Søstera di er den peneste på skolen

Sverre Henmo Gyldendal 2021 63 anmeldelser

Hva gjør du når lillesøstera di plutselig er skolegårdens midtpunkt? Hva gjør du når hun blir sammen med den farligste fyren på skolen? Og hva gjør du når han gir henne et blått øye? En bok om å finne ut Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Nora Grong

Boka var treig

Skrevet av 14. desember 2021 av Nora Grong på Mæla ungdomsskole

Boka handler om Jeanette som er sammen med 10. klassingen Goran og broren hennes Erik som ikke er så fornøyd med det. Jeg opplevde boka som litt treig og langsom.
Det som gjør boka treig/dårlig er at den bruker veldig mange sider på en liten handling.
Jeg likte slutten av boka bedre enn starten fordi da gikk alt litt kjappere og det skjedde ting.
Det som jeg syns er litt dumt er at det egentlig er et veldig bra og viktig budskap i boken, men jeg syns ikke at det kom fram på den beste måten. Terningkast 3


Christoffer

Ikke så veldig spennende!

Skrevet av 13. desember 2021 av Christoffer på Dokka ungdomsskole

Navnet til hovedpersonen er Erik, han spiller i korps og har en søster (Jeanette) som er veldig pen. Alle er forelska i henne, men hun ble sammen med den farligste og slemmeste fyren på skolen (Goran), for hvorfor ikke? Goran bruker vold mot nærmest alle, inkludert søsteren til Erik. Men Erik har en bestevenn (Chaisawat) som kan thaiboksing/kungfu til å slå tilbake.

Det første som skjer i boka er Erik og Chai ser på Goran med Jeanette. Det gikk litt tregt på starten. Høydepunktet er jeg usikker på, omtrent i hele boka skjedde det ingenting, men på slutten skjedde det noe. Erik og Goran slåss, Erik holdt på å død, Chai gjorde sin thaiboksing å gjorde ingen vold.

Boka var litt vanskelig å lese fordi det gikk ganske tregt. Ikke så mye skjedde unntatt slutten å masse detaljer! Jeg syns detaljer er bra, men når du må si og beskrive alt du ser i rommet er det ikke veldig interessant å lese boka. Jeg anbefaler ikke denne boka til Uprisen!


Hosiee Habtom

Veldig relaterbar Bok

Skrevet av 13. desember 2021 av Hosiee Habtom på Dokka ungdomsskole

Boka er veldig relaterbar fordi i bagn så var det en kar som likte søstera mi osv
Men ja boka relaterbar men uintressan fordi det som skjer i boka er bare sånn kjærlighets greier som ikke er veldig morsomt å lese. Når han holder på å komme forseint til skolen så kommer hun jenta og også snakker di det er veldig urealistisk siden han hadde jo bare sånn 5min på å komme seg til skolen mens eg hadde løpet som om det var en mordet bak meg. Boka bare gir meg dårleg følelse siden når en jente er med enn eldre gut det virket bare ikke bra. For att boka skulle bli bedde kunne den for eksempel ha hatt mer action som skjedde fordi det var bare kjedelig innhald. Men boka som en hel er helt ok eg gir den ⭐️⭐️⭐️


Maharajan Singh

Søstera di er den peneste på skolen

Skrevet av 9. desember 2021 av Maharajan Singh på Rommen skole

Søstera di er den peneste på skolen
«Søstera di er den peneste på skolen» er en drama/romantiskbok som var skrevet av Sverre Henmo. Boka er skrevet bra med tanker som virker realistisk. Boka var ikke noe for meg. I noen deler blir det morsomt, men overalt var boka en grei ungdomsbok. Den er ganske enkel å lese og er på bare 103 sider.
Denne boken handler om Jeanette som blir sammen med den farligste gutten på skolen, Goran. Broren hennes Eirik liker ikke dette. Derfor bestemmer han seg for at hun skal slå opp med ham. Etter et slagsmål løper Jeanette hjem og senere får Eirik vite at under slagsmålet får Jeanette et blått øye. Eirik har en venn som heter Chai. Han trener kampsport og derfor velger Eirik å starte med kampsport for å kunne forsvare Jeanette under alle tilfeller.
Starten av boka er litt treig, men tar opp igjen etter flere scener. Den blir spennende da man får vite litt mer og karakterene og hva som faktisk skjer. Jeg fant det vanskelig å lese boka for den var veldig langsom. Endingen er spennende og jeg gjenkjente ikke boka fra noen andre bøker, serier eller filmer. Jeg syntes den også var treg i noen deler hvor det tok meg flere ganger å lese fordi den ble veldig sløv.
Boka ser veldig originalt ut fordi jeg ikke har sett noen bøker som ligner selv om det finnes mange drama/romantiskebøker. For meg faller den inn i en typisk romantisk bok selv om den er originalt. Jeg er en som ikke leser mye av drama/romantiske bøker og fant det vanskelig å konsentrere på boka etter økter med lesing.
Jeg tror boka egentlig handler om en person som vil beskytte søstera si. Forfatteren skrev kanskje boka for å underholde noen som kanskje gjenkjenner seg i boka. Jeg fant ingen budskap i boken og jeg tror at det ikke var noen viktig budskap i boka. Boka kan være bra for folk som interesserer seg innenfor drama og romantiske bøker.
Denne boka passer veldig for ungdommer som sagt kan noen gjenkjenne seg i noen tilfeller. Det beste med boka var at det kom noen interessante scener som gjør boka litt bedre. Det som irriterte meg mest, var at boka var treg i noen store perioder. Hvis du liker romantiske bøker, da vil jeg anbefale denne boken. Hvis du liker noe som er spennende i flere deler og holder på. Da anbefaler jeg ikke denne boken.
Da det gjelder nominering til Uprisen, blir jeg litt skeptisk. Jeg tenker selv at den ikke passer inn, men det kan være fordi jeg ikke liker sånne typer bøker, men jeg føler også at det er noen som kanskje liker dem. Jeg vil si at den fortjener en nominering til Uprisen og jeg gir en terningkast 3 fordi jeg ikke liker sjangeren, men liker noen deler av boka.


Sienna

En bok om kjærlighet, ulikheter, og tillitt

Skrevet av 8. desember 2021 av Sienna på Ris ungdomsskole

Forfatter: Sverre Henmo
Utgitt: 2021
Sider: 103
Type: ungdoms roman
Om forfatteren
Sverre Henmo ble født i Oslo 1968, og bor fortsatt der. Han er utdannet sosiolog, og har skrevet flere bøker. Han har mottatt kirke- og kulturdepartementets litteraturpris i 2008, for boken «Natt på Frognerbadet».
Sammendrag
Erik og Jeanette er søsken. Erik spiller i korps og gjør alltid leksene sine, mens Jeanette går i trang magetopp, for liten shorts og er sammen med den farligste gutten på skolen, Goran. Goran er en bølle alle er redde for. På skolen slåss Goran og en annen gutt, og når Jeanette prøver å stoppe dem, blir hun bokset i ansiktet. Erik vil at de skal slå opp, etter han så det hovnede øyet hennes, men hun vil ikke.
Eva går i korpset sammen med Erik, og Erik liker henne. Når hun sier at hun kanskje skal slutte å spille i korps, er det som om alt raser sammen. Korpset er det eneste stedet han kan snakke med henne uten at det er rart, eller at Eva syns det er flaut. Når Erik bestemmer seg for å lære kampsport for å kunne beskytte Jeanette mot Goran av bestevennen Chai, ender han opp med å slå et fotballmål, og må ta en pause fra korpset. Nå må Erik finne ut av hvordan han skal beskytte søsteren sin, samtidig som han må finne en ny måte å møte Eva på. Han må ta en sjanse for å beskytte Jeanette, og forhindre at foreldrene finner ut av det. Dette er en bok som handler om hva som er rett og galt, og å gjøre det som må til for å beskytte de man er glad i.
Dette mener jeg
Jeg likte boka, fordi forfatteren ga innsikt i hvordan det er å være ungdom. Han forklarte at det er ting som er vanskelig, og noen ganger kan det være vanskelig å ta en beslutning. Forfatteren ga oss også et klart bilde om hva som skjedde, og hvordan alle hovedpersonene følte seg. Boken var lett å lese, og har ikke så mange sider. Jeg vil anbefale denne boken til barn fra 12-16 år. Jeg gir denne boka terningkast 5.

Sienna, ris skole.

(https://www.gyldendal.no/forfattere/henmo-sverre/a-16655-no/ )

Vis flere anmeldelser

Til toppen