Slipp Hold

Heidi Sævareid mangschou 2015 22 anmeldelser

Mari og Torger har vært sammen lenge. Hun vet ennå ikke helt hvor hun har ham. Han er litt for opptatt av å vite hvor han har henne. Hvordan kan Mari komme tilbake til den hun var før? Hvor langt kan hun gå for å Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse

Eline Vestad

Eline Vestad

Skrevet av 8. desember 2015 av Eline Vestad på Furnes ungdomsskole

-En spennende, lett gjenkjennelig bok

Mari har vært sammen med Torger lenge, men det er noe ved han som gjør henne usikker. Med en gang jeg begynte å lese var det noe som virkelig fenget meg. Boken er godt skrevet og jeg tror mange kan kjenne seg igjen i den. Når jeg kom ordentlig i gang, tok det ikke lang tid før det ikke var flere sider igjen. Dette er rett og slett en bok man ikke kan legge fra seg.

Hovedtemaet i boken er kjærlighet, men etterhvert blir "Suspension" en stor del av handlingen. Mari synes menneskene som driver med dette virker spennende å bli kjent med, men Torger liker dem ikke i det hele tatt. Han ser ned på alle som gjør andre ting enn han. Mennesker som liker ting som ikke er helt "vanlige". Noen scener i boken gjør at det kan være lurt med en aldersgrense på rundt 14 år, men dette er ikke noe negativt i forhold til anmeldelsen.

Etter å ha lest slutten sitter jeg igjen med et par spørsmål, men det er spørsmål jeg synes det er greit å tenke ut svaret på selv. Jeg synes det er fint at vi ikke får vite alt. Det skaper litt mystikk i boken og den er vanskeligere å la være å tenke på.

"Slipp Hold" fortjener absolutt nominasjonen til Uprisen!


thea

thea

Skrevet av 7. desember 2015 av thea på Orstad skule

SLIPP HOLD
Forfatter: Heidi Sævareid
Boken handler om 18 år gamle Mari, som bor i et kollektiv med 3 andre studenter. Maridrømmer om å bli designer, og bruker mye tid på å sy og designe egne klær.
En dag flytter det en ny gutt som hetter Oliver inn i leiligheten. I begynnelsen synes Mari at hav virket rar og annerledes. Han går i svarte klær, har tatoveringer og piercinger, snakker aldri og er nesten aldri hjemme.
En dag treffer Mari, Oliver i parken med noen venner. Hun får god kontakt med kompisen til Oliver, som hetter August. De begynner og snakke sammen og treffe hverandre. En dag ser Mari gjennom facebok profilen til August, og oppdager at han holder på med noe som hetter suspension. Suspension går ut på å henge i luften med kroker festet i huden. Mari synes dette virker interessant og vil lære mer om det, men er usikker på om hun vil gjøre det selv.
Boken er skrevet i 1person, og det er Mari som forteller. Gun forteller mye om følelser, og om hvordan ting rundt henne ser t. osv… Hun beskriver alt veldig detaljert, og noen ganger blir det litt mye detaljer og lidte handling. Hun bytter også fort tema, så det blir litt vanskelig å fulle med.
Jeg gir boka terningkast 4.


Julie Nikolaisen

Julie Nikolaisen

Skrevet av 30. november 2015 av Julie Nikolaisen på Hovedgården ungdomsskole

SLIPP HOLD

Forfatter: Heidi Sævareid
Forlag: Mangschou
Antall sider: 231
Terningkast: 3

«Han er kjekk og har bra kropp.»
«Han er morsom og rappkjeftet.»
«Han er smart.»
«Han har venner jeg liker.»
«Han har bra musikksmak.»
«Han er interessant å være sammen med og snakke med.»
«Han er en andre gjerne skulle vært sammen med.»
«Han er gentleman, en sånn som åpner dører, betaler for ting, følger meg hjem når det er mørkt, og passer på at jeg ikke fryser.»
Så snur Mari om på listen, Torger er ikke så god, så hvorfor skal hun egentlig være sammen med han?
Mari bor på kollektiv sammen med Mina, Evelyn og Oliver. Hun blir med Oliver å gå på line en dag og da snur alt seg. Hun møter August. August er en fyr som er snill og kjekk, han er full pakke. Mari finner tonen med August og August ser ut til å like Mari også. Mari finner ut at August holder på med suspensjon hun syntes det hørtes spennende ut å henge seg i kroker og ville prøve å bli med en dag. Hun blir med August til suspensjon og dette finner Torger ut av og han blir sjalu. Mari har lyst til å bli sammen med August, men hun er jo fortsatt sammen med Torger hva skal hun gjøre?

Boka handler om suspensjon som er en form for å få ro, der henger man seg selv i kroker fra huden. Forfatteren er flink til å gå i detalj og sildre personligheter, hun forklarer godt hva som skjer når Mari er på suspensjon selv. Hun får leseren til å forstå følelsene til personene i boka.

For folk som er spesielt interesserte er nok boka et kupp, men for min del var den veldig tung å lese. Jeg finner ikke noe spesielt ved boka jeg liker, fordi den har vanskeligheter med å fange min interesse. Jeg føler at boka mangler et klimaks fordi den ikke har noe oppbyggende spenning. Jeg opplever at den periodevis har alt for mange handlinger og for mye informasjon på en gang så den blir vanskelig å følge med.

Boken er vanskelig og hard å lese men den kan være bra for enkelte personer. Den har mye spesielt innhold og vil til tider ha mye av den samme informasjonen. Forfatteren har for min del tatt med for mye tørt lese stoff. Derfor anbefaler jeg boka til aldersgruppen 14+.


Kevin

Kevin

Skrevet av 30. november 2015 av Kevin på Orstad skule

Slipp hold
Slipp hold er skrevet av Heidi Sævareid og er en hovedsakelig en kjærlighetsbok med drama og konflikter.
Mari, Torger, August, Oliver er de personene som boken mest bygger seg rundt, Men hovedpersonen i boken er Mari. Mari er ei jente som liker sying, musikk og yoga, hun bor i et kollektivt sammen med tre andre, der en av dem er Oliver.
Mari har vært sammen med Torger ganske lenge nå og hun liker han godt, Mari beskriver Torger som en kjekk og smart gutt, han er omtenksom, men til tider kan han virke som en far for henne. Mari føler at Torger hele tiden kritiserer og kommer med kommentarer om det Mari holder på med. Dette føler Mari ikke hos August (en venn av Oliver), rundt August er hun mer avslappet og kan si det hun føler uten å bli kritisert. Mari begynner å tilbringe mer tid med August og dette fører til konflikter i forholdet til Mari og Torger, Mari begynner å tvile om Torger egentlig er den riktige for henne.
Boken heter slip hold fordi når Mari ble mer kjent med August fant hun ut at han holdt på med noe som kaltes for suspension, det er en type for meditering, når man utfører suspension blir kroppen heist opp ved hjelp av kroker gjennom huden!
Språket var relativt enkelt å forstå, boken er skrevet i første person, dette ga meg som leser et bedre innblikk på hovedpersonen, Mari. Forfatteren har fått fram tankene og følelsene til Mari veldig godt fram, jeg kunne føle det Mari følte, dette tenkte jeg var et bra trekk av forfatteren.
Det var ikke en klar spenningstopp i boken, boken er heller skrevet på en rolig måte. Spenningskurven går heller ikke så fort fram og det ble ikke så spennende, det som var litt interessant var suspension, men ellers var ikke spenningen så høy.
For å oppsummere boken vil jeg si at den er skrevet på en god måte, forfatteren fikk fram konflikten i forholdet og vi kunne føle at boken bygget seg mot et brudd. Spenningen var derimot ikke veldig bra, jeg synes at det var noen kapitler som ikke trengte å være med fordi det gjorde at historien gikk så langsomt fram.
Jeg vil anbefale boken til de som liker å lese om drama og kjærlighet, men jeg vil også si at du også burde være 13+, fordi det er skrevet en del om sexlivet til Mari og Torger.
Slipp hold er ikke helt min type bok, så jeg gir den terningkast 4


Hanne

Hanne

Skrevet av 19. november 2015 av Hanne på Trondjord skole

Bevissthet skapes aldri uten smerte
Carl Gustav Jung
Mari er ikke lykkelig med Torger, men hun tør ikke innse det. Han har meninger om alle interessene hennes og alt hun gjør, men hun har ikke lov til å ha meninger om hans interesser uten å få slengt noe tilbake mot seg. August derimot er imøtekommende og åpen. Selv når hun har løyet til ham, eller nesten løyet. De har nettopp møttes og hun er nysgjerrig når hun får venneforespørsel på facebook fra han. Så hun studerer profilen hans og oppdager at han driver med noe som kalles suspensjon.
Dette var ikke en veldig spennende bok. Når jeg var blitt kjent med Mari, visste jeg liksom hva som ville skje og når. Men det var også noe i den som fikk meg til å ville fortsette å lese. Så kom suspensjon inn i bildet. Det går ut på å feste kroker i huden for så å bli heist opp! Poenget med «sporten» er å akseptere smerten som følger. Når jeg så på bokomslaget, la jeg ikke merke til krokene. Og da jeg leste om det, ble jeg veldig overrasket. Det hørtes veldig groteskt ut, men samtidig virket det veldig interessant. Boka handlet hovedsakelig om kjærlighet. Men det tenkte jeg så vidt på når Mari fikk interesse for suspensjon. Hun tenkte på det som frihet.
Boka bygger ikke opp mot spenning i det hele tatt. Jeg var hele tiden usikker på hvor gamle personene i boka var. Men det kan være noe jeg ikke har fått med meg. Mari vet ikke hva hun skal gjøre, hun har ikke planlagt alt. Hun har følelser og en tankegang som er lett å sette seg inn i. Men hun har som oftest sterke meninger og står på sitt, selv om hun går med på noe hun egentlig ikke vil. I tillegg slutter boka veldig brått, så man må tenke selv hva som skjer videre. Dette synes jeg var en fin måte å avslutte på men hun kunne fortalt litt mer. Kanskje hun kunne lagt til et «3 måneder senere» avsnitt eller noe.
Jeg gir boka en treer, mest på grunn av lite spenning, men også fordi handlingen utvikler seg veldig sakte. Dette er en tung bok synes jeg, i tillegg er det noen sexscener i den. Derfor anbefaler jeg boka for ungdommer 14+. Men det tror jeg man må se litt selv også.

Vis flere anmeldelser

Til toppen