Spranget

Heidi Sævareid Omnipax 2013 20 anmeldelser

Om å tørre å ta spranget bort fra et liv man ikke vil ha. Janne har en tvillingsøster som heter Anna. Begge er en del av et religiøst samfunn hvor man taler i tunger og venter på vekkelsen. Janne elsker Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Kathinka

Kathinka

Skrevet av 9. desember 2013 av Kathinka på mølladammen

Hei Andrine!
Du skriver veldig bra og er ærlig med hva du mener.
det er veldig bra at du sier noe om hvem den passer for.


Emilie Brekke

Emilie Brekke

Skrevet av 5. desember 2013 av Emilie Brekke på Sunnylven Skule

Spranget av Heidi Sævareid

Boka handlar om Janne og Anna. Dei er tvillingar, men likevel veldig forskjellige. Janne har ikkje mange vennar, og ho er veldig flink til å danse. Anna er med i Zion der ho syng, ho har mange vennar og er lykkelig. Janne var også lykkelig då ho var med i Zion, vertfall i starten. Men etter at Peter svikta ho, vil ho aldri meir gå i Zion eller møte Peter.

Eg syntest denne boka høyrdest veldig spennande ut då eg leste på baksida, og den var original. Men den nådde ikkje opp til dei forventningane eg hadde. Den var ikkje så veldig lettlest for min del, og handlinga var ikkje så veldig spennande. Eg syntest at det var litt vanskeleg å forstå boka med ein gong, den var litt rar, men av og til spennande. Slutten var også rar, du får ikkje vite kva som skjer, men du vil ikkje lese neste bok i serien for å finne ut kva som faktisk skjer. Boka er forfattarens første roman. Eg trur ikkje eg vil anbefale denne boka til nokon andre.


Nora Marie Barlie Hanssen

Nora Marie Barlie Hanssen

Skrevet av 4. desember 2013 av Nora Marie Barlie Hanssen på Mølladammen Ungdomsskole

Boken heter Spranget og er skrevet av Heidi Sævareid. Spranget er en roman.
Jeg synes boken fortjener terningkast 4 fordi den var ganske kjedelig og uoversiktlig. Da jeg leste boken følte jeg at ingenting skjedde. Boken passer for jenter og gutter i alderen 13-15. «Spranget» så veldig interessant ut, og da jeg leste på baksiden av boka fikk jeg lyst til å lese den. Boken følger Jannes tanker og hopper frem og tilbake i tid.
Janne er 17 år og bor med foreldrene og tvillingen Anna i Oslo. Anna er kristen og fikk Janne med i menigheten Zion. De gikk flere ganger i uken til menigheten. Men Janne begynte å tvile i troen og etter en krangel med Peter, som hun var forelsket i, sluttet hun.
Det er to år siden Janne sluttet i Zion, to år siden sist hun hørte fra Peter. En dag får Janne en melding fra Peter som lurer på om de skal finne på noe. Men Cafébesøket går ikke helt etter planen.


Andrine Sodeland Lie

Andrine Sodeland Lie

Skrevet av 4. desember 2013 av Andrine Sodeland Lie på Mølladammen

Spranget
Laget av: Andrine Sodeland Lie 13år
Tittel: Spranget
Forfatter: Heidi Sævareid
Sjanger: Roman
Hovedpersoner: Janne og Anna
Boka handler om to tvillinger som heter Janne og Anna. De har helt forskjellige personligheter og boka handler mest om dem.
Jeg likte ikke boka så godt og jeg fikk ikke en så god leseopplevelse. Jeg likte ikke boka så godt fordi jeg ikke greide å komme helt inn i handlingen, og jeg skjønte ikke historien så godt.
Språkbruket i boka var ikke så stygt, men det var noen stygge ord. Jeg synes det var bra at det var noen stygge ord for det gjorde at boka ble litt morsommere å lese, da ble handlingen også litt bedre. Boka passer kanskje best for de som er like gamle som meg(13år) og oppover. Den passer best for de som liker å lese litt romaner eller har lest litt av det før og for jenter/damer. Men alt i alt så var det lett og forstå språket i boka.
Jeg lærte ikke så veldig mye av boka. Det var mest fordi jeg ikke skjønte handlingen. Jeg var ikke så veldig opptatt av temaet i denne boka.


Sunniva

Sunniva

Skrevet av 4. desember 2013 av Sunniva på Mølladammen Skole

Jeg har lest boka «Spranget». Det er den første romanen til Heidi Sævareid. Boka handler om Janne. Hun har en tvillingsøster som heter Anna. De to er helt forskjellige. Anna er populær og kristen. Janne liker best å være alene, og hun elsker å danse. De er begge medlem av den kristne ungdomsgruppen Zion, selv om Janne ikke tror på Gud. Men i Zion får alle være med. Helst vil Janne ut av gruppen, og er der mest på grunn av Peter.
Språket i boken er ganske lettlest, og kapitlene er lange. Jeg kom ikke ordentlig inn i handlingen, og forsto ikke boken helt. Boken er skrevet på en sånn måte at det er veldig vanskelig å kjenne seg igjen i det som skjer. Den var kjedelig, og jeg syns at forfatteren kunne lagd noen hindringer for Janne slik at det ville blitt litt mer spennende.
Jeg tror kanskje boken passer bedre for en kristen person fordi da kjenner du deg kanskje mer igjen i handlingen enn det jeg gjorde. Passende alder er ca. 13-16 år. Jeg gir boken «Spranget» terningkast -3.
Sunniva.

Vis flere anmeldelser

Til toppen