Splintra

Hilde Myklebust Samlaget 2022 14 anmeldelser

Sommaren etter tiande klasse ligg fri og utstrekt framfor Mia og vennegjengen hennar. Snart ventar vidaregåande, og dei skal splintrast og fyke i kvar sine retningar. Men dei har denne sommaren i lag, her og no. I løpet av ferien Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Johannes

Splintra, Splintra min hjerne.

Skrevet av 2. desember 2022 av Johannes på Høylandet skole

Splintra er om Mia og hennes vennegjeng som koser seg i sommerferien, hun begynner å føle noe for en av guttene (Are). Men når sommeren slutter må hun flytte, men så blir Are syk.

Det tar fort 100 sider før historien virkelig kommer i gang, og for meg som liker spenning så var ikke starten noe for meg. For meg så så jeg slutten komme, og det ble ikke noen stor overraskelse som gjorde det mindre bra for meg. La oss bare nevne nynorsken, for meg så var den ikke så irriterende som jeg trodde. Jeg bor i Trøndelag så det var ikke så verst, men noen ganger så gjør de en ting på en side og en annen ting på andre siden. Den gikk for fort samtidig som den gikk for sakte.

Dette er ikke en bok for meg, jeg vil ha et mer interessant konsept enn noen som blir forelsket, men så blir en syk etter 100 sider. Alt det treige, kjedelige og raske er et stort problem for meg. Jeg finner ikke så mye positivt i denne, jeg vil bare si at dette er ikke en bok for ungdommer så jeg gir denne boken en terning kast 1.


Vilde

Splintra

Skrevet av 28. november 2022 av Vilde på Inderøy ungdomsskole

Boka handler om Mia og vennegjengen hennes. De er nettopp ferdig med ungdomsskolen og etter sommerferien splittes de. I løpet av sommerferien kommer Are og Mia nærmere og det bli vanskelig å finne ut om de bare er venner eller noe mer.

Når sommerferien er over flytter Mia inn i en hybel og begynner på musikklinja. Etter hvert får Mia en beskjed om at Are har blitt veldig syk.

Jeg synes boken var veldig kjedelig, og det skjedde veldig lite. Det gikk ganske tregt og jeg skjønte hvordan det kom til å ende uten å ha lest boken før. Boken var nynorsk som gjorde at jeg ikke likte den så godt.

Jeg likte at de fleste kapitelene i boken var korte.

Alt i alt var ikke denne boken noe for meg. Jeg gir den terningkast 2


Felix

Det uhelbredelige såret

Skrevet av 24. november 2022 av Felix på Rana ungdomsskole

Boka ”splintra” handler om Mia, hovedkarakteren, og vennene hennes som bodde på en øy, som ligger på Vestlandet. Da de skulle starte på videregående skole så endret alt seg, de ble skilt fra hverandre.

“Splintra“ er ikke ei bok for meg , fordi for det første var den skrevet på nynorsk, for det andre var det en roman uten bilder. Det er en bra ungdomsbok, men den passet ikke for meg.

Jeg synes det gikk litt for tregt i starten, det tok derfor tid å komme godt inn i handlingen. Jeg likte ikke hvordan de teleporterer fra plass til plass, det gjorde det litt vanskelig å forstå sammenhengen.

Jeg kan heller ikke nynorsk perfekt enda, så det var vanskelig og vite hva som skjer, og skjønne alt som sto. Jeg liker heller ikke romaner så denne boka var ikke så spennende å lese for meg. Det var heller ikke bilder, det gjorde det vanskelig å se for seg hva som skjedde underveis.

Alt i alt så var ikke boka noe for meg, jeg er helt sikker på at det er noen bedre bøker her som kan bli nominert til u-prisen. Terningkast 2


Live Sandnes-Olsen

Alle sammen splitta

Skrevet av 23. november 2022 av Live Sandnes-Olsen på Eide ungdomsskole

Jeg skal skrive anmeldelse av boka Splintra. Forfatteren av boka er Hilde Myklebust. Denne boka er en roman, og sjangeren er drama.

I boka møter vi en vennegjeng på fem stykk, Are, Jens, Halvor, Else og Mia, som er hovedpersonene. De har bare denne sommeren på å gjøre det de vil sammen, før de skal begynne på videregående og splittes.

Boka starter veldig koslig der alle fem sitter på stranda sammen. Else og Mia er bestevenner. Else er sammen med Halvor, og Mia vet ikke om det er kjærlighet eller bare vennskap mellom henne og Are. Are er forelsket i Mia, og han legger ikke skjul på at han liker henne. De flytter til forskjellige hybler, der Else og Mia flytter sammen, mens Are blir igjen hjemme på gården. Alt starter bra med både festing, ny skole, forelskelse og mye glede, helt til noe alvorlig skjer med Are. Are blir nemlig alvorlig syk, og det preger alle sammen, spesielt Mia.

Boka var ikke så vanskelig å legge fra seg, men veldig koselig og trist å lese. Boken slutter litt forventet, og sånn jeg så for meg at den skulle slutte. Jeg synes det er lett å kjenne seg igjen i hovedpersonene, fordi det var mye gode replikker og skildringer i boka.

Jeg synes boka var lett å lese, men det var veldig mye tekst på sidene. Jeg synes denne boka burde nomineres til U-prisen, fordi den handler om et viktig tema, og handler om romanse, og drama, som jeg liker.

Dette er en god ungdomsbok, så jeg gir boka terningkast 5.


Kjersti

En berg- og dalbane av følelser

Skrevet av 22. november 2022 av Kjersti på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest boka “Splintra” av Hilde Myklebust. Boken handler om Mia 16 år og vennegjengen hennes Jens, Else, Are og Halvor, som akkurat er ferdig på ungdomsskolen og skal begynne på vgs etter sommerferien. Gjennom ferien kommer Are og Mia nærmere hverandre på en ny måte, og det blir vanskelig når de må finne ut om de bare er venner, eller mer enn det. Høsten kommer, Mia flytter på hybel, og ho blomstrer i det nye miljøet på musikklinjen med musikaler, festing og nye opplevelser. Men så blir Are sjuk. Veldig sjuk.

Forfatteren tar med viktige temaer som sjukdom, kjærlighet og hvordan det er å være ungdom.

Det som gjør boka bra er at den begynner rett på og du blir dratt inn i historien, fra start. Det skjer alltid noe hele tiden, og det blir aldri kjedelig å lese. Så hvis du liker at det skjer mye, så er dette boken for deg. Den får frem alle følelsene veldig bra, og det kan bli tårevått hvis du velger å lese denne.

Det som trekker litt ned er at det ikke står kapittelnummer og en oversikt fremst i boken. Derfor blir det litt uvant i starten at det går rett over på en ny hendelse, og man blir litt forvirra fordi man er ikke helt forberedt på det. Men det går seg til etter hvert.

Dette er en av de beste bøkene jeg har lest, og den fortjener å vinne U-prisen.

Terningkast 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen