Slepp meg

Kathrine Nedrejord Aschehoug 2018 16 anmeldelser

Anna og Amanda har alltid vært bestevenner. Amanda har bestemt, og Anna har fulgt etter. Men når Anna prøver å finne ut av hvem hun er på egenhånd, står Amanda i veien. Og hun gjør alt hun kan for å Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Mia

Mia

Skrevet av 18. november 2018 av Mia på Lom ungdomsskole 10A

Boka handler om Anna, som alltid har vore bestevenn med Amanda. Amanda har alltid bestemt, og Anna har fulgt etter. Så møter ho Samuel, og etterkvart må ho prøve å finne ut kven ho er på eigahand.

Boka har passe stor skrift, og er lett å lese. Språket passar bra. Boka er spennande, følelseslada, frustrerande og trist. Den er lett å leve seg inn i, med intriger, vennskap og kjærlighet. Boka er veldig godt skrive. Det var alltid vanskeleg å legge fra seg boka. Slutten var fin. Dette er ei god bok, som anbefales!

Eg gjev boka ein sterk femmer.


Åshild Moen Helland

Åshild Moen Helland

Skrevet av 16. november 2018 av Åshild Moen Helland på Lom ungdomsskole 10B

Slepp meg
Denne boka handlar om Anna. Ho har ei bestevenninne som bestemmar over ho heile tida. Anna blir saman med ein eldre gut som heiter Samuel. Etter kvart begynner Anna å forstå kva bestevenninna eigentleg held på med, og til slutt øydelegger bestevenninna alt for Anna.
Denne boka handler om både kjærleik og vennskap, og forfattaren har brukt mange og veldig gode verkemiddel, som gjer at boka var vanskeleg å leggje fra seg. Man lever seg inn i boka, og kjenner følelsene til Anna.
Boka var lettlest, spennande, vanskeleg å leggje frå seg, og lett å leve seg inn i.
Derfor gir eg denne boka terningkast 6.


Silje Duus

Silje Duus

Skrevet av 15. november 2018 av Silje Duus på Ruseløkka skole, 10A

Ekstremt fengslene

“Slepp meg” er en ungdomsroman skrevet av Kathrine Nedrejord, og dette er hennes andre roman. Boken handler om Anna, og om hennes vennskap med bestevenninnen Amanda. Men det er ikke akkurat et likestilt og normalt vennskap. Amanda kontrollerer både Anna og vennskapet deres, og Anna lever i skyggen til populære Amanda. Men plutselig blir Anna stoppet av en eldre gutt, Samuel, som er interessert i henne for den hun er. Ikke hvem hun er sammen med. Han lærer og viser Anna at hun ikke trenger å stå i Amandas skygge, og Anna begynner etter hvert å bygge opp en sterkere selvtillit. Hun tørr endelig å stå opp mot Amanda, men det fører til at livet forandrer seg drastisk for Anna.

Dette er en bok jeg tror det er umulig å ikke leve seg inn i! Nedrejord har beskrevet den indre spenningen, følelsene og tankene til Anna på en så utrolig god, men frustrerende måte, som vekker lesernes egne følelser og frustrasjon. Innblikket vi får i Annas tanker og personlige utvikling er virkelig bra. “To skritt fram, og et tilbake” gjelder absolutt i denne boken, og gir historien en god spenningskurve og virkelighetsfølelse. Jeg liker også hvordan person- og miljø-skildringene endrer seg gjennom boken, ut ifra hvordan Annas forhold med personen, stedet eller tingen endres.

Etter min mening har kapitlene helt perfekt lengde og “blanding” av setninger, som også formidler hvilket humør Anna er i eller forholdet til personen er sammen med. Når hun blir stresset, giret eller får høy puls, blir setningene kortere. Mens det er lenger setninger når hun er roligere. Denne “setningsblandingen” gjør språket i boken mye mer levende og interessant å lese. En annen ting som holder liv i boken og handlingen er “cliffhangerene” i slutten av hvert kapittel. Hvert kapitel slutter nemlig med en kort og presis setning, som øker pulsen helt enormt og gjør det umulig å legge fra seg boken uten å ville lese mer.

Jeg synes at boken formidler et viktig budskap om at det er lov å være annerledes, og boken viser viktigheten av hvordan vi behandler hverandre. Boken har ingen tørre eller forvirrende deler, og intensiteten er høy gjennom hele boken. Jeg anbefaler boken til alle ungdommer som er interessert i å lese en realistisk roman om krangler, manipulasjon, kjærlighet og vennskap. Jeg mener 100% at boken bør nomineres til U-prisen.

Terningkast: 5/6


Hannah Martine Borge

Hannah Martine Borge

Skrevet av 15. november 2018 av Hannah Martine Borge på Ruseløkka skole, 10A

Umulig å legge fra seg.
Slepp meg er en ungdomsroman skrevet av Kathrine Nedjord.
Boka slepp meg handler om livet til den femten år gamle jenta Anna. Anna har vært bestevenn med den populære jenta ,Amanda, helt siden de gikk i barnehagen. Anna føler seg utenfor og i skyggen av Amanda. En dag møter Anna den ett år eldre gutten Samuel i kiosken. Disse blir godt kjent og Samuel lærer Anna at hun må verdsette seg selv bedre enn å leve i skyggen til den populære jentas liv. Anna bestemmer seg etterhvert for å ikke la Amanda herske henne rundt lenger, dette skaper store konsekvenser og ungdomskolen forandrer seg drastisk for Anna.

Selv syns jeg dette er en god bok uten tvil, jeg som ungdom kan relatere meg i situasjoner ulike karakterer i boka opplever. Jeg syns boka er spennende og underholdene ettersom Anna har et spennende tankesett som jeg tror en del ungdom, som blant annet meg selv, filosoferer over. Språket i boka er lett å lese og det er veldig lett å leve seg inn i boka. Jeg personlig klarte ikke å legge fra meg boka uten å ønske å lese videre. Jeg vil anbefale denne boka til en som er interessert i intriger, kjærlighet og vennskap. Boka passer best for aldersgruppen 13-16 år.

Denne boka er definitivt en av de bedre bøkene jeg har lest, derfor vil jeg gi boka terningkast 6.


Elise

Elise

Skrevet av 14. november 2018 av Elise på Landøya ungdomsskole

Slepp meg – en gripende ungdomsbok som er lett å relatere seg til!

Slepp meg er en av de mest fantastiske bøkene jeg noen gang har lest! Det er en realistisk ungdomsbok som er så lett å relatere seg til at man tror det kan være en saktekst. Boka har mange karakterer som ungdommer enten møter, eller kjenner seg igjen i. Hovedpersonen har mange spennende tanker som man tenker hele tiden. Særlig som en ungdom.

Slepp meg handler kort fortalt om en jente som heter Anna. Anna lever i skyggen av den populære bestevenninnen sin, Amanda. Anna blir plutselig oppsøkt av en gutt som er x-antall eldre enn henne. Anna bli usikker på seg selv, men forstår etter hvert at hun ikke trenger å leve slik eller i skyggen av Amanda. Anna får etterhvert selvsikkerhet, men selvfølgelig liker ikke den populære Amanda dette. Det oppstår problemer for Anna.

Jeg som person lever meg fullt og helt inn i denne boka. Den minner meg om et vennskap jeg hadde tidligere, og litt om et vennskap jeg er i nå. Boka gjør at man husker på å inngå kompromisser slik at forholdet med vennen din ikke blir komplisert, og går i stykker. Hvis begge vet hvordan man skal behandle den andre, så kommer vennskapet til å bli sterkt og bra for begge parter.

Boka inspirerer andre til å få lov til å være seg selv, og å åpne øynene for hvordan man burde bli behandlet. Boka har også et enkelt språk som er lett å bli trollbundet til. Handlingen henger sammen og det er ingen forvirrende deler i boka.

Terningkast: 6

Vis flere anmeldelser

Til toppen