Smadra

Brynjulf Jung Tjønn Flamme 2018 86 anmeldelser

Faren til Oda triller sykkelen hennar i garasjen. No skal ikkje Oda bruke han meir. Ho har så dårleg balanse, men dette var absolutt siste gong Oda skal falle og slå seg. Det er historia Oda fortel til alle dei som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Yeison

Bokanmeldelse for Smadra

Skrevet av 20. desember 2019 av Yeison på DSO

Boken „Smadra“ ble skrevet av Brynjulf Jung Tjønn oh handler om en jente som heter Oda.

En dag da Oda kom hjem fra skolen slår mora henne når faren er ikke hjemme. Oda forteller det til ingen, ikke engang til bestevennen hennes, Milad. Alle tror at hun fallt av sykkeln, men det er ikke sant.


Anton

Smadra av Brynjulf Jung Tjønn

Skrevet av 30. oktober 2019 av Anton på DSO

Boken handler om en jente som heter Oda. Hin blir slåt av moren når faren ikke er hjemme. Hun har ofte skader nå hun kommer i skole. Men hun sier at hun faller fra syklen. Men etter en tid tror de det ikke mer.

Boken er veldig godt skrevet og Interresant.


Dette er meg

Smadra

Skrevet av 23. oktober 2019 av Dette er meg på DSO

Boken "Smadra" skrevet av Brynjulf Jung Tjønn handler om en jente som heter Oda. Hun blir slått av moren, når faren ikke er hjemme og hun forteller det ikke til noen. Ikke bestevennen Milad som er vant til nesten verre ting for han har bodd i et land der det er krig og har sett døde mennesker før. Ikke til faren. ikke til læreren. Alle tror at hun har falt på sykkel, men de begynner å fatte mistanke.

Jeg synes boken er bra skrevet og at det er en bra start i handlingen i dette kapittelet. boken er fascinerende fordi det er veldig spesielt at foreldre slår barna sine, men de skjer også i virkeligheten og barna tørr ofte ikke si ifra. Jeg gir boken terningkast 6 fordi jeg synes at boken har et viktig tema som mange ikke tenker på.


bokannmeldelse for smadra

Skrevet av 23. oktober 2019 av på dso

Boken begynnte med at moren slo dattra veldi hardt. Jenten heter Oda og når hun går til skolen blir de andre mistenksomme men hun tørr ikke å si noe, ikke engang til bestevennen hennes, Milad.

Jeg syntes boken er veldig bra skrevet. det er en god blanding av korte og lange setninger. Starten er skrevet med korte setninger så da får man følelsen at det går fort. Jeg likte også hvordan de skriver om et viktig og interessant tema. Jeg hadde gitt terningkast 6


Angela Merkel

Angela Merkel

Skrevet av 23. oktober 2019 av Angela Merkel på DSO

Boka handler om en jente som heter Oda, hun blir slått av moren når faren ikke er hjemme. Hun kommer ofte til skolen med blåmerker og sår og de rundt henne begynner å fatte en mistanke, om at det ikke kommer av at hun faller av sykkelen. hun er i en veldig vanskelig situasjon og tørr ikke engang si det til bestevennen Leo.

Den starter direkte i den situasjonen hvor moren hennes slår henne, det gir et veldig sterkt inntrykk på boka. .

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Anja Vaag Bolme

Anja Vaag Bolme

Skrevet av 11. desember 2018 av Anja Vaag Bolme på Surnadal ungdomsskole

Stakkars Oda
Jeg har lest boka Smadra.
Boka handler om Oda som ikke har det så bra hjemme, moren hennes er ikke snill, hun slår og bruker vold mot Oda. Faren hennes er ikke så ofte hjemme, men når han først er hjemme blir Oda veldig glad og letta for da tør ikke moren hennes å bruke vold mot henne. Det er ingen som vet dette, bare Oda og mor. Hun tør ikke si det til noen, ikke faren, ikke bestevennen Milad og heller ikke læreren. Vær dag kommer hun med ett blått øye eller blåmerker på skolen etter at moren har slått henne. Hun sier hver gang at hun bare har falt av sykkelen. Læreren og faren mener hun skulle få sjekka balansen sin fordi hun faller hele tiden, men det vill ikke Oda. For hun vet at hun ikke har dårlig balanse, hun sier det bare for at ingen skal oppdage at moren har slått henne. Når faren kommer hjem bestemmer de seg for å sette sykkelen i garasjen og at Oda skal vente litt med og bruke den, til balansen hennes har blitt bedre.

Tittelen på boka er Smadra. Innholdet passer bra til boka fordi Oda blir jo på en måte smadra av moren sin når hun ikke er snill mot Oda og hun bruker vold mot henne.

Jeg synes boka var bra og spennende. Det som var bra med boka var at jeg ville fortsette og lese videre for å få høre hva som skjer med Oda. Den var passelig lang, men den kunne vært litt lenger så jeg fikk høre mer om hva som skjer med Oda videre, men den var lett å lese. Den hoppen litt fra handling til handling, men i denne boka så var det bare bra, for jeg ville fortsette å lese i boka.
Starten startet midt i en handling hvor moren bruker vold mot Oda. Starten fikk meg også til å ville lese videre får å få høre hvordan det går videre. Etter den første siden så er det en annen handling som forteller om når faren hennes har kjørt hun på skolen og der møter hun bestevennen sin Milad.
Det var flere små spenningstopper i boka. Moren var også grei mot Oda noen ganger. En dag når Oda og moren skulle på shopping tur så begynte faren og moren å krangle. Da slår moren faren til Oda og da merker han også at noe må være galt.
Mot slutten så ville jeg fått vite litt mer om hvordan det gikk med Oda. Jeg ville at boka skulle bli en lykkelig slutt. Jeg likte ikke at slutten ikke fortalte meg mer om hvordan det gikk.

Jeg gir boka terningkast 4 fordi det var en spennende bok, men jeg ville vite mer om hvordan den endte og hva som skjer videre med Oda og familien hennes. Alt i alt er denne boka midt på treet.

Til toppen