Stillheten etterpå

Helene Uri Gyldendal 2019 8 anmeldelser

Et skrik, et krasj, så lyden av sirener. Stillheten etterpå treffer deg som et varmt blodsprøyt mot pannen: Hvem hadde egentlig skylden? Ada begynner i første klasse på videregående, fast bestemt på å legge den gamle Ada bak seg. Odd-Erik Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

utbruddet

Skrevet av 18. desember 2019 av på Kråkerøy ungdomsskole

Utbruddet
Han trodde det skulle bli så bra, masse ungdom, ny kjæreste, men det hele skulle ta en brå vending. Gamle skolen var trist, nå går det mye bedre, dette kan ikke gå galt.

I boken «Stillheten etterpå» av Helene Uri, ser vi konsekvensene av hva som kan skje vis man fortsetter med å være slemme mot noen over tid. I hoved rollene møter vi Ada og Odd – Erik. Ada er en jente som har hatt det ganske dårlig på ungdoms skolen og ser etter en ny start på videregående. Odd – Erik er en ung lærer med store drømmer og et godt hjerte. Alt han gjør blir feil tolket.

Jeg synes boka hadde et supert språk, forfatteren lekte på en måte med ordene og lagde mange fine språkbilder. Boka hadde en litt lang innledning som aldri sluttet. Boken sluttet ganske skarpt, noe jeg synes var veldig bra. Boken tok for seg et viktig tema som flere burde lese om. Jeg anbefaler denne boka til ungdommer som liker en god lese opplevelse.

Jeg gir boka ternings kast 5. Fordi boken var litt kjedelig i lengden men språket var helt formidabelt.


Emilia

«Hjerteskjærende ungdomsroman»

Skrevet av 17. desember 2019 av Emilia på Blomdalen skole

Stillheten etterpå er en hjerteskjærende ungdomsroman. Historien følger to hovedpersoner, Ada og Odd Erik, som begge går det første året på videregående skole. En av de som elev og en av de som lærer. Ada har nettopp gått på ungdomskolen med venner som fikk henne til å gjøre ting hun ikke har lyst til, nå er hun klar for en ny Ada med mange venner og et perfekt liv. Odd Erik skal endelig bli kontaktlærer for sin første klasse og ser fram til et glimrende år med flotte ungdommer. Men ting går ikke som de skal, Ada sliter med fortiden sin og Odd Erik prøver å vinner respekten til klassen, uten suksess.
Jeg mener at denne boka er fantastisk. Boka traff meg rett i følelsene og klarte suksessfullt å spille på de. Forfatteren klarer å gi leseren sterke følelser av sinne, urettferdighet og tristhet over et tema som er viktig og ikke snakket så mye om. Hun viser leseren en hjerteskjærende fortelling om en mobbet lærer som blir offeret til den mørke og urettferdige siden av #MeToo og klarer å bygge opp følelsene i boka på en realistisk måte.

Terningkast: 5/6


mathilda nystad tindvik

stillheten etterpå

Skrevet av 11. desember 2019 av mathilda nystad tindvik på Grov skole

I Stillheten etterpå er det et parallelt perspektiv mellom en lærer og en elev. Læreren er ny i jobben og eleven er ny på skolen og i klassen. De er begge nervøse for hvordan året blir, og for den ene går det bedre enn for den andre.
Boken starter med et fram-pek til slutten. Det er forvirrende skrevet i starten, men det går raskt over. Jeg likte den ganske godt, men handlingen var ikke noe hyggelig å lese. Det er så trist at noen har det slik som i boken.
Boken endte som sagt med slutten, og det hadde vært uventet om jeg ikke hadde lest den delen allerede. Det var en ganske brå vending. Karakterene var derimot godt beskrevet, og man kunne nesten skjønne hva hver enkelt kom til å gjøre i de forskjellige situasjonene.
Terningkast: 4


Linnea

stillheten etterpå

Skrevet av 10. desember 2019 av Linnea på Rønvik skole

Denne boken er skrevet av Helene Uri. Boken handler om lektor Odd- Erik og Ada som begynner i 1 klasse på videregående skole. Jeg synes denne boken var litt kjedelig å lese. Det er ikke en bok jeg ville lest på nytt. Noen ganger er den spennende og noen ganger er den kjedelig.
Karakter 2+


marthine

døds kjedlig

Skrevet av 10. desember 2019 av marthine på Leirfjord barne- og ungdomsskole

Stillheten etterpå
Stillheten etterpå er skrevet av Helene Uri
Boken handler om Ada og odd-Erik er på skolen. Ada er elev og skal begynne på videregående. Odd-Erik er lektor og er lærer i klassen til Ada. Boken er helt lik hele veien, den handler bare om at di er på skolen. Boken er god på å vise hvem det handler om, om det er Ada eller Odd-Erik. Det står tydelig. Siden boken er lik hele veien blir den kjedelig.
Jeg gir den karakter 3 fordi den var midt på treet, den var kjedelig men var god på å vise hvem den handlet om.

Vis flere anmeldelser

Til toppen