Sprengt monster

Christian Valeur Aschehoug 2013 17 anmeldelser

"Sprengt Monster" er fortellingen om Monster. Monster blir forelsket i alle han møter. Det får fatale og fantastiske følger. Monster er like kåt og forelsket som alle andre, men han er den eneste som har vett nok til å ta Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Andreas Landsholm

Andreas Landsholm

Skrevet av 28. oktober 2013 av Andreas Landsholm på Kila skole

Jeg har lest boka "Sprengt monster" av Christian Valeur

Boka handler om en gutt som er utenom det vanlige og hans pinlige situasjoner gjennom puberteten. Mons som også blir kalt monster er en spesiell person som forelsker seg i alle jenter han møter uansett hvor gamle de er. I den første setningen kaller monster seg en tikkende sex bombe og
dette får fatale konsekvenser. Mons er frittalende og nysgjerrig og er aldri redd. Noen ganger for nysgjerrig. Når den nye jenta i klassen dukker opp, blir monster interessert. Hun henger med folk som er eldre og monster begynner å spionere på henne for å finne ut hva hun holder på med. Når han finner ut at den nye jenta i klassen har fått seg kjæreste blir han irritert. Mons går mot kjæresten til den nye jenta og ypper seg, det får konsekvenser.

Jeg likte denne boken veldig godt fordi den var spennende og hadde litt barnslig humor. Boken hadde god handling og den var lett å forstå seg på. Jeg vil anbefale denne boken til ungdom rundt 12-16år.


Kjerand Kvelvane

Kjerand Kvelvane

Skrevet av 25. oktober 2013 av Kjerand Kvelvane på Voss ungdomsskule

Forfatter: Christian Valeur
Tittel: Sprengt Monster
Sider: 275
Sjanger: Roman og Humor
Tema: Tema er berre om sex, kvinner og en kåt gut
Terningkast: 1

Handlingreferat
Boka handlar om ein gut som heiter Mons, men som blir kalla Monster! Problemet til Monster er at han blir forelska i alle jenter/kvinner som han ser, og han prøver ikkje å forhindre det! HAN LIKER DET!!

THE book:
Eg har verkeleg inga aning om kva forfattaren vil med denne boka! Boka virker kjedelig fordi ho ikkje har ei spesiell handling! Eg ble irritert og skuffa fordi forfattaren ikkje har noko anna å skrive om enn ein gut som har problem med kåtheit!

Leseoppleving:
Slutten er lukka og boka er einsformig! Eg fekk lyst til å bruke sidene i boka til dasspapir, men då måtte eg ha betalt for boka…!

VURDERING:
Det var ei dårlig leseoppleving, og eg har aldri opplevd så mye kåtheit før!
*boka passer for alle som er kåte og berre tenker på sex 🙂

EG ANBEFALER IKKJE DENNE BOKA!


Jesper Jansson

Jesper Jansson

Skrevet av 22. oktober 2013 av Jesper Jansson på Kråkerøy Ungdomsskole

Navn: Sprengt monster
Forfattar av boka: Christian Valeur
Jeg har lest sprengt monster og syntes det var en artig, men også en litt spesiell bok. Den handler om en gutt som blir kalt "monster". Grunnen til det navnet er at han blir forelsket i alle jentene han møter, uansett alder og uansett utseende. I slutten av boka har han blitt 16 år og tar med seg en jente på et hotellrom. Om det endelig blir noe sex på han får du vite når du leser boken 😉


Martin

Martin

Skrevet av 17. oktober 2013 av Martin på Raufoss ungdomsskole

Spreng monster av Christian Valeur
Boka handler om Mons som tenker på damer og jenter hele tida. Han er 12 år i begynnelsen av boka og forelsker seg i alle, så han tror han har en sykdom. Han er i alle fall jentegæern. Han har ADHD så det er kanskje derfor han gjør og sier så mye rart. Når han begynner på ungdomskolen forelsker seg han med en gang, og så gjør han seg til i klassa så læreren blir sint og alle ler av han. Jeg syns han er litt morsom og modig som tenker og gjør mye rart, men litt dum også for det hadde ikke gått ann i virkligheten. I slutten av boka har han blitt 16 år og tar med seg ei jente på hotell. Om det endelig blir noe sex på han får du vite om du leser boka. Boka passer for gutter mest og den er ganske morsom og lett å lese. Terningkast 4.


Silje Engen Skjerven

Silje Engen Skjerven

Skrevet av 15. oktober 2013 av Silje Engen Skjerven på Raufoss ungdomsskole

En meget spesiell forfatter
Christian Valeur må være en meget spesiell forfatter. Enten er han en litt sent utviklet pubertetsgutt fanget i en voksen mannskropp, eller så prøver han å være det med boka Sprengt monster. Jeg syns ikke at han lykkes helt.
-Den vil jeg lese! Ropte guttene i klassen da vi skulle velge bøker. Læreren vår leste baksidene og sa litt om hver bok, og det var mange som ville lese denne. – Det er jo mitt liv dette handler om, sa Sondre. Han fikk boka, og begynte å lese høyt for sidemannen. Etter ei stund satt det en hel guttegjeng rundt han, og fniste som jenter av alt det rare Mons eller Monster, sier og tenker på. Men etter ei stund gadd de ikke mer. Tror de var litt flaue.
– Marianne, sier jeg. Ja? sier Marianne. Jeg har et spørsmål, sier jeg. Ja vel, sier Marianne. Det kom noe ut av tissen min i går.
Mons Monster tenker på jenter og damer hele tida, selv om han bare er 12 år. Han tenker på kropper og er forelsket i alle. En tikkende sexbombe kaller han seg selv. Det syns jeg er unaturlig for så unge gutter. Hadde han vært 15-16 kanskje, men ikke 12. Guttene i klassen min er ikke slik, de rødmer og tør aldri i verden si slik til jenter eller lærere. Kanskje de tenker tankene, kanskje. Gutter er jo litt spesielle i den alderen.
Jeg er jente og snart 15, det er kanskje derfor jeg ikke synes boka er så bra. Jeg syns det er tydelig at det er en voksen mann som har skrevet og latet som han er gutt, for språket er voksent samtidig som det skal virke barnslig. – Jeg vil gjerne slippe til de andre, så jeg ser meg rundt og venter på et initiativ fra Guds bortkomne lammeflokk. Slik tenker vist Mons, men jeg tror ikke 12-åringer har slike begreper i sitt ordforråd. Boka hadde vært bedre, vist forfatteren hadde slakket av litt med overdrivelsene om pubertet og følelser, mener jeg. Men for all del vist du liker å bli flau og le litt for deg selv, så må du gjerne lese Sprengt monster. Den passer best for fjortissgutter som er umodne og ikke har sjangs på jenter i virkeligheten. Altså passer den for gutter på ungdomsskolen. Terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen