Solstorm 2. Nymånenatt

May Grethe Lerum Aschehoug 2013 14 anmeldelser

Etter solstormen må femten år gamle Maja og hele samfunnet klare seg uten elektrisitet. Forskjellen på fattig og rik handler nå om liv og død. Da kryper de fram: Dommedagspredikantene. De korrupte. Rottene. Men krisetider skaper også helter og heltinner Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

God bok

Solstorm Nymånenatt er andre boka i serien Solstorm. Serien er skrevet av May Grethe Lerum. Boka er på 240 lettleste sider. I 2012 kom første Solstorm-boka ut og var en av de fem nominerte bøkene til U-prisen (ungdomsprisen).
Maja er 15 år, og føler det er hennes skyld at broren Thomas ligger i koma. En kraftig solstorm har ført til at all elektrisitet er ute av drift. Det er kaos i byen der Maja bor, og dommedagspredikantene har begynner å komme frem fra skyggene. Mamma Johanna er fortvilt. Men gleden blir stor når Thomas våkner igjen etter en helbredelsesseanse med en kristen sekt. Johanna blir så glad at hun like godt flytter inn hos denne sekten sammen med Thomas. Noe Maja og halvbroren Kristian ikke er særlig begeistret over.
Midt i alt kaoset rundt solstormen og dommedagspredikantene følger vi også historien til Maja og Andreas som pleier sin, etter hvert, forbudte kjærlighet.

Boka er spennende og begivenhetsrik fra første side. Boka har ikke så veldig høyt tempo. Det boka handler om er jo et veldig aktuelt og skremmende tema, fordi dette kan skje i dag. I det siste er det jo blitt skrevet mange dystopiske bøker. men det at historien etterhvert fokuserer på Majas kamp mot den kristne sekten, gjør boka original.
Men etter hvert kommer selve poenget, det at det har vært solstorm, litt i bakgrunnen, når Majas kamp mot sekten, blir helt sentral. Men det henter seg inn igjen mot slutten, da man ser at Thomas faktisk har fått synske evner, og at det vil spille en stor rolle i neste bok. Slutten er veldig spennende. Kommer Andreas og Maja til å overleve på båten, og vil det skje som Thomas har spådd? Dette gjør at man bare må lese neste bok.
Språket i boka er godt, passelig med dialog og mange fine skildringer. «Akkurat da svaret lå stumt og fløt som grønn lava i øynene hans, dundret det på døra. Maja skvatt til, slo albue hardt mot et stolben da hun halvblindt og ør trev t-skjorten»
Man behøver heller ikke å ha lest første bok, for å forstå hva som skjer i boka, noe som også er positivt. Alt i alt var dette en topp bok, den var fylt av spenning og kjærlighet.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Solstorm

Denne boken handler om en jente som er 15 år og har ikke hatt elektrisitet. Ingen i bygda har hatt det. Det var stor forskjell på fattig og rik, men det handlet mest om liv og død. De hadde noen som ble kalt dommedagspredikanten. Han/hun var i et møte for å finne ut hvem han skulle ta eller hvem han ikke skulle ta.
Jeg synes den er litt bra, men den er også litt kjedelig. Det var noen ord jeg ikke forsto, men det gikk bra. Jeg anbefaler ikke denne boken for folk under 13 år.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Solstorm

Jeg likte handlingen, den var bra skrevet. Den var spennene og det skjedde noe hele tiden. En helt ok bok men det kan være litt komplisert i førsten men det er bedre etter noen sider.
Men den kritiserte kristene personer ikke kult men alt i alt var det en bra bok men ikke favoritt.
Men hvis du liker å lese så selvfølgelig ta med deg boka og les i vei du vil like den etter vært.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Skal ikke leses igjen.

Boka handler om at all elektrisiteten på den nordlige halvkule er borte. Maja bor sammen med moren og broren Thomas i Fredrikstad. Thomas ligger i koma og når Maja og moren får vite at han kommer til å dø, gjør de alt for at han skal overleve. Det kommer en prest fra et kristent samfunn og ber for han. Etterhvert våkner Thomas og de tror det er Gud som gjorde det. Moren bli med i det kristne samfunnet sammen med Thomas, selv om Maja og Kristian(halvbroren) misliker det sterkt. På slutten går Maja og kjærsten på et cruise til Afrika. Hjemme finner Thomas og Kristian ut at skipet kommer til å synke.

Boka er ganske lettlest, og går under sjangeren fantasy.

Harry Potter og Twilight satt standaren for fantasybøker som jeg har lest, kanskje derfor jeg ikke likte denne boka.

Boka har ingen interessant handling og er 240 sider med kjedsomhet.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Ikke den nye Harry Potter

Boka handler om at all elektrisitet på den nordlige halvkule blir borte. i starten av boka ligger Thomas – broren til Maja – i koma. Maja tror det er hennes skyld. Seinere i boka skjønner vi at det ikke er det. Når Thomas våkner han er prest bedt for ham, å han og mora melder seg inn i et superkristent samfunn.

Thomas og Mamma Johanna blir uenige med Kristian og Maja. Thomas har muligens fått overnaturlige evner, han kan se ting som ingen veit eller som ikke har skjedd enda. Boka er fullstendig uten interessant innhold og den slutter med en ønsket dramatisk øyeblikk som heller ikke er spennende. Boka slutter med at Thomas og Kristian har sendt Maja og Andreas på et skip Thomas mener går under.

Boka var vel forsåvidt lettlest, men jeg måtte slite meg igjennom hver side. Solstorm 2: Nymånenatt er vel en Fantasy bok, men boka er veldig sær og jeg tror den bare passer for noen typer lesere. Handlinga ligger i Fredrikstad.

Boka var for meg helt uten liv og interesse; den blei bare mindre og mindre interessant for hver gang jeg måtte bla. På de 240 sidene med ingenting var det bare Kristian som fanget et hint av oppmerksomhet til boka. Harry Potter og Twilight har satt standeren min for fantasy bøker, kanskje det er derfor jeg ikke likte boka. Jeg fikk aldri med meg temaet i boka heller. Jeg synes boka var veldig dårlig, kjedelig og jeg kommer ikke til å lese boka eller noen andre bøker i samme serien igjen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen