Stifinnerne

Reidar Kaarbø Stifinnerne 2019 7 anmeldelser

Hva tror du intelligente vesener fra en annen galakse mener om hvordan vi holder på her på jorden? Hovedpersonene i denne historien er guttene Mohammed og Tommy, begge snart 16 år gamle. Etter tre ukers tur i villmarken kommer de Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Vetle Øksne Mathisen

Meget spennende

Skrevet av 19. desember 2019 av Vetle Øksne Mathisen på Kippermoen ungdomsskole

Stifinnerne

Stifinnerne er en norsk science fiction thriller, som er skrevet av Reidar Kaarbø.
Boken handler om to gutter som heter Hohammed og Tommy.
Boka er litt tunglest i starten, og begynner å få «fart» på seg på rundt 150 sider.

Mohammed er født i Irak, men flyttet til Norge når han var 7 år gammel.
Han hadde en bestefar som var leder av en gammel fredserklæring og eier en av de tre traktatene som beviser at USA har brutt loven. Guttene prøver å finne ut av hva som skjer med både CIA og presidenten involvert.
Et romvesen kommer til jorden og kaller seg Peter. Han tar med seg 250 mennesker til å bo på hans planet.

Jeg synes boka er spennende, interessant, morsom og at boka har mye fart i seg. Boka er egentlig i nåtid, men forfatteren får veldig bra til å gå inn i fortid. Jeg gir boka terningkast 5, og ikke 6 fordi den var litt treg i starten. Men ellers var boka veldig bra.


Kaia

Stifinnerene

Skrevet av 15. desember 2019 av Kaia på Hauketo skole, 10. trinn

Stifinnerne er en norsk science fiksjon og thriller bok, som er skrevet av forfatteren Reidar Kaarbø. Boken handler om hovedpersonene Tommy og Mohammed på 16 år, som liker å gå turer i skogen. Det foregår i nåtid, men boka tar oss med til fortiden uten at det blir forvirrende. Det at boken gir oss et innblikk i fortiden er spennende. Av og til kan det være litt vanskelig å forstå, men underveis i lesingen av boken får man flere «a-ha» opplevelser gjennom måten forfatteren har skrevet boken på. Dette gjør at man skjønner mer av det som har blitt skrevet tidligere.

Jeg har ikke lest hele boken, men så langt har den begeistret meg. Det er flere som syntes at boken er litt treg i starten, og her må jeg si meg både enig og uenig. Jeg har lest rundt 50 sider av boka, og det har enda ikke kommet en spenningstopp. På den andre siden syntes jeg det jeg har lest er spennende, og interessant. Jeg ville ikke forandret måten boka har blitt skrevet på om jeg så hadde fått sjansen.

Boken foregår i den virkelige verden, med uforklarlige ting som skjer rundt dem. Dette er veldig positivt, fordi jeg normalt ikke liker bøker i sjangeren «fantasy». Jeg liker det uforklarlige i den virkelige verden. Hvis du ikke liker sjangeren «fantasy», men fortsatt liker vesener fra en annen galakse, burde du absolutt lese denne boken.

Det jeg syntes er litt negativ og irriterende med boka, er at det er flere ganger jeg føler at det mangler visse bindeord. Eller at jeg syntes norsken blir litt feil. Nesten som om den har blitt oversatt av google translate noen steder. Dette trekker ganske mye ned for alt det bra innholdet i boka. Grunnen til det, er at jeg til tider henger meg mer opp i feilene enn innholdet.

Jeg syntes denne boken fortjener å bli nominert til Uprisen fordi den er kreativ, spennende og griper leserne på et helt nytt nivå.

Jeg gir boken terningkast 5


Emilia

Glimrende bok med potensial

Skrevet av 13. desember 2019 av Emilia på Blomdalen skole

Stifinnerne handler om at et ukjent romskip lander på jorda og bruker utenomjordisk teknologi til å ferdes fritt rundt. Verden er redde for hva de fremmede ønsker her, men de kommer med positive holdninger og ønsker 250 personer fra jorda til å bosette seg på en ny planet.
Jeg synes at stifinnere er en vidunderlig bok med noe for mange lesere. Alt fra romvesener til hungersnød og krig er temaer i denne boka. Forfatteren har valgt å ha et tema som passer til kategorien Sci-fi og klarte å lage en logisk handling. Uheldigvis klarte han ikke å holde det oppe ettersom logikken falt sammen mot slutten og det virket som om han bare hastet over alt det hele boka hadde ledet til.
Jeg anbefaler boka til nysgjerrige lesere ettersom boka har stort potensial til å få nye sci-fi lesere engasjert i sjangeren.
Terningkast: 5


Åsmund

En Bok Fra En Annen Verden

Skrevet av 22. november 2019 av Åsmund på Løkenåsen ungdomsskole, 9A

Stifinnerne er en science fiction thriller bok med flere spenningstopper. Boken ble skrevet av Reidar Kaarbø som tidligere har skrevet hefte forakt for folket i 2008. Jeg og mange andre som har lest boken synes at den startet ganske tregt, men ble mye bedre litt før midten og den fortsatte å bli bedre etter det. Boken har mange spenningstopper og det føles virkelig som man er i boken.

Stifinnerne handler om to gutter som heter Mohammed og Tommy som snart blir 16 år. Mohammed bodde i England før han flyttet til Bergen når han var sju år gammel. Mohammed og Tommy er veldig ofte i villmarken for å slappe av, ta bilder, notater og lage dokumentarer. I boken handler det mye om Tommy og Mohammed, men den handler også om CIA, ISS og presidenten over USA.

Hvis man liker bøker som har mye med CIA og liv utenfor jorden er den veldig bra for deg. Hvis du skal lese denne boken bør du være forberedt på at den starter ganske treig, men blir mye bedre når du har lest en god del. Boken er en ganske bra science fiction bok med mange ting som gjør den sjangeren så bra. Boken forklarer veldig mye, men ikke for mye at det blir kjedelig å lese.

Jeg synes at boken startet litt treg, men ble bedre til slutten. Boken var litt trist i kapittel 50 siden det skjedde noe man ikke hadde forventet i det hele tatt. Jeg tror at boken passer til folk som er mellom 11 og oppover. Det er noen ganger man ikke skjønner akkurat hvorfor noe skjer, men når det kommer en forklaring etter, sa jeg ofte ojaa siden jeg egentlig burde skjønt det. Det gjør boka enda bedre siden det kommer med sånne små hint som betyr mye mer enn man hadde trodd. Noen steder i boka er det veldig vanskelig å legge fra seg boka.


Mathias blix åsmundstad

Stifinnere

Skrevet av 6. november 2019 av Mathias blix åsmundstad på Smestad ungdomsskole

Hovedpersonene i denne historien er guttene Mohammed og Tommy, begge snart 16 år gamle. Etter tre ukers tur i villmarken kommer de tilbake og ser at romskipet har returnert, skipet står parkert på samme sted som sist.

Besøket denne gongen fører til en uventet festmiddag. Vi følger dem frem til denne merkelige dagen, gjennom mange hendelser og overraskelser.

CIA har et øre med og en finger med i med i mye av det som skjer i denne boken. Selveste presidenten i USA blir trukket inn i intrigene m kampen etter en ny viten og ny teknologi som kan la USA legge universitetet under seg dersom de lykkes.

Boken reiser spennende problemstillinger rundt fra samfunn og religion sett med øyner langt utenfra, problemstillinger som kan utfordre selv voksne lesere.

Stifinnere er tiltenkt ungdom mellom 13 og 93 år.
Terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen