Slepp meg

Kathrine Nedrejord Aschehoug 2018 21 anmeldelser

Anna og Amanda har alltid vært bestevenner. Amanda har bestemt, og Anna har fulgt etter. Men når Anna prøver å finne ut av hvem hun er på egenhånd, står Amanda i veien. Og hun gjør alt hun kan for å Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

ronja

ronja

Skrevet av 14. desember 2018 av ronja på Harestua skole

Boka var veldig fin og ga et utrolig fint blikk på hvordan ting er mellom jenter.
Jeg kjente meg veldig igjen i "jentedramaet" mellom Anna og Amanda. Både det de går igjennom og alt med Line. Når jeg leste boka dannet det seg masse bilder i hodet mitt som gjorde meg interessert i å lese boka. Jeg syntes det var veldig fint skrevet om Anna og Samuel, fordi det som blir skrivet i boka skjer veldig ofte med tenåringer i dag. Selvom boka var veldig fin, syntes jeg det var litt kjedelig og fortsette å lese.


Lisa

Lisa

Skrevet av 7. desember 2018 av Lisa på St. Paul skole

Romanen «Slepp meg» er skrevet av Kathrine Nedrejord og handler om vennskap og ulikhet. Vi følger 15 år gamle Anna som prøver å stå på egne bein og finne ut hvem hun er, samtidig som hun ønsker å passe inn. Men det er ikke så enkelt når bestevennen hennes, Amanda, prøver så godt hun kan å holde Anna nede. Etter hvert møter Anna også en gutt, noe som skaper enda flere problemer.

Anna er hovedpersonen i boken. Hun prøver så godt hun kan å være som de andre jentene i klassen, men hun får det ikke helt til. Derfor er hun alltid sammen med Amanda, i håp om at det vil hjelpe. Hun og Amanda har vært bestevenner så lenge de kan huske. Alltid har Amanda bestemt, og Anna har fulgt etter. Selv om Amanda bestemmer over Anna, og ikke behandler henne så bra, ser ikke Anna noen annen løsning enn å bite tennene sammen og gjøre som Amanda vil.

Amanda er den mest populære jenten i klassen. Hun fremstår overlegen og egoistisk, og vil hele tiden indirekte fortelle Anna at hun er bedre enn henne. Det virker som om hun er redd for at Anna skal tro noe annet, og at det vil føre til at hun ikke lenger vil være venn med henne, og kanskje det er derfor Amanda er litt frekk og baksnakker Anna.

Samuel er ett år eldre enn Anna og Amanda, og går på videregående. Han er veldig snill og omtenksom, og har en mor som har det vanskelig. Når han etter hvert blir sammen med Anna, blir alt mer komplisert.

Jeg synes boken var godt skrevet, veldig spennende og det var vanskelig å legge den fra seg. Forfatteren kildrer godt tankene og følelsene til Anna, noe som gjør boken enda mer interessant. Ved at nesten hvert kapittel slutter midt i en spennende situasjon, får man bare lyst til å lese videre. Hun beskriver også godt hvordan Amanda oppfører seg, noe som av og til kan gjøre leseren provosert.
Det eneste som trekker ned, er at det ikke er så mange originale personligheter i boken, og at handlingen av og til er litt for forutsigbar. Dette gjør boken litt klisjefylt i starten, men etter hvert som man leser, forbedrer dette seg.
Jeg vil si at denne boken passer for jenter mellom 13 og 16. Det er en veldig god bok, og jeg gir den terningkast 5.


Emma Byre Forberg

Emma Byre Forberg

Skrevet av 3. desember 2018 av Emma Byre Forberg på Lom ungdomsskole 10A

Anna og Amanda har alltid vore bestevennar. Amanda har bestemt, Anna har fulgt etter. Men dette blir forandra når Anna møter Samuel.

Dette var ei fantastisk bok! Boka har godt språk og ho er lett å forstå. Handlinga er fin og veldig aktuell i dag. Det var ein tårevåt, men fin slutt. Boka handlar om vennskap og kjærleik. Anbefales verkeleg!

Eg gjev boka terningkast 6.


Julie

Julie

Skrevet av 26. november 2018 av Julie på Orstad skole

Slepp meg av Kathrine Nedrejord

Slepp meg handler om Anna og Amanda. De har lenge vært bestevenner og Amanda har alltid vært midtpunktet mens Anna har gjemt seg i skyggen hennes. Jo mer Anna finner seg selv og begynner å stå på sine egne ben jo mer kommer den ekte siden av Amanda ut. Til slutt kommer sannheten om vennskapet ut og Anna må sette spørsmål på alt hun trodde hun visste om bestevenninnen.

Boken er skrevet på et enkelt og lettlest språk. Den består av gode beskrivelser av personene og miljøet i boken og den er til tider vanskelig å legge fra seg. Slepp meg er en jeg-fortelling om Anna og det er lett å forstå hvordan personen føler seg i de ulike situasjonene som tar sted i boka. Hvis jeg kunne forandre noe så ville jeg formulert ulike hendelser kortere siden jeg av og til følte at det va litt unyttig informasjon , men annet en det synes jeg at boken var interessant å lese. Jeg anbefaler boken til de som liker bøker om vennskap, kjærlighet og følelser.
Terningkast : 5


Felicia

Felicia

Skrevet av 19. november 2018 av Felicia på Harestua skole

Slepp meg
Denne boken bør nomineres til u-prisen. Boken følger en jente som treffer en gutt, har problemer med venninna si, hun sliter med at bestefaren er blitt gammel, hun er ikke så stolt over bakgrunnen sin. Alle disse tingene hun gikk igjennom gjorde at boken ble veldig spennende. Jeg klarte aldri å legge vekk boken. Man fikk et innblikk i hvordan hun tenker og hva han føler. Hvordan hun beskriver det som skjer. Jeg liker at jeg kunne kjenne meg igjen i så mye av boken. Jeg ville gitt boken terningkast 6.

Vis flere anmeldelser

Til toppen