Stikk!

Moten Hovland Cappelen Damm 2013 11 anmeldelser

Stikk! handler om å tørre å stole på kjærligheten til seg selv og andre. Molly er tolv år og i ferd med å flytte inn hos nye fosterforeldre. Hun har bodd i flere fosterhjem tidligere, men det har aldri gått Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 24. april 2013 av marie

Stikk er spenene bok

jeg synes boken var spenene og jeg synes også den var bra den hade litt med hverdagen å gjøre .jeg anbefaler virkelig å lese denne boka


marie

marie

Skrevet av 24. april 2013 av marie

En 6 for boka

ja jeg synes denne boka var bra hadde bra tempo ,synes den var litt trist når hunden ble slippet ned fra taket:( denne boka var litt tykk og den hadde litt mange sider men det er en sånn bok for meg jeg liker ikke små tynne bøker med store skrift .

jeg synes boken handla litt om mobbing og jeg 100% imot mobbing
jeg synes boken var litt skummel så jeg anndebefaler at barn under 10 ikke skal se den .

for vær setning jeg leste ble det mer og mer spenene ,når jeg hade planer om lese 30-40 sider gikk det og til 60 sider klarte ikke å legge fra meg boka .

skal jeg være helt ærlig synes jeg å lese boka var bedre en filmen (høres litt rart ut ) men det er bedre for meg å lese en å se:) jeg ELSKER å lese og den her boka er en av de spenne bøkene jeg har lest jeg skulle ønske det fantes del 2 eller noe ..

den var gøy å lese og levende høres rart ut det å men synes jeg levde meg i historien
mobbing og drama er noe alle opplever og den her boka hadde litt av begge deler .
men jeg følte at jeg hadde opplevd litt av det så da begynnte jeg å tenke på det mens jeg leste .

Molly er en litt anndeledes person hun minte meg litt om meg ,jeg lkte måten truls prøvde å hjelpe molly ,molly var litt sånn »rett på sak » for å si det sånn hun sa alt rett ut

og Katrine gjore meg kavalm jeg hater sånne jenter som går rundt og tror dem er utrolig pene og perfekte.

men boka var kjempe bra likte den


marie

marie

Skrevet av 24. april 2013 av marie

En ny start

»Stikk» er skrevet av Morten Hovland, og er på 256 sider. Boken er basert på en serie som gikk på NRK høsten 2011, og ble utgitt 12. Januar 2012. Jeg vil nok si at det er en ungdomsroman. Målgruppen er satt på 10-13 år, men jeg mener personlig at målgruppen burde være på 13+, rett og slett fordi når man er eldre så forstår man mer. Og Molly sin situasjon er ikke så lett å forstå, bortsett fra hvis du selv ikke har gjennomgått noe liknende.

I boken følger vi 12 år gamle Truls og Molly fra hvert sitt ståsted, med to helt ulike liv. Molly får en ny sjanse til tross for hennes trøblete fortid, og flytter inn hos en ny fosterfamilie med en helt ny start. Hun ønsker så inderlig å få det til denne gangen, men fortiden hennes forfølger henne stadig vekk. Moren er død, faren sitter i fengsel og hun skylder Ebbe penger. Når hun starter i en ny klasse med mennesker hun ikke forstår seg på blir det vanskelig, men etter å ha blitt kjent med en gutt som heter Truls blir ting litt lettere. Han tenker ikke vondt om henne, noe som alle andre gjør, og det hjelper henne med å forandre seg. Dessuten hjelper også Molly Truls med å overvinne hans frykt, nemlig å stå opp for sine meninger og ikke bry seg om andre. Stikk handler om at alt kan gå bra til slutt, hvis man kun gir andre en sjanse eller flere, selv om de kanskje ikke fortjener det.

Mens jeg leste boken så hadde jeg blandet følelser. Jeg var alt fra irritert til trist. For eksempel så var jeg irritert fordi oppførselen til Molly stadig vekk overrasket meg, men jeg var også trist fordi hun oppførte seg slik på grunn av fortiden sin.

Jeg foretrekker fantasy -bøker, men jeg likte denne boken veldig godt likevel. Den var troverdig, original og gjennomstøpt. Mange ungdommer kan nok kjenne seg igjen i noen av problemene, enten det er Truls sine problemer eller Molly sine, og det liker jeg.

Jeg mener folk bør lese denne boken fordi det viser at det alltid er en grunn til at folk oppfører seg slik som de gjør, og derfor skal man ikke dømme andre!

Jeg gir boken terningskast 5, og håper at den kommer videre i finalen, fordi boken fortjener den plassen.


marie

marie

Skrevet av 24. april 2013 av marie

STIKK!

Hovedpersonen er en jente på 12 år som heter Molly. Molly har flyttet til et nytt fosterhjem, etter at moren døde og faren sitter i fengsel, så får hun ikke så fort venner.

Når jeg leste denne boken sovnet jeg nesten hver gang, fordi den var så kjedelig. Jeg syntes boka var vanskelig å forstå fordi det var mange ulike folk og holde rede på. Selv om det var mange personer var det like vel spenning fordi Molly havnet i masse konflikter.

Jeg ville anbefalt denne boken fra 10-12 åringer.


marie

marie

Skrevet av 24. april 2013 av marie

God, men ikke årets, anbefales.

Boken var veldig god, den var godt skrevet og fikk med seg det meste. Den var skrevet med to synspunkter som jeg personeligt syns gjør boken veldig god. Den kom godt i gang og holdte tempoet oppe hele veien. Det eneste jeg syntes var dårlig var slutten for den var veldig forutsigbar og det trekker bokens helhet ned.

Molly er et problembarn, faren er i fengsel og moren er død, hun har hatt flere foster familier men aldri funnet seg til rette. Nå skal hun bli tatt inn i en ny familie igjen er denne den perfekte, eller er den for perfekt?
Hun begynner på en ny skole og i hennes klasse går Truls som spiller i korps, han faller for Molly men er han hennes type?

Boka er ei typisk kjærlighetshistorie, det er en typisk klisjé der ei jenta møter en gutt, dette gjør boken litt veldig uoriginal.

Jeg tror at moralen er at en person kan forandre seg.
Moralen er viktig, men den andre i boka er ikke viktig.

Boken passer til unger fra 10-13 for den er kanskje litt for klisjé for ungdommer.
Jeg anbefaler boka for den er lettlest og vanskelig å la den ligge.

Vis flere anmeldelser

Til toppen