Smadra

Brynjulf Jung Tjønn Flamme 2018 86 anmeldelser

Faren til Oda triller sykkelen hennar i garasjen. No skal ikkje Oda bruke han meir. Ho har så dårleg balanse, men dette var absolutt siste gong Oda skal falle og slå seg. Det er historia Oda fortel til alle dei som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Anda Leirmo

Anda Leirmo

Skrevet av 1. april 2019 av Anda Leirmo på velledalen montessoriskule.

Hekkje lest heile boka,syns utdraget var positivt.At denne boka handlar om ein så viktig ting er bra.snakka berre dialekt,men det var bra den ikkje va på Bokmål,men nynorsk.
9/10.


Ingrid Hole Bjørneseth

Ingrid Hole Bjørneseth

Skrevet av 29. mars 2019 av Ingrid Hole Bjørneseth på Velledalen Montessoriskule

Eg likte boka. Eg likte at det begynte rett på, med at mora slo først ein gong så ein gong til. Boka fikk fram eit viktig tema. Eg synest at det er bra at den er på nynorsk sidan eg pratar det, men det er også bra at den er på nynorsk fordi da lærer folk litt meir om det. 😉Jan Truong

Jan Truong

Skrevet av 19. desember 2018 av Jan Truong på Hovedgården ungdomsskole

Smadra

Boken er skrevet av Brynjulf Jung Tjønn og handler om vold i nære relasjoner.

Oda bor med begge foreldrene sine. Hun pleier å være hjemme alene med moren sin fordi faren ofte er opptatt med jobben. Mor slår og bruker vold mot Oda. Hver dag kommer Oda på skolen med et nytt blåmerke. Når noen spør henne om hva som har skjedd sier hun bare at hun har falt av sykkelen. Ingen vet om hemmeligheten hennes. Ikke en gang faren eller bestevennen Milad.

Starten på boka likte jeg. Den starta rett inn i handlingen med at moren slo henne. Når jeg begynte å lese den tenkt jeg “wow, så det er det boka skal handle om.” Boka var bra skildret. Jeg kunne leve meg inn i handlingen. Et eksempel er “Første gongen mor slo, skjønna eg ikkje kva ho gjorde. Det var som om det ikkje hadde skjedd. Eg kjende smerta i leppene, smaken av blod frå nasen. Men at ho slo hugsar eg ikkje.” Forfatteren beskriver veldig godt følelsene til Oda. Boka var veldig spennende og slutten var bra.

Det er en lettlest bok som er på nynorsk, men den hadde vært lettere å lese hvis den var på bokmål. Mesteparten av boka bestod av replikker og de var ikke så veldig lange. Det likte jeg.

“Vold i nære relasjoner” er et sterkt tema og det er faktisk noen som opplever det. Jeg tror det var derfor forfatteren skrev boka.

Jeg anbefaler alle som liker lettleste bøker og drama/spenning.

Jeg gir boka terningkast 5 fordi den var spennende og det gjorde inntrykk på meg, men den kunne vært litt lengre sånn at man får vite hva som skjer videre med Oda og moren hennes.


Mailinn

Mailinn

Skrevet av 18. desember 2018 av Mailinn på Åkra ungdomsskole

Smadra.
Boksa heter Smadra, forfatter heter er Brynjulf Jung Tjønn. Boka handler om en jente som heter Oda som ikke har det så bra hjemm., Oda bor med moren og faren sin, faren til Oda er ikke ofte hjemme så Oda bor med moren sin som er voldelig og slem.Når Oda går på skolen later hun som at hun har veltet med sykkelen sin, som gjør at læreren hennes blir urolig for balansen hennes.
Jeg opplever boka som litt kjedelig, men litt intreressan også.
Denne boka er kjedelig fordi det var mange historier I den.
Jeg syns at de som liker litt drama/fortellinger burde lese denne.
Jeg gir denne boka terningkast 2.

Vis flere anmeldelser

Til toppen