Smadra

Brynjulf Jung Tjønn Flamme 2018 85 anmeldelser

Faren til Oda triller sykkelen hennar i garasjen. No skal ikkje Oda bruke han meir. Ho har så dårleg balanse, men dette var absolutt siste gong Oda skal falle og slå seg. Det er historia Oda fortel til alle dei som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Anton

Smadra av Brynjulf Jung Tjønn

Skrevet av 30. oktober 2019 av Anton på DSO

Boken handler om en jente som heter Oda. Hin blir slåt av moren når faren ikke er hjemme. Hun har ofte skader nå hun kommer i skole. Men hun sier at hun faller fra syklen. Men etter en tid tror de det ikke mer.

Boken er veldig godt skrevet og Interresant.


Dette er meg

Smadra

Skrevet av 23. oktober 2019 av Dette er meg på DSO

Boken "Smadra" skrevet av Brynjulf Jung Tjønn handler om en jente som heter Oda. Hun blir slått av moren, når faren ikke er hjemme og hun forteller det ikke til noen. Ikke bestevennen Milad som er vant til nesten verre ting for han har bodd i et land der det er krig og har sett døde mennesker før. Ikke til faren. ikke til læreren. Alle tror at hun har falt på sykkel, men de begynner å fatte mistanke.

Jeg synes boken er bra skrevet og at det er en bra start i handlingen i dette kapittelet. boken er fascinerende fordi det er veldig spesielt at foreldre slår barna sine, men de skjer også i virkeligheten og barna tørr ofte ikke si ifra. Jeg gir boken terningkast 6 fordi jeg synes at boken har et viktig tema som mange ikke tenker på.


bokannmeldelse for smadra

Skrevet av 23. oktober 2019 av på dso

Boken begynnte med at moren slo dattra veldi hardt. Jenten heter Oda og når hun går til skolen blir de andre mistenksomme men hun tørr ikke å si noe, ikke engang til bestevennen hennes, Milad.

Jeg syntes boken er veldig bra skrevet. det er en god blanding av korte og lange setninger. Starten er skrevet med korte setninger så da får man følelsen at det går fort. Jeg likte også hvordan de skriver om et viktig og interessant tema. Jeg hadde gitt terningkast 6


Angela Merkel

Angela Merkel

Skrevet av 23. oktober 2019 av Angela Merkel på DSO

Boka handler om en jente som heter Oda, hun blir slått av moren når faren ikke er hjemme. Hun kommer ofte til skolen med blåmerker og sår og de rundt henne begynner å fatte en mistanke, om at det ikke kommer av at hun faller av sykkelen. hun er i en veldig vanskelig situasjon og tørr ikke engang si det til bestevennen Leo.

Den starter direkte i den situasjonen hvor moren hennes slår henne, det gir et veldig sterkt inntrykk på boka. .


Hei Hei

Bokanmeldelse for boken "smadra"

Skrevet av 23. oktober 2019 av Hei Hei på Den Tyske Skolen I Oslo

Boken "Smadra" skrevet av Brynjulf Jung Tjønn handler om en jente som heter Oda. Hun har en bestevenn som heter Milad. Hun forteller alt til han, eller hun pleide. Oda blir nemlig slått av moren hennes når faren til Oda og Mannen til moren ikke er hjemme. Oda tørr ikke å si i fra til noen.
Ikke engang til Milad. Oda får mange blåmerker, så alle andre utenom moren hennes tror at hun faller av sykkelen hennes.

Jeg synes at boken er veldig spennende og litt trist. Det jeg liker spesielt godt er at boken går rett på saken. Man føler at man er en del av boken.
Jeg synes at slutten var litt spesiell og litt trist. Det var litt utforventende. Man får lyst til å lese resten.
Anbefaler boken til alle som liker en litt trist og spennende bok.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Jan Truong

Jan Truong

Skrevet av 19. desember 2018 av Jan Truong på Hovedgården ungdomsskole

Smadra

Boken er skrevet av Brynjulf Jung Tjønn og handler om vold i nære relasjoner.

Oda bor med begge foreldrene sine. Hun pleier å være hjemme alene med moren sin fordi faren ofte er opptatt med jobben. Mor slår og bruker vold mot Oda. Hver dag kommer Oda på skolen med et nytt blåmerke. Når noen spør henne om hva som har skjedd sier hun bare at hun har falt av sykkelen. Ingen vet om hemmeligheten hennes. Ikke en gang faren eller bestevennen Milad.

Starten på boka likte jeg. Den starta rett inn i handlingen med at moren slo henne. Når jeg begynte å lese den tenkt jeg “wow, så det er det boka skal handle om.” Boka var bra skildret. Jeg kunne leve meg inn i handlingen. Et eksempel er “Første gongen mor slo, skjønna eg ikkje kva ho gjorde. Det var som om det ikkje hadde skjedd. Eg kjende smerta i leppene, smaken av blod frå nasen. Men at ho slo hugsar eg ikkje.” Forfatteren beskriver veldig godt følelsene til Oda. Boka var veldig spennende og slutten var bra.

Det er en lettlest bok som er på nynorsk, men den hadde vært lettere å lese hvis den var på bokmål. Mesteparten av boka bestod av replikker og de var ikke så veldig lange. Det likte jeg.

“Vold i nære relasjoner” er et sterkt tema og det er faktisk noen som opplever det. Jeg tror det var derfor forfatteren skrev boka.

Jeg anbefaler alle som liker lettleste bøker og drama/spenning.

Jeg gir boka terningkast 5 fordi den var spennende og det gjorde inntrykk på meg, men den kunne vært litt lengre sånn at man får vite hva som skjer videre med Oda og moren hennes.

Til toppen