Stillheten etterpå

Helene Uri Gyldendal 2019 8 anmeldelser

Et skrik, et krasj, så lyden av sirener. Stillheten etterpå treffer deg som et varmt blodsprøyt mot pannen: Hvem hadde egentlig skylden? Ada begynner i første klasse på videregående, fast bestemt på å legge den gamle Ada bak seg. Odd-Erik Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mia

Hemmelighet?

Skrevet av 8. desember 2019 av Mia på Sunnland skole

“Stillheten etterpå” er en bok skrevet av Helene Uri, som handler om Odd-Erik og Ada. Ada begynner i første klasse på videregående, og klar for en ny start i livet. Odd-Erik har akkurat blitt ferdig med utdanningen til nå, og klar for sin første jobb. Han skal være kontakltlærer for Ada sin klasse. Hvem er egentlig Odd-Erik, er det noe han sjuler?

Jeg synes boken varierte mellom å være bra og dårlig. Det var noen steder i boken der det ble litt slitsomt at de byttet mellom de to personene så ofte. Det var noen få spenningskurver i boken, men ikke nok til at boken ble utrolig bra. Starten begynte tregt og jeg ville legge boken til side, men når jeg fortsatte ble den litt bedre. Den er veldig lett og lese, noe som er posetivt. Ikke helt min favorittbok, men det kan ha noe med sjangeren som denne boken har og det jeg liker. Anbefaler boken til dere som liker at det bytter synspunkt og litt spenning. Alt i alt en bok som havner midt på treet.
4-


Anine

Veldig god

Skrevet av 27. november 2019 av Anine på Grov skole

“Stillheten etterpå” handler om to personer: Ada og Odd-Erik. Ada har akkurat begynt første året på videregående og Odd-Erik er nyutdannet lektor og skal begynne å jobbe på samme videregående skole. En rekke med hendelser fører til at man finner ut at det skal ikke all verden til for å knekke et menneske og at stillheten etterpå treffer deg som en blodsprøyt i pannen. Jeg likte boken veldig godt fordi den var veldig godt skrevet og hadde en av de beste handlingsforløpene jeg har lest. Boken har et relevant tema og slutten treffer deg ut av det blå. Boken bytter synspunkt og det blir et fint virkemiddel i denne typen bok. Synspunktskifte skjer flere ganger i noen kapittel, men oftest bytter det annen hvert kapittel.

Terningkast. 5


Ingvild Teigen

Midt på treet!

Skrevet av 12. november 2019 av Ingvild Teigen på Smestad ungdomsskole

Boken «Stillheten etterpå» skrevet av Helene Uri handler om Ada og Odd-Erik, som vi følger annethvert kapittel. Ada har akkurat startet på videregående skole, og prøver å legge fortiden bak seg. Odd-Erik er ung og en nyutdannet lektor, som blir kontaktlæreren til Ada sin klasse. Snart starter ryktene om Odd Erik og er han den han utgir seg for å være?

Jeg syntes boken var sånn passe bra. Den startet litt tregt og kjedelig, så jeg fikk lyst til å bare legge boken fra meg. Etterhvert ble den bedre, men det skjedde aldri noe som var veldig spennende. Det var ikke noe høydepunkt i boken og det var som om man fulgte vanlige hverdager. Jeg gir denne boken terningkast «3» og jeg syntes ikke denne burde bli nominert til finalen i U-prisen.

Til toppen