Stedfortrederen

S.R.Bråthen Fanaticus 2018 19 anmeldelser

Talia 18 år og helt normal. I Andos gjør det henne til en trussel. Hun vender tilbake til flyktningleiren Liathsul etter angrepet på Forskningsinstituttet. Før hun rekker å senke skuldrene, tvinges hun ut i jakten på et lysfenomen ingen har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Julia

Julia

Skrevet av 28. november 2018 av Julia på Åkra ungdomsskole

Anmeldelse av boka «Stedfortrederen»

Boka handlar om Talia og hennes liv, korleis ho har det etter Forskningsinstituttet-angrepet. Ho blir plutseleg kasta ut I enda eit eventyr, der ho nå må leite etter nordlyset, som ikkje har blitt sett på 150 år.

Eg likte boka veldig godt, ho var veldig spennande og innhaldsrik, og har mykje opplysningar, sånn at folk som ikkje leste den forrige boka «Lysveven» forstår kva som skjer. Ho er skreven av ein forfattar som veit godt kva ho skriv om.

Denne boka gir eg terningskast 4.


Marcus O. Mathisen

Marcus O. Mathisen

Skrevet av 26. november 2018 av Marcus O. Mathisen på Den norske skole i Costa Blanca

Stedfortrederen

Stedfortrederen er en bok skrevet av Silje Regine. Denne boken er en oppfølger til Lysveven.

Boka handler om en jente på 18 år som heter Talia som er tilbake i en plass som heter Liathsul. Der føler Talia mye som savn av familien og kjærlighet.

Jeg syntes at boka var veldig forvirrende. En grunn til det kan være at jeg ikke har lest den første boken. Det var bare at jeg skjønte ikke helt hvor jeg var. Jeg skjønte ikke helt hvem som er hvem og hvor jeg var i fantasiverdenen. I tillegg er det sykt mye tekst, og forklaringene på ting tar enten veldig lang tid eller veldig sakte.

Jeg ville ikke anbefalt denne boka til noen. Jeg ville kanskje anbefalt den til noen som har lest den første boken (Lysveven).
Jeg gir boka terningkast 3.


Julianne

Julianne

Skrevet av 22. november 2018 av Julianne på Vadsø ungdomsskole

STEDFORTREDEREN
Stedfortrederen er skrevet av Silje Regine Bråthen. Dette er hennes andre bok, og en oppfølger til Lysveven. Boken har 404 sider, og er en bok med veldig mye tekst og ingen bilder. Den er skrevet i 1.person synsvinkel.
I starten av boka forsto jeg ikke helt hva det var snakk om siden det var så mange forskjellige og vanskelige navn. Derfor tok det litt tid før jeg skjønte hvem det var snakk om. Når jeg begynte å komme litt lenger ut i boken forsto jeg mer. Jeg syntes at det kunne vært litt mer beskrevet hvem det var det handlet om og hva som hadde skjedd. Når jeg begynte å forstå hva som hadde skjedd ble boka ganske spennende. Jeg liker veldig godt spenningsbøker derfor valgte jeg denne boken. Når jeg begynte å skjønne hva det var snakk om syntes jeg boka fort ble ganske spennende. Jeg klarte også å leve meg inn i boken i både ved å kjenne meg igjen i både vennskap, hat og smerte.
Terningkast 4


Ronja

Ronja

Skrevet av 20. november 2018 av Ronja på Røst barne- og ungdomsskole

Stedfortrederen, en dårlig Fantasy-bok
Stedfortrederen er en Fantasy-bok skrevet av S. R. Bråthen. Thalia, hovedpersonen i boken, er kommet fram til Liathsul etter angrepet på forskningsinstituttet. Hun blir tvunget ut i jakten på et lysfenomen ingen har sett på over 150 år. Boken er oppfølgeren av boken Lysveven. Boken startet ekstremt deprimerende, den var veldig treig og hadde ingen spesielt overraskende hendelser gjennom hele boken. Jeg syntes det tok alt for lang tid for å komme seg inn i boken, og da jeg kom inn i den var den ikke fengende og lite interessant.

Boken gikk ifra den ene personen i ett kapittel, og i det neste var det en helt annen person. Jeg ble veldig forvirret og det ga ikke så mye mening. Jeg kunne tenke meg fram til hva som kom til å skje i neste kapittel før jeg var ferdig med den første. Boken var veldig død og ikke spennende.
Jeg gir boken terningkast 1


David Wang

David Wang

Skrevet av 12. november 2018 av David Wang på Harestua skole

Stedfortrederen er en bok som handler om en jente som heter Thalia. Hun befinner seg i byen Liathsul, og trener til sitt neste oppdrag for å finne nordlyset. Samtidig får alle evner når man fyller 18 år i fortellingen, men Thalias evne er ganske spesiell. Følelsene hennes er knyttet til en annen person. Denne personen er høvdingkongens sønn. Høvdingkongen skal drepe Thalia slik at sønnen får evnene.

Denne boken er ganske lang og det er få spenningspunkter. Det meste av boken er oppbygning og i de få vendingspunktene er det også ganske kjedelig. Boken har mange skildringer og gode metaforer, men det blir altfor mange og det gjentatt flere ganger av det samme.

Siden boken er nr 2 i serien er det vanskelig på starten å forstå og det blir vanskelig å lese videre.

Jeg gir boken terningkast 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen