Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Stavanger Stories 2

Terje Torkildsen Samlaget 2018 51 anmeldelser

Ei ulukke har aldri ei enkel årsak. Ho er ei følgje av fleire uheldige hendingar som heng saman i ein serie. Kvardagslege handlingar som me menneske gjer, utan tanke på at dei kan få tragiske konsekvensar. Stavanger Stories 2 er fjorten Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Astrid

Astrid

Skrevet 17. desember 2018 av Astrid på Husnes ungdomsskole

Stavanger stories handlar om fleire ulykker som skjer med Betty og Broremann. Eg syns ikkje at denne boka var bra. Det var liksom ikkje eit bra tema, og historiene var rare. Terningkast 2.


Stine Niska

Stine Niska

Skrevet 14. desember 2018 av Stine Niska på Vadsø ungdomsskole

Stavanger Stories 2 handler om familien til Betty og Broremann som blir utsatt for mange ulykker.
I hvert kapittel er det en ny hendelse. Jeg syntes boken var vanskelig å forstå siden det var ny ulykke hele tiden som gjordet at det ble forvirrende.
Jeg gir boken terningkast 2.


Marius

Marius

Skrevet 14. desember 2018 av Marius på Skarbøvik ungdomsskole

Stavanger Stories 2
Boka Stavanger Stories 2 handler om familien til Betty og Broremann som har et følge av 14 uheldige hendelser som henger sammen i en serie.
Ei ulykke har aldri ei enkel årsak. Hun er alltid følge av flere uheldige hendinger som henger sammen i en serie. Hverdagslige handlinger som oss mennesker gjør, uten å tenke på at dem kan få tragiske konsekvenser” er setningen som åpner boka. Jeg synes det beskriver hele boka ganske godt. Hele boka handler om hendelser som skjer takket være handlinger de forskjellige karakterene utfører. Jeg synes det er en god beskrivelse på hva boka handler om
Utenpå så boka spennende ut, men innholdet i boka var veldig skuffende og forvirrende. Boka var veldig treig, for eksempel så kommer den aldri til poenget. Det er også lite interessant og lite action. Hver nye kapittel er ei helt ny historie. Boka har også en ganske merkelig slutt. Boka har noen morsomme setninger som for eksempel sprer seg som flatlus i et horehus. Men selv om det er noen morsomme setninger gjør det ikke opp for at boka er så treig og vanskelig å forstå. Alt i alt synes jeg denne boken ikke burde vinne U prisen og jeg gir den terningkast 2


kristian

kristian

Skrevet 12. desember 2018 av kristian på Orstad skole

Stavanger Stories er en bok som inneholder oppfunnede historier som er i stavangerområdet.

Mange gode beskrivelser, og det er enkelt å forstå hva som skjer.
Boka handler for det meste om ulike medlemmer av en familie, og de folkene rundt.

Solid og god bok. Spennende. Jeg gir den terningkast 5


David

David

Skrevet 6. desember 2018 av David på Åkra ungdomsskole

Boka heiter Stavanger Stories 2 og er skrevet av Terje Torkildsen. Boka er basert på forskjellige noveller, ein av desse fortellingene er om ei dame som har ein mann I Nordsjøen. Det er eit kapitel som heiter «Dame med mann I Nordsjøen, det går ut på at denne dama har da sex med ein anna mann og når denne mannen står opp så husker ikkje han noko. Eg likte ikkje boka fordi det eg syntes at det blir for mange forteljingar på ein gong. Det som er grunnen til at denne boka er dårleg for meg er at, det er heile 14 forskjellige forteljingar I denne boka. Eg meiner at dei som leser den må like at det er mykje forskjellig å huske på når du leser. Eg vil gi denne boka terning kast 2 fordi det er for mykje forskjellig innhold I denne boka.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Armina

Armina

Skrevet 5. november 2018 av Armina på Ruseløkka skole 10B

Stavanger Stories 2 – Boka som aldri slutter å overraske

Boka «Stavanger Stories 2» ble skrevet av forfatteren Terje Torkildsen. Dette er den andre boka i serien. Han har tidligere fått tildelt Uprisen for boka «Marki Marco».
«Stavanger Stories 2» inneholder 14 spennende historier som handler om alt mulig. Historiene henger ikke sammen, ettersom det er en ny historie, med ny handling og nye personer i hvert kapittel. Jeg leste aldri «Stavnger Stories 1», så jeg trodde ikke jeg ville skjønne noe av det som skjedde i den andre boken, men det gjorde jeg. Noen av historiene kan man kjenne seg litt igjen i, mens andre er mer tilfeldige. Det er mye humor i boka, men også noe alvor. Boken er skrevet på nynorsk. Til tross for dette er den fortsatt ganske lettlest, ettersom forfatteren ikke bruker noen kompliserte ord.

Et trekk som jeg syntes gikk igjen i alle historiene, var den overraskende slutten. Spenningskurven økte helt mot slutten, og man ble veldig overrasket av endingen. Noen slutter var helt uforventede, og kom ut av det blå, noe jeg likte veldig godt. Man satt nesten og ventet på slutten gjennom hele historien. Siden fortellingene var ganske korte, var det ikke mange personbeskrivelser i boka, men forfatteren greide å få frem akkurat nok til å skape en fin historie. Siden novellene ikke hang sammen, syntes jeg det var lett å følge med i handlingen.

Etter min mening er boka en bra roman. Den inneholder mange korte historier, slik at man kan komme tilbake til boka når man vil, uten å måtte være redd for å ha glemt noe av handlingen. Selv om den er skrevet på nynorsk, er den lett å forstå. Alle historiene er spennende og har en overraskende slutt. Boken var veldig underholdene, slik at den får 5 i terningkast.

Til toppen