Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Stedfortrederen

S.R.Bråthen Fanaticus 2018 19 anmeldelser

Talia 18 år og helt normal. I Andos gjør det henne til en trussel. Hun vender tilbake til flyktningleiren Liathsul etter angrepet på Forskningsinstituttet. Før hun rekker å senke skuldrene, tvinges hun ut i jakten på et lysfenomen ingen har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

mats

mats

Skrevet 14. desember 2018 av mats på Lesjaskog skole

Eg synest boka fortjener terningkast 3. ho var bra skriven, ho var litt uvanleg, boka skapar humør og ein kan drøyme seg til ein anna verd. Men ein må få med seg første boka elles er det vanskeleg å få med seg nummer 2. Boka handlar om at ei gruppe ungdommar so leitar etter eit lys som aldri har vorte sett på 150 år. Oppsettet på boka var veldig bra.


Emil Andreas

Emil Andreas

Skrevet 14. desember 2018 av Emil Andreas på Lesjaskog skole

Stedfortrederen handlar om ei gruppe ungdommar som eit lysfenomen.

Boka var veldig tunglest, og den var ikkje så lett å skjønne seg på fordi det var bok nummer to i ein serie. Eg likte ikkje boka fordi det var dårlig innhald og som sagt ho var veldig tunglest.

Eg gjev boka terningkast 2 fordi eg synest boka var dårleg.


Bartłomiej D. Krakus

Bartłomiej D. Krakus

Skrevet 10. desember 2018 av Bartłomiej D. Krakus på Husnes ungdomsskole

Boka stedfortrederen er skrevet av S. R. Bråthen. Ho handler om ei jente som heiter Talia som er rundt 18-19 år. Talia bur i Liathsul og har fått eit oppdrag om å fange nordlyset saman med vennane sine. I den første boka er det eit angrep på forskningsinstitutet. Forskarane flyktet til Liathsul, og trengeer nordlyset til eit livsviktig eksperiment. I boka får du også vite at nordlyset er ein legende som ikkje har blitt sett på over 150 år.

Det er mykje romantikk i boka og begynnelsen er veldig lang. Det tar for lang tid for at oppdraget skal begynne. Eg anbefaler ikkje å lese denne boka. Eg gir terningkast 4, på grunn av mangen feil i setningane, det var vanskeleg å komme inn i boka, men forfattaren hadde god fantasi.


Abbie

Abbie

Skrevet 4. desember 2018 av Abbie på Stuenes skole

Stedfortrederen, bokanmeldelse.
Boken får en solid sekser. Selv om jeg ikke hadde lest den første boken, var det veldig lett å sette seg inn i Talias univers. Jeg skal garantert lese boken igjen sammen med forgjengeren når jeg får tid, og hvis det ikke kommer en oppfølger skal jeg personlig gå og banke på døren til forfatteren og be om en ny bok.
Boken har med mange uvanlige scener, og det er veldig tydelig at forfatteren ikke bryr seg om hva som er vanlig når det kommer til hvordan man skal skrive bøker, og det er jeg veldig glad for. Boken er veldig spesiell, og jeg skal ikke røpe noe, men boken satte meg helt ut, og jeg måtte på ett punkt legge vekk boken, fordi det var så overveldende trist.


Daniel

Daniel

Skrevet 29. november 2018 av Daniel på Fløysbonn skole

Stedfortrederen handler om Talia, en atten år gammel jente som bor i opprørsbyen Liathsul. Fiendeklanen makundaene jakter på henne, mens hun selv jakter på et lysfenomen som ingen har sett på over hundre år, og som kanskje er løsningen til alle problemene deres.

Boken hopper rett inn i handlingen, men hvis du ikke har lest bok en er det vanskelig å sette seg inn i handlingen før etter en stund. Etter den handlingsfylte innledningen er det nesten ingenting som skjer, og det meste av fortellingen går ut på at opprørerne forbereder seg for et ganske skuffende slag. Historien og handlingen er veldig original, og når du setter deg inn i øyas historie oppdager du hvor fantastisk den er. Boka kunne vært ganske bra, hadde det ikke vært for hovedpersonen. Hun gjør det hele urealistisk og gjør at jeg ikke greier å leve meg inni fortellingen.

Jeg gir boka terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Vilde Kristine Larsen

Vilde Kristine Larsen

Skrevet 2. november 2018 av Vilde Kristine Larsen på Skarbøvik ungdomsskole

Flat og livløs

Stedfortrederen har et interessant plot, men hovedpersonen drar ned opplevelsen og suger vekk lesegleden min.

Thalia befinner seg i opprørsleiren Liathsul, og trener på sitt neste oppdrag som er å jakte på nordlyset. Samtidig forbereder krigerklanen makundaene seg på å angripe Liathsul og ta livet av Thalia slik at høvdingens sønn, Nahul, kan få kreftene sine.

I begynnelsen er det vanskelig å sette seg inn i universet og konflikten, for boka er nummer to i en serie, men det tar ikke lang tid før jeg blir gørrlei av å lese om Thalia. Hun viser få egenskaper, følelser og meninger som jeg kan knytte meg til, og det er ikke før jeg er 2\3 inn i boka at jeg forstår hvorfor Thalia er hovedpersonen i det hele tatt. Når hun føler noe eller rives med av følelsene sine er det ut av det blå og uten oppbygning, så jeg sitter der og er egentlig helt likegyldig om hvordan hun opplever ting.

Hvem er hun egentlig? Jeg vet hvor gammel hun er, navnet hennes og situasjonen hennes, men når jeg er ferdig med boka sitter jeg igjen med følelsen av at jeg aldri ble kjent med henne i det hele tatt, og det syntes jeg er for dårlig.

Terningkast 2

Til toppen