Smadra

Brynjulf Jung Tjønn Flamme 2018 86 anmeldelser

Faren til Oda triller sykkelen hennar i garasjen. No skal ikkje Oda bruke han meir. Ho har så dårleg balanse, men dette var absolutt siste gong Oda skal falle og slå seg. Det er historia Oda fortel til alle dei som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Yeison

Bokanmeldelse for Smadra

Skrevet av 20. desember 2019 av Yeison på DSO

Boken „Smadra“ ble skrevet av Brynjulf Jung Tjønn oh handler om en jente som heter Oda.

En dag da Oda kom hjem fra skolen slår mora henne når faren er ikke hjemme. Oda forteller det til ingen, ikke engang til bestevennen hennes, Milad. Alle tror at hun fallt av sykkeln, men det er ikke sant.


Anton

Smadra av Brynjulf Jung Tjønn

Skrevet av 30. oktober 2019 av Anton på DSO

Boken handler om en jente som heter Oda. Hin blir slåt av moren når faren ikke er hjemme. Hun har ofte skader nå hun kommer i skole. Men hun sier at hun faller fra syklen. Men etter en tid tror de det ikke mer.

Boken er veldig godt skrevet og Interresant.


Dette er meg

Smadra

Skrevet av 23. oktober 2019 av Dette er meg på DSO

Boken "Smadra" skrevet av Brynjulf Jung Tjønn handler om en jente som heter Oda. Hun blir slått av moren, når faren ikke er hjemme og hun forteller det ikke til noen. Ikke bestevennen Milad som er vant til nesten verre ting for han har bodd i et land der det er krig og har sett døde mennesker før. Ikke til faren. ikke til læreren. Alle tror at hun har falt på sykkel, men de begynner å fatte mistanke.

Jeg synes boken er bra skrevet og at det er en bra start i handlingen i dette kapittelet. boken er fascinerende fordi det er veldig spesielt at foreldre slår barna sine, men de skjer også i virkeligheten og barna tørr ofte ikke si ifra. Jeg gir boken terningkast 6 fordi jeg synes at boken har et viktig tema som mange ikke tenker på.


bokannmeldelse for smadra

Skrevet av 23. oktober 2019 av på dso

Boken begynnte med at moren slo dattra veldi hardt. Jenten heter Oda og når hun går til skolen blir de andre mistenksomme men hun tørr ikke å si noe, ikke engang til bestevennen hennes, Milad.

Jeg syntes boken er veldig bra skrevet. det er en god blanding av korte og lange setninger. Starten er skrevet med korte setninger så da får man følelsen at det går fort. Jeg likte også hvordan de skriver om et viktig og interessant tema. Jeg hadde gitt terningkast 6


Angela Merkel

Angela Merkel

Skrevet av 23. oktober 2019 av Angela Merkel på DSO

Boka handler om en jente som heter Oda, hun blir slått av moren når faren ikke er hjemme. Hun kommer ofte til skolen med blåmerker og sår og de rundt henne begynner å fatte en mistanke, om at det ikke kommer av at hun faller av sykkelen. hun er i en veldig vanskelig situasjon og tørr ikke engang si det til bestevennen Leo.

Den starter direkte i den situasjonen hvor moren hennes slår henne, det gir et veldig sterkt inntrykk på boka. .

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Dina Haakonsen

Dina Haakonsen

Skrevet av 5. desember 2018 av Dina Haakonsen på Ruseløkka skole 10B

Smadra

“Smadra” er en lettlest bok på nynorsk, som er skrevet av Brynjulf Jung Tjønn.

Gjennom boka følger vi hovedpersonen Oda, som bærer på en mørk hemmelighet. Hun har alltid tydelige blåmerker og sår på kroppen, men hun skylder på at hun falt på sykkelen når folk spør. Det ingen vet, er hva som skjer hjemme. Dette er det kun Oda og moren som vet. Hun blir nemlig slått av moren sin.

Boka er bygd opp av enkle og presise setninger, som beskriver godt situasjonen som Oda er plassert i. Forfatteren tar i bruk en god del dialoger og litterærere virkemidler, som skaper en helhet i boka. Man starter rett inn i handlingen –in medias res, og den inneholder mange korte, men gode skildringer. Handlingen var nokså uforutsigbar, men dersom du får med deg all informasjon i fortellingen, så vil du kunne ha en viss anelse om hva som vil skje videre. Personene som står i fokus er hovedpersonen Oda, bestevennen hennes Malid, moren og faren. Boka tar for seg et viktig tema som dreier seg om vold, mangel på trygghet og det å ikke si ifra.

Personlig, så synes jeg boka var helt ok. Dette er fordi boka var såpass kort, og dermed var handlingen begrenset. Det fantes få spenningstopper, noe som gjorde at min interesse for boka, sank. Til tider så kunne handlingen være forvirrende, siden den hoppet fram og tilbake i tid. Det som jeg synes var mest skuffende med boka, var avslutningen. Det endte veldig brått. Når det gjelder det positive med boka, så tar forfatteren opp et såpass sårbart og aktuelt tema på en realistisk måte. Selv om spenningstoppene var få, så var de gripende, og gjorde at jeg ikke ville legge fra meg boka. Gjennom handlingen, kommer budskapet nokså tydelig fram –at det er viktig å si ifra.

Jeg anbefaler denne boka til de som liker lettleste bøker, og som ønsker å sette seg inn i et viktig og følelsesladd tema som fortsatt er aktuelt den dag i dag.

Terningkast: 4

Til toppen