#Sommerminne

Ane Svendsen September forlag 2022 17 anmeldelser

Siste sommer før ungdomsskolen. Sølvi har mistet bestevenninnen Mie til Beatrix. Det ser ut til at Sølvi blir den mest ensomme, ever. Sølvi samler på ord, har interesse for horoskop og hjelper mormor med innkjøp. Dessuten, hva er det med Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

julie

Anmeldelse av Sommerminne

Skrevet av 13. desember 2022 av julie på Vormsund ungdomsskole

Boka Sommerminne handler om Sølvi som skal starte i 8, men i sommeren ville hun prøve ut masse ulovlig ting, som å drikke å røyke. Hele boka handler om at hun har lyst til å vinne en konkurranse med best tekst, eller en skrivekonkurranse.
Jeg synes boka ikke var så bra. Den var kjedelig, og jeg skjønte ikke helt greia. Jeg synes den hoppet ganske mye i fram og tilbake. Det var litt typisk ungdomsdrama og at Sølvi hadde mistet bestevennen sin. Jeg synes den var kjedelig fordi det var veldig lite som skjedde. Når jeg leste den følte jeg ikke at jeg trengte å lese mer, fordi det var ikke noe spenene. Jeg brydde meg ikke om hva det neste som skjedde var, for det var ikke noe spennende. Jeg rakk dessverre ikke å lese det siste for hver gang jeg leste så datt jeg litt ut og begynte å tenke på andre ting. Grunnen til at jeg gir 2 isteden får 1, er fordi det var to steder hvor det var litt spennene.
Terningkast 2/6


Martina

Forvirrende bok

Skrevet av 9. desember 2022 av Martina på Austevoll ungdomsskule

Boka handler om en jente som heter Sølvi, Etter sommeren skulle hun begynne på ungdomskolen. Men hun gruer seg på grunn av hun har mistet bestevennen sin. Siden hun skulle begynne på ungdomskolen ville hun prøve sånne ulovlige greier, som røyking, drikke alkohol og mer. Men hun fikk ikke prøvd alle de der greiene siden familien hennes dro hun med på hytte tur. I sommerferien gjør hun masse greier som er både dumt og gøyt.

Jeg synest boken var veldig forvirrande. Den handler egentlig bare om vanlig ungdomsdrama. Jeg synest boka var overdramatisk og at den var veldig treig. Det handlet bare om kva Sølvi gjorde kvar dag og at ho har mistet bestevenninnen sin. Det skjedde ikke så mye spennende før slutten. Jeg føler at forfatteren prøvde å skrive en bok som ungdommer kunne ha kjent seg igjen i, det klarer hun ikke. Jeg kunne lett ha lagt fra meg boken. Jeg gir den terningkast 3


Amalie

#Sommerminne (Ane svendsen)

Skrevet av 7. desember 2022 av Amalie på Hauge oppvekst

Boka handler om ein jente som heiter Sølvi, ho skulle begynne i 8 klasse og hadde lyst og prøve masse ting som og røyke, drikke alkohol og masse sånn ulovelig greier. Det hadde ho tenkt og gjøre heilt til noke hindra ho sånn at ho måtte være med familien på hytta. Heile boka handler om at ho hadde lyst og melde seg på ein konkuranse med best tekst og då måtte ho vente til ho vart 13 år og det vart ikkje ho før på slutten av sommar ferien.

Eg synest boken starta rett på siden den beynnte med fantasi historie og rett på det hennar liv.

Spennings kurven den synest eg bare går (——) heile vegen den blir ikkje noke spenende siden det handler om ein spesiell person og plutselig håpar den fra at ho var heime til ute som den delen det vs pittelitt kjekt då hoppa den med ein gang til noke ikkje so spenede i gjen.

Boka synest eg slutta som forventet siden det dei sa ein gang mitt i boka skjer på slutten, men forfataren prøvde og gjær som den slutta på ein kjekt måte men får meg so slutter den nyaktig som den var mitt i boken. Føler ikkje at det va noke avsluttning.

Eg kunne lett legge i frå meg denne boka siden det er ikkje heilt i min still for bøker eg synest den bare gjikk heilt rolig at det ikkje kjedde noke spennende siden det hoppa fra den til det heile tiden og det va ikkje so kjekt eller spenende synest eg.

Eg synest boka va litt vanskelig og lese siden det va masse svensk der og det er jo ikkje alle som kan svensk siden det er litt vanskelig og lese alt og det va noken spessiele ord som va vansklig og lese og viste ikkje helt ka det betydde.

Anbefaler boka til dei som liker litt astrologi, då er kanskje denne boka er noko for deg.
Terningskast 2


Betina

En god og lettlest bok

Skrevet av 5. desember 2022 av Betina på Åkra ungdomsskole

Sommer minnet er en drama bok, som handlar om Sølvi som skal begynne i 8. klasse. Boka er om sommaren til Sølvi, ho miste bestevenninna, prøver å få sitt første kyss og blir dratt med til Sverige av foreldrene. Der ho møter pelle som forandrar synsvinkelen til Sølvi litt. Sølvi er ei bestemt, usikker, snill, omtenksam og rastlaus jente som kan finne på litt av kvart men gjer det for å passe inn.
Dette er en god bok etter min meining og den har ein god, forklarande start som setter deg godt inn i livet til hovudpersonen. Boka har en konstant spenningskurv som får deg til å nesten holde pusten, handlingane passar godt inn med ungdommen i dag. Boka har ein bra struktur og er lett og lese for dei fleste. Setningane er verken for lange eller for korte og det er brukt et ordforråd som er lett å forstå for ungdommen. Boka har en uforventa slutt frå starten men da eg leste ut boka hang alt godt saman. Slutten gir deg eit type mysteriet, og det etterlate deg til å gruble over kva som vil skje Sølvi videre.
Boka var fengande og vanskeleg å legge frå seg, for det var alltid noko nytt som skjedde og eg ville nesten barre lese heile boka på ein gong. Boka er ei ungdomsbok og dette viser godt i både handling og beskrivelsane. Miljøet i boka er også ganske likt ungdoms miljøene nå. Det som viser litt forskjell er at vi ikkje leser så mykje blader og magasiner.
Boka er litt klissete med romantikk, drama og kranglar. Men dette hjalp meg til å leve meg inn i historien, med at det er likt et typisk ungdomsliv. Alle ungdommer har følt på press, om det er drikke press, røyke press eller kroppspress. Forfatteren har skrevet boka på en måte som fekk meg til å tenke meir over kor mykje press det er i kvardagen og boka viser oss forskjellige måter og handtere vanskelege situasjoner. Eg meiner at boka er veldig realistisk i forhold til dagens ungdom.
Det einaste som trekte boka ned var at den hadde en litt for klisjé slutt.
Alt i alt så er dette en god bok, den er lettlest og en bok mange kan relatere til.
Eg gir boka terningkast 5/6


Martha

#sommerminne

Skrevet av 5. desember 2022 av Martha på Åkra ungdomsskole

Sommerminnet handler om Sølvi som skal starte på ungdomsskulen etter sommerferien, men det gruer ho seg til, fordi ho har mista bestevennen sin til ei anna jente som heiter Beatrix. I ferien gjer ho mykje nytt som er både gøy og dumt, ho møter også ein gut som heiter Pelle.

Eg syntes boka var heilt grei. Boka handler om typisk ungdomsdrama som for eksempel at ho mista venninna si, og blei forelska. Eg vil ikkje lest fortsettelsen, og eg synstest boka passar best til yngre. Boka var litt treig og eg venta berre til det skulle skje noko. Det hadde ein uventa ending i slutten som drog boka litt opp, men ellers var boka litt kjedelig. Eg gir boka terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen