Sprengt monster

Christian Valeur Aschehoug 2013 17 anmeldelser

"Sprengt Monster" er fortellingen om Monster. Monster blir forelsket i alle han møter. Det får fatale og fantastiske følger. Monster er like kåt og forelsket som alle andre, men han er den eneste som har vett nok til å ta Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Odin Henriksen

Odin Henriksen

Skrevet av 4. desember 2013 av Odin Henriksen på Mølladammen skole

Bokanmeldelse – Sprengt Monster

Sidetall: 275
Forfatter: Christian Valeur
Utgivelsesår: 2013
Originaltittel: SPRENGT MONSTER
Utgiver: ASCHEHOUG

Kort handling
Mons(Monster) er gutt som liker alle damer som har store pupper eller stor rumpe. Han liker dem alle!

Min mening

Jeg synes at denne boka var vanskelig å komme inn i.
Jeg synes også at det var litt vel mye damer, pupper og porno i denne boka.
Jeg fikk bare lest halve boka, men det jeg leste var kjedelig, fordi det samme skjedde om og om igjen.
Derfor gir jeg denne boka terningkast 2.

Skrevet av Odin Øfsthus Henriksen


Gunnar Olufsen

Gunnar Olufsen

Skrevet av 3. desember 2013 av Gunnar Olufsen på Kila skole, 9A

Sprengt monster

Denne boken handle om en oppveksten til en gutt som forelsker seg i alle jenter. Han er drar på leirskole og finner på mye rart der, Alle kaller ham for monster og det får du vite i boka. Skolen aksepterer ikke oppførselen hans og dette må de gjøre noe med. Han har flere kjærester i oppveksten og artige opplevelser.

Jeg syntes denne boka var artig og crazy, men etter en stund syntes jeg det ble mye av det samme. Denne boken passer til folk fra 13-15 år. Selv syntes jeg boken var artig i starten, ble den kjedelig etter en stund.

Jeg gir boken terningkast 3.


Andreas Hovland Nordang

Andreas Hovland Nordang

Skrevet av 11. november 2013 av Andreas Hovland Nordang på Torstad Ungdomsskole

Tittel: Sprengt Monster
Forfatter: Christian Valeur
Forlag: Aschehoug
Årstall: 2013
Antall sider: 275
Mons er en gutt blir kalt monster. Det er grunn til at han blir kalt det. Han har en sykdom, han forelsker seg i alle jenter han ser. Sprengt monster er en bok om hvordan ungdomsårene til denne gutten ble.
Sprengt monster kan ikke regnes som en lettlest bok. Det er ofte ganske lange setninger, og noen ganger må man lese noen av sidene to ganger for å få med seg hva som har skjedd. Boken har et veldig spesielt tema, men skrivemåten passer bra til temaet. Det er umulig å vite hvor boka ender.
Denne boka er litt annerledes enn de andre bøkene jeg har lest hittil, den hopper en del i tid. Det blir litt uoversiktlig noen ganger, men for det meste er boka skrevet på en måte som gjør at det fungerer.
Dette er en av de mer kreative bøkene jeg er lest. Den virker realistisk, uten å være for normal. Sprengt Monster er skrevet for å virke som om den er skrevet av en ungdom, noe den får til på en god måte. Jeg likte den godt, men den gikk litt over grensa noen ganger.
Jeg synes boka var god å lese, men ikke alt med den var bra. Det ble vanskelig å følge med til tider, og boka hopper mye i tid. Den ble litt vell ekstrem av og til. Jeg anbefaler denne boken til litt eldre gutter.


Mona

Mona

Skrevet av 6. november 2013 av Mona på Spydeberg ungdomsskole

SPRENGT MONSTER
Forfatter: Christian Valeur
Bokforlag: Aschehoug
Sider: 275
Sjanger: Roman

Boken i seg selv er en humoristisk og en veldig bra ungdomsbok. Det er alltid noe tragiskg og morsomme useriøse handlinger som pågår hele tiden. Boken er ganske barnslig men på de litt alvorlige handlinge så blir alt snudd helt opp ned til noe seriøst.

HANDLINGSREFERAT
Hovedpersonen heter egentlig Mons, men han blir alltid kalt for monster siden han alltid kommer med så dumme replikker og morsomheter. Mons er alltid en fritttalende og en nyskjerrig gutt, han er aldri redd. Boken starter med at Mons er 12 år. Vi får se utviklingen og hva som skjer med Mons i pubertetstiden til han er blitt 16 år. Mons er alltid på utkikk etter en jente som fanger blikket hans. Han kommer alltid inn i situasjoner som er kleine og litt vanskelig å komme seg ut av. Alle disse situasjonene handler om jenter og kropp. Mons vil så gjerne se og ta på alle jente kropper, om dem er tynne eller tjukke bryr han seg virkelig ikke om. Han syntes at alle er nydelige på sin måte. Mons er alltid ærlig i de handlingene han gjør. Man får virkelig se i boken hvordan Mons utvikler seg og hva han lærer igjennom de forskjellige jentene han alltid skal forelske seg i.
Hovedhandlingen i boken er å se om Mons til slutt får seg noe. På slutten av boka ender Mons opp på et hotellrom med en jente. Om det endelig blir noe på Mons får du vite hvis du leser boken.

MIN MENING
Jeg syntes boken er overrsket bra. Man får virkelig bli med på en lang og turbulens reise igjennom pubertetstiden som gutt . Man får virkelig vite hva gutter generelt tenker om jenter og hva guttene helst vil ha og gjøre. Boken er utrolig lettlest, det er alltid noe morsomt på lur så du kjeder deg aldri. Jeg liker boken veldig godt og jeg har anbefalt boken til mange i alderen fra 12-18 år. Sprengt monster virker kanskje bare som en liten tullebok med sprengt monster som tittel. Den er helt anderledes enn det jeg trodde. Jeg trodde at boken bare handlet om masse kliss og sex hele tiden, men det er helt andre sider som kommer frem. Man får akkurat se hvordan en ungdom i vår tid tenker og hvilke situasjoner man kan komme opp i som en tenåring.
Terningskast: 5


Marit Venn

Marit Venn

Skrevet av 31. oktober 2013 av Marit Venn på spydeberg ungdomsskolen

MONSTER SPRENGER GRENSER

Tittel: Sprengt monster
Forfatte: Christian Valeur
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 275
Anbefalt for: 13 +

Sprengt monster handler om Mons sine forskjellige forelskelser fra han er 12 år til 16 år. På en måte følger vi pubertetstiden hans og hvordan han utvikler seg og lærer igjennom de forskjellige jentene han forelsker seg i. Han blir mer voksen etter hver av dem, samtidig som han også går i alle feller man kan gå i når man er forelska i noen. Monster, som han blir kalt, synes alle jenter er vakre. I alle former og fasonger, personligheter og klesstiler, med eller uten rullestol, alle er fasinerende og nydelige på sin egen måte. Ingenting er for dumt eller feil. Man syns nok Monster gjør mye kleint til tider, men til gjengjeld er han alltid ærlig i handlingene sine.

Min mening
Christian Valeur skriver helt fantastisk! Boka er veldig lettlest, men har mange fine, søte og på en måte uskyldige skildringer. Her er noen eksempler:
”Pappa er Oslos høyeste mann, men han tar ikke så stor plass.”

”Barn med bøtter og voksene med hvile.”

”Den mannlige rektoren med kritthvitt, tillitvekkende hår presenterer læreren som skal holde styr på D-klassen.”

”Sara vil kanskje ikke innrømme det, men det at jeg har fortalt henne om forelskelsen min, det har knyttet et bånd mellom oss. Nå har hun et slags ansvar for å ikke såre meg mer enn nødvendig, og jeg har et slags ansvar for å la henne være i fred så mye som mulig.”

”Hun ser ut som om hun ikke har rørt ved verden enda. Selv om verden har kjørt over henne med en buss.”

Jeg likte boka veldig godt og anbefalte den faktisk til mange av vennene mine.
Sprengt monster er ikke det den høres ut som når du leser bakpå den. Den ser helt andre sider ved mennesker og situasjoner og du vil bli overrasket over hvor enkelt man faktisk kan se ting på.

Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen