Stifinnerne

Reidar Kaarbø Stifinnerne 2019 7 anmeldelser

Hva tror du intelligente vesener fra en annen galakse mener om hvordan vi holder på her på jorden? Hovedpersonene i denne historien er guttene Mohammed og Tommy, begge snart 16 år gamle. Etter tre ukers tur i villmarken kommer de Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Victor Ingebret Borgersen-Lilleborge

Science Fiction Thriller med Amerikas President!

Skrevet av 4. november 2019 av Victor Ingebret Borgersen-Lilleborge på Kråkerøy ungdomsskole

Boka Stifinnerne er skrevet av Reidar Kaarbø, det er en Science Fiction Thriller. Jeg likte boka veldig godt fordi jeg liker å lese eventyr og Science Fiction. Jeg vil anbefale den til alle som har samme interesser som meg.

Boka handler om to gutter som heter Mohammed og Tommy. De er 16 år gamle. De liker godt å gå tur i skog og mark. De er veldig gode venner. Etter en lang tur i skogen ser de et romskip. Det blir starten på en historie som til og med presidenten i USA og CIA blir interesserte av.

Hva skjer med Mohammed og Tommy når romvesener kommer? Og hva skjer i det hvite hus? Les boka hvis du vill finne det ut!

Det er ungdommelig språk i boka. Med litt banning og litt slang. Jeg syns at boka var veldig treg i starten sånn at det ble veldig kjedelig. Men utover i hoveddelen og slutten var det veldig bra. Når ufoen kom så var det et vendingspunkt i boka. Det gikk fra å være kjedelig til å bli veldig spennende. Det var mye humor i boka også. Jeg ble ganske rørt av slutten. Det var ganske lettende. Boka passer for ungdom fra 12-15 år, fordi det er mye som de vil like å lese om, som USA og CIA og romvesener. De kan også kanskje kjenne seg igjen i hverdagen til Mohammed og Tommy.

Boka er veldig god fordi det var mye ytre spenning i boka. Det liker jeg. Boka er grei å lese for meg fordi jeg liker å lese, men for folk som ikke er så glad i å lese kan den være vanskelig. Det er også mye unaturlige ting som skjer det er veldig kult å lese om.

Jeg er veldig sikker på at det er en av de beste bøkene jeg har lest.

Jeg gir terningkast 5/6.


Marius Heggelund

Nydelig science fiction story

Skrevet av 16. oktober 2019 av Marius Heggelund på Jordal skole

Den handler om Tommy og Mohammed som finner ut mye om bak historien til denne verden. Historien sluttet nydelig, handlingene er veldig lett å leve seg inn i, synes jeg i hvert fall.
Jeg synes denne boken er kjempefin spesielt slutten. Jeg faktisk begynte å føle at det var veldig trist på slutten. Hvis du tror du kommer til like den, bare les den. På starten hadde jeg problemer med å denne boka, jeg syntes den ikke var spennene, men jeg sa til meg selv at jeg skulle lese 10 kapitler hver dag. Etter at jeg gjorde det en stund begynte den å bli veldig spennene.
Jeg likte denne boken, kommer du til å like den er veldig usikkert, jeg kan jo bare fortelle deg hvordan jeg opplevde boka og om du kanskje kommer til like den. Du må vurdere det selv. Generelt var boka treig i starten synes jeg. Husker ikke starten over hodet. Du kommer kanskje ikke til å like den hvis du liker realistiske sjanger, men det er jo en «science fiction thriller» hvis du liker sjangere som verdensrommet, forskning, teknologi og spennene. Er jeg nesten helt sikker på at du kommer til like den.

Terning kast: 5/6

Til toppen