Slepp meg

Kathrine Nedrejord Aschehoug 2018 21 anmeldelser

Anna og Amanda har alltid vært bestevenner. Amanda har bestemt, og Anna har fulgt etter. Men når Anna prøver å finne ut av hvem hun er på egenhånd, står Amanda i veien. Og hun gjør alt hun kan for å Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Slepp meg

av Kathrine Nedrejord

Skrevet av 30. oktober 2019 av Slepp meg på DSO

Boken handler om to bestevenninner, den ene heter Anna og den andre heter Amanda. Vennskapen bliver dårligere og det får mange konflikter.

Den er ok men det gir ikke lyst at lese boken.


boo

bokanmeldelse for boken "Slepp meg"

Skrevet av 30. oktober 2019 av boo på den tyske skolen i oslo

Boken handler om to bestevenninner, hun ene heter Anna og hun andre heter Amanda. De har vært bestevenner siden barnehagen. Amanda har alltid vært den som bestemmer og Anna har vært den som gjør alt bestevenninnen Amanda sier. Amanda har hindret henne til å få venner.
En dag fikk Anna en kjæreste, da ble Amanda sjalu og liker det ikke. De mister mer og mer kontakt etter en stund.
Etter vært finner Anna ut at Amanda har spredt mange rykter om henne som ikke stemmer.

Jeg synes at denne boken er veldig spennende og interessant. Det jeg liker spesielt med boken er at det er noe veldig mange Ungdommer går gjennom, så boken er ganske realistisk. Jeg anbefaler denne boken til alle som liker drama og spesielt til de som har gått gjennom noe lignende!
Jeg gir denne boken terningkast: 5


hei hei

bokanmeldelse for boken "Slepp meg"

Skrevet av 30. oktober 2019 av hei hei på den tyske skolen i oslo

Boken handler om to bestevenninner, hun ene heter Anna og hun andre heter Amanda.


Jonna

Veldig fin, men mangler litt mer egne følelser

Skrevet av 23. oktober 2019 av Jonna på Den norsk-tyske skole i oslo

Boka handler om bestevennene Amanda og Anna, de har vært bestevenner siden Amanda bestemte det i barnehagen. Amanda bestemmer hele tiden over Anna og er den mest populære jenta på trinnet, hun hindrer henne i å få andre venner. Anna får en Kjæreste, noe Amanda ikke liker, men etter en tid mister de mer og mer kontakten til hverandre, fordi Amanda ikke vil at Anna skal bli populær. Så finner Anna ut at Amanda hadde spredd rykter om henne i flere år…

Boka var veldig spennende og forfatteren er veldig flink til å vise vanskelighetene til Anna, men ofte syntes jeg vennskapet mellom Anna og Amanda ble litt overdrevent. Det blir ofte litt rart. Forfatteren er veldig flink til å vise at Anna bare lever i skyggen på Amanda, men det tar litt for mye over, fordi du nesten ikke får vite om Annas egne følelser, som er litt for svake i boka. Ellers er boka veldig fin og spennende, jeg kunne ikke legge den fra meg, og jeg ble fort ferdig.
Terningkast: 4


Lisa

En positiv overraskelse

Skrevet av 17. oktober 2019 av Lisa på Hisøy skole

Boken Slepp meg er skrevet av forfatteren Kathrine Nedrejord og ble gitt ut i 2018. Den er på omtrent 200 sider og handler om Anna, en jente som går i 10. klasse, som alltid har fulgt etter bestevenninnen sin uten å tenke på hva hun selv vil.

Anna og bestevenninnen hennes, Amanda har vært bestevenner siden barnehagen. I løpet av årene har vennskapet utviklet seg til at Amanda har kontrollen og Anna «adlyder». Anna føler seg ikke alltid komfortabel med det Amanda sier, men hvordan skal hun si det til skolens mest populære og peneste jente uten at hun blir fornærmet? For det har skjedd før når Anna har prøvd å si ifra, men siden Amanda er så kontrollerende har det alltid endt med at Anna har beklaget og følt seg dum. Men ting forandrer seg når hun møter Samuel, en gutt som går på videregående, som legger merke til henne. Etter hvert som Anna og Samuel blir bedre kjent med hverandre forteller hun om forholdet deres til Amanda som blir fornærmet og beskylder Anna for å ha løyet til henne. Samuel prøver å overbevise Anna om at hun burde slutte å la Amanda bestemme over henne, og Anna skjønner det, men hvem skal hun være med på skolen da? Amanda er den hun alltid har vært med.

Når jeg fikk tildelt denne boka var jeg ganske skeptisk, den var ikke blant ønskene mine og denne typen bok er ikke noe jeg ville valgt selv. Selv om jeg først var skeptisk ble jeg også positivt overrasket. Temaer i boken som for eksempel venninnedrama er noe man lett kan relatere seg til, og måten den er skrevet på gjør det enda enklere.

Men noe jeg synes trekker den litt ned er at jeg, personlig synes at slutten er litt kort og «enkel». Rett etter høydepunktet i boka falmer den veldig fort ut. I tillegg syntes jeg den var litt forvirrende i blant, ved at Anna i en scene er på skolen og helt plutselig er to setninger om drømmen hun hadde. Et eksempel på dette er:
«Og om jeg bare unngår blikket hennes, det som er så drepende og hardt, så gjør det ikke vondt heller. Jeg drømte ikke om hus som raste i natt. Jeg drømte om gevær og skudd.»

Alt i alt ble jeg positivt overrasket når jeg leste boken, og velger å si at den er ganske bra. Selv om det er noen punkter som jeg synes trekker den ned gjør det at den er så lett å relatere seg til opp for det. Jeg vil anbefale den for de som liker å lese om drama, forelskelse og om å kanskje finne seg selv, siden det er dette boka i hovedsak handler om, å finne ut hvem man selv er.
Terningkast: 5-

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Lisa

Lisa

Skrevet av 7. desember 2018 av Lisa på St. Paul skole

Romanen «Slepp meg» er skrevet av Kathrine Nedrejord og handler om vennskap og ulikhet. Vi følger 15 år gamle Anna som prøver å stå på egne bein og finne ut hvem hun er, samtidig som hun ønsker å passe inn. Men det er ikke så enkelt når bestevennen hennes, Amanda, prøver så godt hun kan å holde Anna nede. Etter hvert møter Anna også en gutt, noe som skaper enda flere problemer.

Anna er hovedpersonen i boken. Hun prøver så godt hun kan å være som de andre jentene i klassen, men hun får det ikke helt til. Derfor er hun alltid sammen med Amanda, i håp om at det vil hjelpe. Hun og Amanda har vært bestevenner så lenge de kan huske. Alltid har Amanda bestemt, og Anna har fulgt etter. Selv om Amanda bestemmer over Anna, og ikke behandler henne så bra, ser ikke Anna noen annen løsning enn å bite tennene sammen og gjøre som Amanda vil.

Amanda er den mest populære jenten i klassen. Hun fremstår overlegen og egoistisk, og vil hele tiden indirekte fortelle Anna at hun er bedre enn henne. Det virker som om hun er redd for at Anna skal tro noe annet, og at det vil føre til at hun ikke lenger vil være venn med henne, og kanskje det er derfor Amanda er litt frekk og baksnakker Anna.

Samuel er ett år eldre enn Anna og Amanda, og går på videregående. Han er veldig snill og omtenksom, og har en mor som har det vanskelig. Når han etter hvert blir sammen med Anna, blir alt mer komplisert.

Jeg synes boken var godt skrevet, veldig spennende og det var vanskelig å legge den fra seg. Forfatteren kildrer godt tankene og følelsene til Anna, noe som gjør boken enda mer interessant. Ved at nesten hvert kapittel slutter midt i en spennende situasjon, får man bare lyst til å lese videre. Hun beskriver også godt hvordan Amanda oppfører seg, noe som av og til kan gjøre leseren provosert.
Det eneste som trekker ned, er at det ikke er så mange originale personligheter i boken, og at handlingen av og til er litt for forutsigbar. Dette gjør boken litt klisjefylt i starten, men etter hvert som man leser, forbedrer dette seg.
Jeg vil si at denne boken passer for jenter mellom 13 og 16. Det er en veldig god bok, og jeg gir den terningkast 5.

Til toppen