Smadra

Brynjulf Jung Tjønn Flamme 2018 86 anmeldelser

Faren til Oda triller sykkelen hennar i garasjen. No skal ikkje Oda bruke han meir. Ho har så dårleg balanse, men dette var absolutt siste gong Oda skal falle og slå seg. Det er historia Oda fortel til alle dei som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Hei Hei

Bokanmeldelse for boken "smadra"

Skrevet av 23. oktober 2019 av Hei Hei på Den Tyske Skolen I Oslo

Boken "Smadra" skrevet av Brynjulf Jung Tjønn handler om en jente som heter Oda. Hun har en bestevenn som heter Milad. Hun forteller alt til han, eller hun pleide. Oda blir nemlig slått av moren hennes når faren til Oda og Mannen til moren ikke er hjemme. Oda tørr ikke å si i fra til noen.
Ikke engang til Milad. Oda får mange blåmerker, så alle andre utenom moren hennes tror at hun faller av sykkelen hennes.

Jeg synes at boken er veldig spennende og litt trist. Det jeg liker spesielt godt er at boken går rett på saken. Man føler at man er en del av boken.
Jeg synes at slutten var litt spesiell og litt trist. Det var litt utforventende. Man får lyst til å lese resten.
Anbefaler boken til alle som liker en litt trist og spennende bok.


Jonna

Godt skrevet!

Skrevet av 11. oktober 2019 av Jonna på DSO

Boka handler om en jente som heter Oda, hun blir slått av moren når faren ikke er hjemme. Hun kommer ofte til skolen med blåmerker og sår og de rundt henne begynner å fatte en mistanke, om at det ikke kommer av at hun faller av sykkelen. hun er i en veldig vanskelig situasjon og tørr ikke engang si det til bestevennen Leo.

Boka er veldig fint skrevet og at den starter direkte i den situasjonen hvor moren hennes slår henne, gir et veldig sterkt inntrykk på boka. Den bygger seg veldig opp gjennom tekstutdraget og peker på at det kommer en konflikt i boka. Forfatteren viser følelsene tydelig og prøver å tenke som en i den situasjonen, hun viser bra usikkerheten rundt temaet, men også reddselen.
Tekstutdraget er godt skrevet, men det mangler litt spenning i slutten av den, fordi det virker litt som at hun aksepterer det som skjer.
Men alt i alt er den veldig fin.


Lovise

Lovise

Skrevet av 3. april 2019 av Lovise på Velledalenmontessoriskule

Smadra
Boka handla om ei jente som heite Oda. Ho bor med mora og faren sin. Faren er ikkje så veldig mykje heime, så det er for det meste berre Oda og mora. Når faren er borte slår mora Oda.

Eg likte at boka startar rett på med at mora slår ho. Eg likte at boka var på nynorsk. Eg likte at boka fikk fram eit veldig viktig tema.


Julia

Julia

Skrevet av 1. april 2019 av Julia på Velledalenmontessoriskule

Smadra

Boka handlar om Oda som har ei mor som slår ho sann at ho begynner å grine. Oda vil ikkje sei det til andre fordi ho er redd for kva som kan skje med mora. Oda har ein bestevenn som heiter Milad og eg trur at han hadde ein mistanke om kva som skjedde heime med Oda.

Eg synest boka er spennande og har eit godt bodskap om kva andre ungar kan gå igjennom i kvardagen sin. Eg anbefaler boka til dei som likar dramabøker.


Oleanne

Oleanne

Skrevet av 1. april 2019 av Oleanne på Velledalen Montessoriskule

Boka starta veldig rett på med at Oda blei slått av mora. Eg likte den og synest den hørtest spennande ut. Boka passar for dei som vil lese drama og den er veldig kort. Boka fekk også fram eit viktig tema. Eg likte også at den var på nynorsk.

Vis flere anmeldelser

Til toppen