar ho ikkje heilt, men dei seier at det er faren som har skote ho. Som einaste overlevande etter ein familietragedie må Emma flytte Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Arne Per

Deprimerende lesing

Skrevet av 30. november 2022 av Arne Per på Steinerskolen i Tromsø

Hovedpersonen bor hos tanten sin etter å ha mistet familien sin, da pappaen gikk amok.

Boka starter når hovedpersonen har blitt skutt av pappaen sin. Hun forsøker å finne ut av hva som skjedde. Boka oppleves ikke som troverdig, da hovedpersonen virker til å slite med alt for tunge tanker. Når familien din dør er det trist, men man må komme seg over det.

Boka er som å vaske bilen med skitten vann – helt meningsløs, fordi den virker overdyster.

Boka er på nynorsk, dette gjorde den vanskeligere for meg å forstå. Jeg opplevde boka som lite interessant og ikke fengenes.

Jeg mener at boka ikke skal nomineres til U-prisen.

Terningkast 1 (terningen ramla egentlig på gulvet og ble 0)


Julie Gedde-Dahl

Familietragedien

Skrevet av 28. november 2022 av Julie Gedde-Dahl på Eide ungdomsskole

Familietragedien

Boka «Sting» er ein nynorsk roman skrevet av Therese Garshol Syversen.

Boka handlar om seksten år gamle Emma som vaknar opp på sjukehus med eit sår i magen. Ho hugsar ingenting, men får beskjed om at faren har skote både ho og mora. Ho flyttar til mormora si, og der møter ho naboguten Hannes. Han vil bli venn med ho, men Emma vil ikkje samarbeide. Ho snakkar ofte med psykologen hennar, Beate, og ho seier at Emma må komme seg vidare. Men da må Emma hugse kva som har skjedd, og det vil ho ikkje.

Eg synes boka var bra, den er lett å lese, og det er gode skildringar. Ein lager seg eit bilete i hovudet, og handlinga er lett å leve seg inn i. Boka er fin for dei som ikkje vil lese ei lang bok, men eg synes det skjer litt lite i sjølve handlinga. Den bygger seg litt opp etterkvart, men boka har litt open slutt. Eg personleg er ikkje så glad i det, fordi eg vil vite kva som skjer vidare. Boka får ein til å ville lese meir, og derfor vil eg nominere boka til uprisen.

Eg vil gi boka terningkast 4.


Matias

Ei forvirrande historie eg IKKJE forstod!

Skrevet av 25. november 2022 av Matias på Sinnes skule

Boka handlar om 2 skilte foreldre som ikkje blir einige. Mora sin nye kjæraste blir aldri nemnt bortsett frå at de seier at mora snakkar med ein ny. Emma bur hos Mormora si. I nærheitene bor det ein gut som heiter Hannes. Han er nysgjerrig å berre plutseleg er der.

Boka er litt rotete. Den ga mer meining mot slutten da forfatteren forklarte mer om kva som hadde skjedd. Boka var forvirrende og ga ingen meining før slutten. Eg skjønte ikkje temaet før de 20 siste sidene. Bokas overskrift stemmer ikkje heilt med handlinga. Emma som er hovudpersonen har ikkje Sting som boka heiter. Eg skjønte aldri kven Beate var, som berre var der av å til.

Boka kan vera bra for nokon og dårleg for andre. Eg vil ikkje anbefale boka og meiner at boka kanskje passer for folk som synest det er gøy med litt utfordrande tekst. Det er mye tekst på ei side, så det er vanskelig hvis du mister setningen. Det er mange kapittel som også er vanskelig å holde kontroll på. Eg likte ikkje boka og vil ikkje lese den igjen. Eg gir boka terningkast 3 fordi den ikkje var så forståelsesfull, men hadde nokre spenningstopper.


Odin Martiin

Usikkerhet og redsel.

Skrevet av 24. november 2022 av Odin Martiin på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest boken “Sting” som er skrevet av Therese Garshol Syversen.

Denne boken handler om ei jente som heter Emma som er 16 år. Hun våkner på et sykehus uten at hun helt vet hva som har skjedd. Hun har et skuddsår i magen og hun husker ikke hvordan hun har fått det eller hva som har skjedd, men de sier at det er faren som har skutt henne.

Det jeg synes om boken er at den er litt vanskelig å lese og litt forvirrende. Grunnen til det er at det går fram og tilbake i tid ganske ofte, noe som kan gjøre denne boken ganske utfordrende for de fleste.

Det er en fin bok, men også ganske trist. Temaet i denne boken er redsel og at hun ikke føler seg trygg. Emma vet ikke helt hva hun skal gjøre, og hun får ikke fram, vil ikke få fram det hun har opplevd. Hun er redd. Hun puster tungt. Hun kan høre hjerte sitt slå hardt, og hun er urolig. Denne boken er ikke alt for lang og heller ikke alt for kort, så det er en bra ting. Jeg synes at forfatteren har gjort en god jobb med å skrive denne boken. Det hun kunne ha gjort bedre er å ha skrevet den så den ikke hopper så mye fram og tilbake i tid, kanskje hvis hun hadde gjort det hadde det blitt litt lettere å lese, men det er en fin bok og veldig spennende, men også litt forvirrende og lese. Utenom det er det en fin og bra bok.

Terningkast: 4


Malin Bondevik

En passe bra bok

Skrevet av 24. november 2022 av Malin Bondevik på Fevik skole

«Sting», er en roman som minner om vold og hvordan man på nytt kan finne lys i alt det som var mørkt.

16 år gamle Emma, våkner med skuddsår i magen. Hva som har skjedd, husker hun ikke, men de sier det er faren som har skutt henne.

Jeg likte boka sånn passe. Jeg er egentlig ikke så glad i å lese dramabøker. Jeg liker mer litt skumle bøker, noe denne boka ikke var.
Historien og karakterene i boka er troverdige. Boka var litt vanskelig å lese for meg, siden den var på nynorsk. Jeg er ikke vant til å lese nynorsk. Noen steder syns jeg historien ble litt forvirrende. Det var litt vanskelig få sammenheng. For eksempel snakket hovedpersonen med Hannes, og så pratet hun plutselig med psykologen. Dette var med på at det var vanskelig å holde tråden. Noen ganger måtte jeg lese avsnittene / sidene flere ganger for å forstå.
Det var en litt åpen slutt der man ikke fikk alle svarene. Jeg vil ha svar når jeg leser en historie. Dersom det kommer en bok nr. 2 er det jo greit, ellers syns det dette var litt dumt.
Boka ligner ikke på noen andre bøker jeg har lest.
Det var mye som var bra i boka, det var bare ikke min type bok. Jeg vil anbefale boka til lesere som liker dramabøker.
Jeg gir boka terningkast 3 eller 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen