Slepp meg

Kathrine Nedrejord Aschehoug 2018 21 anmeldelser

Anna og Amanda har alltid vært bestevenner. Amanda har bestemt, og Anna har fulgt etter. Men når Anna prøver å finne ut av hvem hun er på egenhånd, står Amanda i veien. Og hun gjør alt hun kan for å Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Lillan Tonay Berg

Lillan Tonay Berg

Skrevet av 14. mars 2019 av Lillan Tonay Berg på Bjørnslettaskole

Anonym som forsiden

Jeg skal anmelde boka "Slepp meg" av Kathrine Nedrejord. Jeg vil begynne med å si at førsteinntrykket til boka ikke var positivt hos meg, altså coveret. Forsiden fremsto som anonym, lett å glemme, ingen særpreg, kjedelige farger(nesten ingen farger) og heller ikke noe som røpet hva boka handlet om.

Boka handler om to bestevenner, Anna og Amanda. De har vært bestevenner lenge men nå begynner vennskapet å svikte. Anna prøver å rive seg løs fra Amanda men det er vanskeligere enn man tror, spesielt når du er venn med bygdas mest populære jente. Anna er smart og hjelpsom men hun er også sjenert og dårlig til å si ifra og jeg fikk et medfølende forhold til henne fordi hun i perioder virker hjelpeløs. Spørsmålet er om det går an å være venner etter alt dette.

Jeg syntes boka var litt treg i begynnelsen, men Nedrejord er flink å beskrive og får leseren til å se for seg omgivelsene. Etterhvert gikk det hurtigere for seg og det ble krangel etter krangel og handlingene fulgte tett opp i hverandre. Avslutningen var uforutsigbar, men generelt hadde boka kjedelig språk og det føltes ut som om jkkeg hadde lest den før.


Viktoria

Viktoria

Skrevet av 1. januar 2019 av Viktoria på Ruseløkka skole 10B

Slepp meg:
En gripende roman fylt med tårer og glede.
Slepp meg gir et utgangspunkt på den moderne verden og det moderne vennskap som blir unnfanget i verden i dag. 15 år gamle Anna har hele livet sitt levd i Amandas skygge. Amanda har utseendet, personligheten og populariteten, mens Anna har ingenting. Vennskapet er ikke helt likesidet og Amanda elsker å ha makten over uskyldige Anna.
Det er først når den mystiske Samuel dukker opp at Anna føler seg fri. Han elsker henne for den hun er og ser på henne som et unikt menneske, ikke som et tilbehør. Hun føler seg fri og lykkelig, noe som Amanda ikke liker. Amanda av all sin makt prøver å stoppe Anna i å finne lykken og det blir et blodbad av såre følelser.
Selv føler jeg at boken var utrolig spennende med en intens flyt. Den hadde en fin overgang mellom ulike kapitler. Språklig var det gode setninger i ungdommelig språkdrakt. Det var lett å leve seg inn i karakterene og innholdet. Jeg likte spesielt måten tankene og følelsene til Anna ble beskrevet og skildret. Skildring er viktig, og jeg følte at skildringen ble godt utført. For å ha en god bok er det viktig at publikum blir interessert og er spente på hva som vil skje. Det beste med denne boken var at jeg følte meg underholdt og hadde i meg lysten til å lese mer. For meg er dette viktig siden jeg liker følelsen av at jeg gjør noe nyttig. Hvis jeg leser en kjedelig og tung bok mister jeg engasjementet og lysten til å fortsette. Denne boken nådde spenningstopper som en svingende berg-og-dal bane på Tusenfryd.
Det var lett å leve seg inn i karakterene på grunn av måten man kjenner seg igjen i situasjoner beskrevet i boken. Selv kjenner jeg meg veldig igjen i Annas situasjon som jeg tror også var en grunn til at jeg ville lese mer. Det ga meg en slags motstandsfølelse som vekker kampinstinktet.
Denne boken fortjener definitivt å vinne Uprisen. Hver side har både en tanke og en tåre bak. Jeg vil gi denne boken terningkast 6/6, og forfatteren fortjener en pris for sin sjette sans!


Sunniva

Sunniva

Skrevet av 21. desember 2018 av Sunniva på Vadsø ungdomsskole

Slepp meg er skrevet av Kathrine Nedrejord og har 206 sider. Boken handler om Anna som bor i Seida. Hun blir kjent med Samuel som flytter til bygda. Vennen hennes Amanda styrer mye over henne og hun er ikke lenger til å stole på. Amanda liker ikke at Anna er mye med Samuel.
Boken er skrevet i jeg- person og er den beste boken jeg noen gang har lest. I blant var den veldig spennende slik at jeg bare ville fortsette å lese. Boken er lett å lese og det er mange som kan kjenne seg igjen i handlingen. Noen venner vokser fra hverandre, noen tør ikke si ifra når nok er nok og blir da lei av den andre. jeg anbefaler denne boken på HØYT nivå.

Terningkast:6


Maria Gustavsen

Maria Gustavsen

Skrevet av 15. desember 2018 av Maria Gustavsen på Harestua skole

Anmeldelse av boka Slepp meg skrevet av Kathrine Nedrejord

Boken handler om Anna, Anna er bestevenn med Amanda. Mest fordi Amanda valgte Anna, Amanda bestemmer og Anna gjør som hun sier. Anna møter Samuel, som synliggjør at hun begynner å finne seg selv og få mer selvsikkerhet. Amanda liker ikke synet av at Anna begynner å klare seg selv. – og blir absolutt ikke glad for Annas suksess.

Jeg likte boka godt, den er ekte og ærlig som gjør at flere kjenner seg igjen. For min del har boken et sårt tema som jeg bruker mye tid på å tenke over ellers. Når venner vokser fra hverandre, når de ikke lenger er interessert i de samme tingene og den ene blir mer moden enn den andre. Det gjør i hvert fall meg mer oppslukt av boka og jeg får lyst til å finne ut av hvordan ferden går og hvor den ender.

Terningkast:6


Monika

Monika

Skrevet av 14. desember 2018 av Monika på Orstad skole

Slepp meg er ei bok som handler om Anna og Amanda som har vært bestevenner helt siden de var små. Anna har alltid vært den «rare» vennen, mens Amanda har vært populær og pen. Anna er lei av å være i skyggen av Amanda. Hun får jo aldri bestemme ting selv. Da hun blir sammen med Samuel som er ett år eldre, begynner ting å skje. Anna og Amanda havner i en stor krangel og Anna vet ikke lenger hvem som står på hennes side.
Boka er enkelt skrevet med et lett språk. Det er gode beskrivelser og man får et godt bilde av karakterene, miljøet og situasjonen. Boka er skrevet fra Anna sin side og man får mye innblikk av hvordan hun har det.
Alt i alt synes jeg at boka var veldig bra. Jeg anbefaler boka for de som liker å lese bøker med drama, vennskap og kjærlighet.
Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen