Smadra

Brynjulf Jung Tjønn Flamme 2018 79 anmeldelser

Faren til Oda triller sykkelen hennar i garasjen. No skal ikkje Oda bruke han meir. Ho har så dårleg balanse, men dette var absolutt siste gong Oda skal falle og slå seg. Det er historia Oda fortel til alle dei som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Lovise

Lovise

Skrevet 3. april 2019 av Lovise på Velledalenmontessoriskule

Smadra
Boka handla om ei jente som heite Oda. Ho bor med mora og faren sin. Faren er ikkje så veldig mykje heime, så det er for det meste berre Oda og mora. Når faren er borte slår mora Oda.

Eg likte at boka startar rett på med at mora slår ho. Eg likte at boka var på nynorsk. Eg likte at boka fikk fram eit veldig viktig tema.


Julia

Julia

Skrevet 1. april 2019 av Julia på Velledalenmontessoriskule

Smadra

Boka handlar om Oda som har ei mor som slår ho sann at ho begynner å grine. Oda vil ikkje sei det til andre fordi ho er redd for kva som kan skje med mora. Oda har ein bestevenn som heiter Milad og eg trur at han hadde ein mistanke om kva som skjedde heime med Oda.

Eg synest boka er spennande og har eit godt bodskap om kva andre ungar kan gå igjennom i kvardagen sin. Eg anbefaler boka til dei som likar dramabøker.


Oleanne

Oleanne

Skrevet 1. april 2019 av Oleanne på Velledalen Montessoriskule

Boka starta veldig rett på med at Oda blei slått av mora. Eg likte den og synest den hørtest spennande ut. Boka passar for dei som vil lese drama og den er veldig kort. Boka fekk også fram eit viktig tema. Eg likte også at den var på nynorsk.


Anda Leirmo

Anda Leirmo

Skrevet 1. april 2019 av Anda Leirmo på velledalen montessoriskule.

Hekkje lest heile boka,syns utdraget var positivt.At denne boka handlar om ein så viktig ting er bra.snakka berre dialekt,men det var bra den ikkje va på Bokmål,men nynorsk.
9/10.


Ingrid Hole Bjørneseth

Ingrid Hole Bjørneseth

Skrevet 29. mars 2019 av Ingrid Hole Bjørneseth på Velledalen Montessoriskule

Eg likte boka. Eg likte at det begynte rett på, med at mora slo først ein gong så ein gong til. Boka fikk fram eit viktig tema. Eg synest at det er bra at den er på nynorsk sidan eg pratar det, men det er også bra at den er på nynorsk fordi da lærer folk litt meir om det. 😉

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Anja Vaag Bolme

Anja Vaag Bolme

Skrevet 11. desember 2018 av Anja Vaag Bolme på Surnadal ungdomsskole

Stakkars Oda
Jeg har lest boka Smadra.
Boka handler om Oda som ikke har det så bra hjemme, moren hennes er ikke snill, hun slår og bruker vold mot Oda. Faren hennes er ikke så ofte hjemme, men når han først er hjemme blir Oda veldig glad og letta for da tør ikke moren hennes å bruke vold mot henne. Det er ingen som vet dette, bare Oda og mor. Hun tør ikke si det til noen, ikke faren, ikke bestevennen Milad og heller ikke læreren. Vær dag kommer hun med ett blått øye eller blåmerker på skolen etter at moren har slått henne. Hun sier hver gang at hun bare har falt av sykkelen. Læreren og faren mener hun skulle få sjekka balansen sin fordi hun faller hele tiden, men det vill ikke Oda. For hun vet at hun ikke har dårlig balanse, hun sier det bare for at ingen skal oppdage at moren har slått henne. Når faren kommer hjem bestemmer de seg for å sette sykkelen i garasjen og at Oda skal vente litt med og bruke den, til balansen hennes har blitt bedre.

Tittelen på boka er Smadra. Innholdet passer bra til boka fordi Oda blir jo på en måte smadra av moren sin når hun ikke er snill mot Oda og hun bruker vold mot henne.

Jeg synes boka var bra og spennende. Det som var bra med boka var at jeg ville fortsette og lese videre for å få høre hva som skjer med Oda. Den var passelig lang, men den kunne vært litt lenger så jeg fikk høre mer om hva som skjer med Oda videre, men den var lett å lese. Den hoppen litt fra handling til handling, men i denne boka så var det bare bra, for jeg ville fortsette å lese i boka.
Starten startet midt i en handling hvor moren bruker vold mot Oda. Starten fikk meg også til å ville lese videre får å få høre hvordan det går videre. Etter den første siden så er det en annen handling som forteller om når faren hennes har kjørt hun på skolen og der møter hun bestevennen sin Milad.
Det var flere små spenningstopper i boka. Moren var også grei mot Oda noen ganger. En dag når Oda og moren skulle på shopping tur så begynte faren og moren å krangle. Da slår moren faren til Oda og da merker han også at noe må være galt.
Mot slutten så ville jeg fått vite litt mer om hvordan det gikk med Oda. Jeg ville at boka skulle bli en lykkelig slutt. Jeg likte ikke at slutten ikke fortalte meg mer om hvordan det gikk.

Jeg gir boka terningkast 4 fordi det var en spennende bok, men jeg ville vite mer om hvordan den endte og hva som skjer videre med Oda og familien hennes. Alt i alt er denne boka midt på treet.

Til toppen