#Sommerminne

Ane Svendsen September forlag 2022 17 anmeldelser

Siste sommer før ungdomsskolen. Sølvi har mistet bestevenninnen Mie til Beatrix. Det ser ut til at Sølvi blir den mest ensomme, ever. Sølvi samler på ord, har interesse for horoskop og hjelper mormor med innkjøp. Dessuten, hva er det med Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Isabelle

Sommerminne (anmeldese)

Skrevet av 1. desember 2022 av Isabelle på Bråtejordet skole

I boken «sommerminne» møter vi Sølvi, en tenåring som nettopp har mistet bestevennen sin Beatrix. Sølvi er 12, snart 13 år og skal starte i 8.klasse etter sommerferien. Hun er nervøs og gruer seg fordi hun har mistet venninnen sin, men etterhvert får hun noen nye venner. Boken går under sjangeren «drama». Det jeg likte med boken er at den er realistisk, det kan ha skjedd på ekte og forfatteren har mye detaljer så det er enkelt å forestille karakterene. Den var også litt overdramatisk og det er ganske kjedelig å lese om en vanlig tenåring som har mistet venninnen sin. Jeg synes at boken ble litt bedre til slutt. Det var ikke alt i boken jeg skjønte og boken kan ha bruk for litt mer spenning. Jeg gir boken terningkast 4.


Isabell

"Sommerminnet" er bortkasta tid

Skrevet av 1. desember 2022 av Isabell på Stokksund skule

Sommerminnet handler om Sølvi som skal starte på ungdomsskulen etter sommerferien, men det gruer ho seg til, fordi ho har mista bestevennen sin til ei anna jente som heiter Beatrix. I ferien gjer ho mykje nytt som er både gøy og dumt, ho møter også ein gut som heiter Pelle.

Eg synst at denne boka ikkje ga meining. Den var kjedelig og overdramatisk, og den handla berre om kva Sølvi gjor kvar dag og at ho har mista bestevennen sin. Sjølv om boka ikkje var so god, likte eg skildringane av personane og miljøet. Boka var også lettlest. Språket var enkelt, og det var lite tekst på kvar side. Temaet i boka, vennskap, kjærleik og sommar, var relevant og eg kunne derfor kjenne meg igjen i noko av det som skjedde. Sjølv om det var noko positivt med boka, så var den jamt gjennom kjedeleg. Det skjedde ikkje så mykje spennande før heilt på slutten. Alt i alt synst eg boka var bortkasta tid og eg gir den derfor terningkast 3.


Alex

Den spennende boken

Skrevet av 30. november 2022 av Alex på Steinerskolen i Tromsø

Denne boken var en spennende bok, fordi det skjedde noe hele tiden. Den handlet om en jente som heter Sølvi. Sølvi hadde mistet kontakt med venninna og sommerferien var snart over. Hun gruet seg til skolen. Sølvi hadde en storesøster som hadde en kjæreste som hun tekstet til og lurte på om han kunne komme over med telefonen til storesøstera.

Men det var litt rare ting de gjorde og snakket om I boken, som for eksempel de hadde den blomst og bie tingen og snakket på en stygg måte, både til hverandre og til foreldre. Hvis jeg skulle ha gitt vurdering på boken hadde det vært en 8/10. Det var en veldig bra bok og jeg anbefaler den helst til ungdommer og oppover. Siden den var skrevet på en litt ungdomsmåte.

Dette er boken. Den er akkurat passe for dem som leser sakte og som liker blomst og bie greia.

Terningkast: 4


Amy

Helt ok bok

Skrevet av 14. november 2022 av Amy på Karlsrud skole

Denne boken handler om en jente med navn Sølvi, som har mistet bestevennen sin Beatrix, noe som får Sølvi til å føle seg veldig ensom. Da Beatrix byttet Sølvi ut med Mie, følte Sølvi mye på at hun måtte gjøre diverse ting for å passe inn. Sølvi skal også starte på ungdomsskolen, noe som skremmer hun veldig. Noe som ikke gjorde det så mye enklere for Sølvi, var alle historiene hun hadde hørt om skolen fra storesøsteren sin, Anja. Sølvi møter senere en gutt, som hun tenker mye på.

Jeg syntes starten av boken var veldig vanskelig å sette seg inn i, og jeg forsto ikke alltid helt hva som skjedde, da det skjedde for mye på en gang. Senere inn i boken syntes jeg det ble mye enklere å lese, og jeg fikk lyst til å fortsette å lese mer. Jeg syntes denne boken gir mye spenning, men samtidig kunne vært enda bedre om den ga litt mer spenning. Jeg liker hvor detaljert forfatteren har skrevet teksten. Det er god informasjon og beskrivelser av miljøskildringer, noe som kan gjøre boken mye enklere å leve seg inn i. Man kan enkelt forestille seg bilder av miljøet rundt.

Denne boken går under sjangeren drama, og passer perfekt for barn og unge som interesserer seg i dramabøker. Tittelen på denne boken passet perfekt med teksten, fordi det som skjer i boken er virkelig et sommerminne. Jeg syntes denne boken viser veldig godt hvordan det kan føles å miste venner, press om å passe inn og hvordan det kan føles å grue seg til ungdomsskolen. Det er nok mange barn og unge som kan relatere til innholdet i boken.

Et stort vendepunkt i teksten er slutten. På slutten får vi vite noe som for meg, var veldig uforventet. Jeg syntes vendepunktet på slutten gjorde denne boken veldig mye bedre, men samtidig ble jeg irritert på at man ikke fikk vite mere. Man for veldig lyst til å lese en fortsettelse på boken. Jeg ville sagt at denne boken er en bok jeg anbefaler, spesielt for barn og unge som interesserer seg i dramabøker. Jeg likte denne boken veldig godt, men det er fortsatt flere ting som kunne vært annerledes, som er hvorfor jeg gir denne boken et terningkast 4.


Kine

Er sommerminner verdt å lese?

Skrevet av 10. november 2022 av Kine på Åkra ungdomsskole

Dette er ein anmeldelse om boka #Sommerminner. I boka møter du Sølvi som forteller om sommeren hennar før 8.klasse. Ho mista besteveninna si til ei anna som heiter Beatrix. Ho gruer seg til skolestart for ho har ikkje andre venner, men så møter ho Pelle og Mie uten Beatrix.

Eg syntes boka var forvirrende og eg fikk ikkje heilt med meg kor ho var eller kva som skjedde. Eg måtte legge fra meg boka for timen var slutt, og då eg begynte å lese igjen så hadde ho og Mie plutseleg spydd på trampolina til naboen. Eg sjønnte ikkje kor det kom frå eller kvifor det skjedde. Lengre inn i boka tok Sølvi telefonen til Anja, storesøstera hennar, og sendte melding til vennen til Anja om at ho kunne komme på besøk. Når han kom blei Anja sur, men så hadde dei sex mens Sølvi lag under senga. Det var det mest randome tingen som kunne skje. Og senere i boka finner Sølvi ut at Anja var gravid. Eg forstår ikkje boka.

Eg gir boka terningkast 3.

Forfattaren beskreiv karakterene bra.
Hadde god start i boka.
God slutt.

Mangler spenning.
Forvirrende over kor ting skjedde.
Ting skjedde litt uten forklaring.

Det kan hende at andre liker boka eller har ei anna meining enn meg. Eg likte ikkje boka, eg måtte ta eit par pausar fra boka for den var forvirrende. Boka føltes ut som om når du har fem minutter til skolen starter og du vil komme tidsnok for å unngå anmerkning, men det er sterk motvind mens du sykler og du blir frustrert av kvifor det skjedde akkurat den dagen. Viss du ikkje har opplevd det før, så er det ikkje så kjekt når det skjer.

Vis flere anmeldelser

Til toppen