Stavanger Stories 2

Terje Torkildsen Samlaget 2018 51 anmeldelser

Ei ulukke har aldri ei enkel årsak. Ho er ei følgje av fleire uheldige hendingar som heng saman i ein serie. Kvardagslege handlingar som me menneske gjer, utan tanke på at dei kan få tragiske konsekvensar. Stavanger Stories 2 er fjorten Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Nanna

Nanna

Skrevet av 15. november 2018 av Nanna på Vadsø ungdomsskole

Stavanger stories er en bok om forskjellige hendelser i Stavanger som er en humor bok. Boken er forvirrende fordi historiene henger ikke sammen. Men det er en familie som er skrevet mye om i boken å det er familien til Betty og Broremann som er to karakterer i boken. Jeg synes boken var kjedelig, men den var helt grei og lese. Boken var vanskelig å forstå og det var mye fram og tilbake. Det ble litt mye tekst og jeg skjønte ikke slutten helt.
Terningskast: 3


Elsa

Elsa

Skrevet av 14. november 2018 av Elsa på Orstad skole

Stavanger stories handler om forskjellige hendelser i Stavanger og er hovedsakelig humor. Boken kan være litt forvirrende, spesielt siden boken handler om flere personer. Det er enn familie i boken det er skrevet mest om og det er familien til Broremann og Betty som er to karakterer i boken. Jeg syntes boken var helt grei, noen av hendelsene var ikke så kjekke og det ble litt forvirrende med så mange personer. Slutten var litt brå.

Terningskast: 4


Marie Korneliussen

Marie Korneliussen

Skrevet av 7. november 2018 av Marie Korneliussen på Ruseløkka skole, 10C

Varierende spenningskurver

Dette er en bok med 14 forskjellige historier om mindre og større problemer og ulykker for de som bor i et nabolag i Stavanger, med familien til ungdommene Betty og Broremann i sentrum.

“Ei ulukke har aldri ei enkel årsak. Ho er alltid ei følgje av fleire uheldige hendingar som heng saman i ein serie. Kvardagslege handlingar som me menneske gjer, utan tanke på at dei kan få tragiske konsekvensar.” Er setningene som åpner boka. Jeg synes at disse setningene beskriver hele boka ganske godt. Hele boka handler om hendelser som skjer takket være handlinger de forskjellige karakterene utfører.

Det er en god bok, med godt språk, men den kan være litt tung og forvirrende. Det var vanskelig å sette seg inn i historien som skjedde, og hvordan alle de 14 fortellingene hang sammen. Etter hvert som man blir bedre kjent med karakterene er det lettere å følge med. De forskjellige fortellingene hadde varierende spenningskurver.

For å konkludere vil jeg gi denne boken en 4. Noen deler av boka synes jeg var veldig spennende, men andre deler var ganske tunge å komme gjennom.


Erlend

Erlend

Skrevet av 7. november 2018 av Erlend på Orstad skole

Stavanger Stories 2 – Forvirrende, men morsom!

Stavanger Stories 2 handler om familiene til Betty og Broremann. Vi følger dem gjennom fjorten fortellinger om liv og død, og alt inni mellom.

Boka er skrevet av Terje Torkildsen, og er utgitt av samlaget. Boka er den andre boka i serien stavanger Stories.

Etter min mening var dette en veldig rotete bok. Jeg forstod ikke helt noe sammenheng før langt ute i boka. Annen hver fortelling var helt forskjellig. I et kapittel er det en alvorlig fortelling, og rett etterpå er det en morsom fortelling. Det blir bare forvirrende, og familiene i fortellingene skifter også hele tiden, så det er vanskelig å henge med. Inni selve boka er det flere gode fortellinger, men den siste skjønte jeg ikke helt sammenhengen med resten av boka og følte at den kanskje ikke burde ha vert med.

Da jeg så fremsiden på boken syntes jeg at den så veldig spennende ut, men etter å ha lest den mener jeg at den ikke helt levde opp til forventningene mine. Noen historier var bra, mens andre ikke var så bra.

Boka er skrevet på nynorsk, med et språk tilpasset ungdommen. Det er en del banning i boka, men det føler jeg bare gjør at det blir mer realistisk.

Denne boka føler jeg sklir inn i sjangeren humor, fordi den har noen historier som er helt sykt morsomme. Hver fortelling ender med en cliffhanger, som gjør at du vil lese videre.

Terningkast – 3


Sunniva Bjørke

Sunniva Bjørke

Skrevet av 6. november 2018 av Sunniva Bjørke på Landøya ungdomsskole

Stavanger Stories 2 skrevet av Terje Torkildsen

Boken inneholder 14 forskjellige fortellinger hvor vi følger familien til Betty (17 år) og Broremann, (13 år) gjennom flere uheldige hendelser som de gjør, uten å tenke på hva konsekvensene vil bli. Det er 135 sider, og den er sånn middels lettlest. Boken er skrevet på nynorsk, og det er ganske mye banning, men det synes jeg bare gjør boken mer realistisk.

Når jeg ser på coveret på boken synes jeg den ser veldig spennende ut, men synes ikke den leverer på innholdet inni boken dessverre. Jeg opplevde boka ganske forvirrende. Hvert kapittel er en helt ny historie med flere nye personer som dukker opp, og det gjør slik at det tar lang tid komme seg inn i historien.
Jeg klarte ikke helt å leve meg inn i historien fordi jeg synes at boken var så forvirrende, så jeg brukte vel mer tid på å prøve å forstå enn jeg brukte på å leve meg inn i boken.

Det beste ved boken er at den er veldig annerledes fra andre bøker, siden den har flere korte fortellinger, i stedet for en sammenhengende tekst.

Jeg gir boken terningkast 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen