Slepp meg

Kathrine Nedrejord Aschehoug 2018 21 anmeldelser

Anna og Amanda har alltid vært bestevenner. Amanda har bestemt, og Anna har fulgt etter. Men når Anna prøver å finne ut av hvem hun er på egenhånd, står Amanda i veien. Og hun gjør alt hun kan for å Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Slepp meg

av Kathrine Nedrejord

Skrevet av 30. oktober 2019 av Slepp meg på DSO

Boken handler om to bestevenninner, den ene heter Anna og den andre heter Amanda. Vennskapen bliver dårligere og det får mange konflikter.

Den er ok men det gir ikke lyst at lese boken.


boo

bokanmeldelse for boken "Slepp meg"

Skrevet av 30. oktober 2019 av boo på den tyske skolen i oslo

Boken handler om to bestevenninner, hun ene heter Anna og hun andre heter Amanda. De har vært bestevenner siden barnehagen. Amanda har alltid vært den som bestemmer og Anna har vært den som gjør alt bestevenninnen Amanda sier. Amanda har hindret henne til å få venner.
En dag fikk Anna en kjæreste, da ble Amanda sjalu og liker det ikke. De mister mer og mer kontakt etter en stund.
Etter vært finner Anna ut at Amanda har spredt mange rykter om henne som ikke stemmer.

Jeg synes at denne boken er veldig spennende og interessant. Det jeg liker spesielt med boken er at det er noe veldig mange Ungdommer går gjennom, så boken er ganske realistisk. Jeg anbefaler denne boken til alle som liker drama og spesielt til de som har gått gjennom noe lignende!
Jeg gir denne boken terningkast: 5


hei hei

bokanmeldelse for boken "Slepp meg"

Skrevet av 30. oktober 2019 av hei hei på den tyske skolen i oslo

Boken handler om to bestevenninner, hun ene heter Anna og hun andre heter Amanda.


Jonna

Veldig fin, men mangler litt mer egne følelser

Skrevet av 23. oktober 2019 av Jonna på Den norsk-tyske skole i oslo

Boka handler om bestevennene Amanda og Anna, de har vært bestevenner siden Amanda bestemte det i barnehagen. Amanda bestemmer hele tiden over Anna og er den mest populære jenta på trinnet, hun hindrer henne i å få andre venner. Anna får en Kjæreste, noe Amanda ikke liker, men etter en tid mister de mer og mer kontakten til hverandre, fordi Amanda ikke vil at Anna skal bli populær. Så finner Anna ut at Amanda hadde spredd rykter om henne i flere år…

Boka var veldig spennende og forfatteren er veldig flink til å vise vanskelighetene til Anna, men ofte syntes jeg vennskapet mellom Anna og Amanda ble litt overdrevent. Det blir ofte litt rart. Forfatteren er veldig flink til å vise at Anna bare lever i skyggen på Amanda, men det tar litt for mye over, fordi du nesten ikke får vite om Annas egne følelser, som er litt for svake i boka. Ellers er boka veldig fin og spennende, jeg kunne ikke legge den fra meg, og jeg ble fort ferdig.
Terningkast: 4


Lisa

En positiv overraskelse

Skrevet av 17. oktober 2019 av Lisa på Hisøy skole

Boken Slepp meg er skrevet av forfatteren Kathrine Nedrejord og ble gitt ut i 2018. Den er på omtrent 200 sider og handler om Anna, en jente som går i 10. klasse, som alltid har fulgt etter bestevenninnen sin uten å tenke på hva hun selv vil.

Anna og bestevenninnen hennes, Amanda har vært bestevenner siden barnehagen. I løpet av årene har vennskapet utviklet seg til at Amanda har kontrollen og Anna «adlyder». Anna føler seg ikke alltid komfortabel med det Amanda sier, men hvordan skal hun si det til skolens mest populære og peneste jente uten at hun blir fornærmet? For det har skjedd før når Anna har prøvd å si ifra, men siden Amanda er så kontrollerende har det alltid endt med at Anna har beklaget og følt seg dum. Men ting forandrer seg når hun møter Samuel, en gutt som går på videregående, som legger merke til henne. Etter hvert som Anna og Samuel blir bedre kjent med hverandre forteller hun om forholdet deres til Amanda som blir fornærmet og beskylder Anna for å ha løyet til henne. Samuel prøver å overbevise Anna om at hun burde slutte å la Amanda bestemme over henne, og Anna skjønner det, men hvem skal hun være med på skolen da? Amanda er den hun alltid har vært med.

Når jeg fikk tildelt denne boka var jeg ganske skeptisk, den var ikke blant ønskene mine og denne typen bok er ikke noe jeg ville valgt selv. Selv om jeg først var skeptisk ble jeg også positivt overrasket. Temaer i boken som for eksempel venninnedrama er noe man lett kan relatere seg til, og måten den er skrevet på gjør det enda enklere.

Men noe jeg synes trekker den litt ned er at jeg, personlig synes at slutten er litt kort og «enkel». Rett etter høydepunktet i boka falmer den veldig fort ut. I tillegg syntes jeg den var litt forvirrende i blant, ved at Anna i en scene er på skolen og helt plutselig er to setninger om drømmen hun hadde. Et eksempel på dette er:
«Og om jeg bare unngår blikket hennes, det som er så drepende og hardt, så gjør det ikke vondt heller. Jeg drømte ikke om hus som raste i natt. Jeg drømte om gevær og skudd.»

Alt i alt ble jeg positivt overrasket når jeg leste boken, og velger å si at den er ganske bra. Selv om det er noen punkter som jeg synes trekker den ned gjør det at den er så lett å relatere seg til opp for det. Jeg vil anbefale den for de som liker å lese om drama, forelskelse og om å kanskje finne seg selv, siden det er dette boka i hovedsak handler om, å finne ut hvem man selv er.
Terningkast: 5-

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Viktoria

Viktoria

Skrevet av 1. januar 2019 av Viktoria på Ruseløkka skole 10B

Slepp meg:
En gripende roman fylt med tårer og glede.
Slepp meg gir et utgangspunkt på den moderne verden og det moderne vennskap som blir unnfanget i verden i dag. 15 år gamle Anna har hele livet sitt levd i Amandas skygge. Amanda har utseendet, personligheten og populariteten, mens Anna har ingenting. Vennskapet er ikke helt likesidet og Amanda elsker å ha makten over uskyldige Anna.
Det er først når den mystiske Samuel dukker opp at Anna føler seg fri. Han elsker henne for den hun er og ser på henne som et unikt menneske, ikke som et tilbehør. Hun føler seg fri og lykkelig, noe som Amanda ikke liker. Amanda av all sin makt prøver å stoppe Anna i å finne lykken og det blir et blodbad av såre følelser.
Selv føler jeg at boken var utrolig spennende med en intens flyt. Den hadde en fin overgang mellom ulike kapitler. Språklig var det gode setninger i ungdommelig språkdrakt. Det var lett å leve seg inn i karakterene og innholdet. Jeg likte spesielt måten tankene og følelsene til Anna ble beskrevet og skildret. Skildring er viktig, og jeg følte at skildringen ble godt utført. For å ha en god bok er det viktig at publikum blir interessert og er spente på hva som vil skje. Det beste med denne boken var at jeg følte meg underholdt og hadde i meg lysten til å lese mer. For meg er dette viktig siden jeg liker følelsen av at jeg gjør noe nyttig. Hvis jeg leser en kjedelig og tung bok mister jeg engasjementet og lysten til å fortsette. Denne boken nådde spenningstopper som en svingende berg-og-dal bane på Tusenfryd.
Det var lett å leve seg inn i karakterene på grunn av måten man kjenner seg igjen i situasjoner beskrevet i boken. Selv kjenner jeg meg veldig igjen i Annas situasjon som jeg tror også var en grunn til at jeg ville lese mer. Det ga meg en slags motstandsfølelse som vekker kampinstinktet.
Denne boken fortjener definitivt å vinne Uprisen. Hver side har både en tanke og en tåre bak. Jeg vil gi denne boken terningkast 6/6, og forfatteren fortjener en pris for sin sjette sans!

Til toppen