Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Stavanger Stories 2

Terje Torkildsen Samlaget 2018 51 anmeldelser

Ei ulukke har aldri ei enkel årsak. Ho er ei følgje av fleire uheldige hendingar som heng saman i ein serie. Kvardagslege handlingar som me menneske gjer, utan tanke på at dei kan få tragiske konsekvensar. Stavanger Stories 2 er fjorten Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Astrid

Astrid

Skrevet 17. desember 2018 av Astrid på Husnes ungdomsskole

Stavanger stories handlar om fleire ulykker som skjer med Betty og Broremann. Eg syns ikkje at denne boka var bra. Det var liksom ikkje eit bra tema, og historiene var rare. Terningkast 2.


Stine Niska

Stine Niska

Skrevet 14. desember 2018 av Stine Niska på Vadsø ungdomsskole

Stavanger Stories 2 handler om familien til Betty og Broremann som blir utsatt for mange ulykker.
I hvert kapittel er det en ny hendelse. Jeg syntes boken var vanskelig å forstå siden det var ny ulykke hele tiden som gjordet at det ble forvirrende.
Jeg gir boken terningkast 2.


Marius

Marius

Skrevet 14. desember 2018 av Marius på Skarbøvik ungdomsskole

Stavanger Stories 2
Boka Stavanger Stories 2 handler om familien til Betty og Broremann som har et følge av 14 uheldige hendelser som henger sammen i en serie.
Ei ulykke har aldri ei enkel årsak. Hun er alltid følge av flere uheldige hendinger som henger sammen i en serie. Hverdagslige handlinger som oss mennesker gjør, uten å tenke på at dem kan få tragiske konsekvenser” er setningen som åpner boka. Jeg synes det beskriver hele boka ganske godt. Hele boka handler om hendelser som skjer takket være handlinger de forskjellige karakterene utfører. Jeg synes det er en god beskrivelse på hva boka handler om
Utenpå så boka spennende ut, men innholdet i boka var veldig skuffende og forvirrende. Boka var veldig treig, for eksempel så kommer den aldri til poenget. Det er også lite interessant og lite action. Hver nye kapittel er ei helt ny historie. Boka har også en ganske merkelig slutt. Boka har noen morsomme setninger som for eksempel sprer seg som flatlus i et horehus. Men selv om det er noen morsomme setninger gjør det ikke opp for at boka er så treig og vanskelig å forstå. Alt i alt synes jeg denne boken ikke burde vinne U prisen og jeg gir den terningkast 2


kristian

kristian

Skrevet 12. desember 2018 av kristian på Orstad skole

Stavanger Stories er en bok som inneholder oppfunnede historier som er i stavangerområdet.

Mange gode beskrivelser, og det er enkelt å forstå hva som skjer.
Boka handler for det meste om ulike medlemmer av en familie, og de folkene rundt.

Solid og god bok. Spennende. Jeg gir den terningkast 5


David

David

Skrevet 6. desember 2018 av David på Åkra ungdomsskole

Boka heiter Stavanger Stories 2 og er skrevet av Terje Torkildsen. Boka er basert på forskjellige noveller, ein av desse fortellingene er om ei dame som har ein mann I Nordsjøen. Det er eit kapitel som heiter «Dame med mann I Nordsjøen, det går ut på at denne dama har da sex med ein anna mann og når denne mannen står opp så husker ikkje han noko. Eg likte ikkje boka fordi det eg syntes at det blir for mange forteljingar på ein gong. Det som er grunnen til at denne boka er dårleg for meg er at, det er heile 14 forskjellige forteljingar I denne boka. Eg meiner at dei som leser den må like at det er mykje forskjellig å huske på når du leser. Eg vil gi denne boka terning kast 2 fordi det er for mykje forskjellig innhold I denne boka.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Erlend

Erlend

Skrevet 7. november 2018 av Erlend på Orstad skole

Stavanger Stories 2 – Forvirrende, men morsom!

Stavanger Stories 2 handler om familiene til Betty og Broremann. Vi følger dem gjennom fjorten fortellinger om liv og død, og alt inni mellom.

Boka er skrevet av Terje Torkildsen, og er utgitt av samlaget. Boka er den andre boka i serien stavanger Stories.

Etter min mening var dette en veldig rotete bok. Jeg forstod ikke helt noe sammenheng før langt ute i boka. Annen hver fortelling var helt forskjellig. I et kapittel er det en alvorlig fortelling, og rett etterpå er det en morsom fortelling. Det blir bare forvirrende, og familiene i fortellingene skifter også hele tiden, så det er vanskelig å henge med. Inni selve boka er det flere gode fortellinger, men den siste skjønte jeg ikke helt sammenhengen med resten av boka og følte at den kanskje ikke burde ha vert med.

Da jeg så fremsiden på boken syntes jeg at den så veldig spennende ut, men etter å ha lest den mener jeg at den ikke helt levde opp til forventningene mine. Noen historier var bra, mens andre ikke var så bra.

Boka er skrevet på nynorsk, med et språk tilpasset ungdommen. Det er en del banning i boka, men det føler jeg bare gjør at det blir mer realistisk.

Denne boka føler jeg sklir inn i sjangeren humor, fordi den har noen historier som er helt sykt morsomme. Hver fortelling ender med en cliffhanger, som gjør at du vil lese videre.

Terningkast – 3

Til toppen