Slagside

Heidi Sævareid Gyldendal 2016 14 anmeldelser

Vilde drar til Bristol for å ta et friår etter videregående. Hun forlater det hun har i Norge – inkludert kjæresten Markus. I Bristol beveger hun seg inn i miljøet rundt den brutale kampsporten Krav Maga, og treffer den underlige Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Marcus Wikstrøm

Marcus Wikstrøm

Skrevet av 9. desember 2016 av Marcus Wikstrøm på Håvåsen skole

Slagside, av Heidi Sævareid
Hovedkarakteren Vilde Tar et friår etter vidergående og reiser til Bristol (i england) for et år. Der møter hun den mysteriske og manipulerende Fiona som aldri vil gi henne fred. I bristol fortsetter hun med Krav Maga, likt som det hun gjor I oslo.

Hva jeg synes:
Boken er noe for seg selv, den er en type psykologisk drama som prøver å dra leseren inn i livet til Vilde, og la leseren selv ta til og oppleve problemene som foregår for Vilde.
Boken inneholder den triste tonen og hviser utrolig farge i personene som vi lærer om hendelsene som har skjedd i livet til Vilde. Boken overdramatiserer ikke for mye, og boken er lett leselig, med enkelt og spennende innhold som kan gi leserene medgivenhet for karakterene. Det eneste problemet med boken er den brå endingen der vi ikke lærer noe av hva som har skjedd, eller hva som kan skje videre. Jeg anbefaler ikke å lese denne boken helt til en oppfølger eller en annen bok i serien kommer ut, sånn at leseren ikke blir satt igjen med den ekle følelsen av, "hva skjer" eller "hva skjedde". Slutten av boken føles litt kjapt skreven ut, som gjør den ganske vanskelig å lese, for det meste å følge med slutten.
Jeg gir boken en 7 ut av 10.


Ida

Ida

Skrevet av 17. november 2016 av Ida på Torstad ungdomsskole

Vilde vil ta en pause fra videregående og flytter til england for ett år. Hun flyttet fra hele livet sitt hjemme i Norge, også kjæresten. Hun bor i en garasje og jobber på en kafé. En dag på kafeen møter hun merkverdige Fiona. Fiona viser Vilde forskjellige sider av byen og er med på mange utflukter. Vilde trener krav maga, og der møter hun mange, helt forskjellig type, mennesker. Dessverre er ikke alle like hyggelige som man kunne ønske.
Jeg synes starten var helt ok, men etterhvert falt den mindre og mindre i smak. Boka hadde ett bra tema, men den var kjedelig å lese. Den sluttet veldig brått og det var vanskelig og helt forstå hva som skjedde.
Slagside var etter min mening en kjedelig bok og det var ordentlig slitsomt å lese. Skulle jeg gitt forfatteren ett tips hadde det vært å forklare nøyere hva som skjedde i slutten. Jeg anbefaler ikke boka.
Terningkast: 3


Alexander

Alexander

Skrevet av 4. november 2016 av Alexander på Finnsnes ungdomsskole

Boka slagside handler om Vilde som vil ta en liten pause så hun flyttet til Bristol i England. Vilde går på noe som heter krav maga som er en kampsport. Når hun flyttet til Bristol fikk hun jobb på en kafé der hun møtte Fiona.
Jeg syntes at boka var ganske kjedelig i begynnelsen. Boka ble bedre jo lengre du leste, men slutten var veldig rar og det ble litt vanskelig å forstå hva som egentlig skjedde. Boka sluttet veldig brått noe som jeg ikke likte.
Terningkast: 3
Jeg anbefaler ikke denne boken.


Malene Jebsen

Malene Jebsen

Skrevet av 3. november 2016 av Malene Jebsen på Midtstuen skole

Tittel: SLAGSIDE

Opplevelsen av boka: Romanen starter spennende fra start. Det kommer mange frampek. Hovedpersonen nevner stadig en jente vi ikke vet hvem er eller hvilken rolle hun har i boka. Dette gjorde at jeg ble nysgjerrig på hvem denne jenta var og leste
videre. Boka har hele tiden en intens spenning over seg. Det føles hele tiden som om vendepunktet i boka kommer hvert øyeblikk, imens mange små spenningstopper bygger seg til en stor en. Jeg synes boka sluttet dårlig. Romanen endte brått, uforventet og rart. Jeg forstod ikke slutten og fikk ikke svar på handlingen som nettopp hadde hendt i boka. Dette kan ofte være en god ting fordi man må tenke seg slutten selv, men i denne boka synes jeg ikke det passet. Slutten var for åpen til at jeg klarte å tenke meg en passende slutt selv.

Troverdighet og språk: Boka var veldig troverdig. Hovedpersonen var norsk. Det gjorde at det var lettere å forestille seg handlingen. Det var gode skildringer av miljøet boka. Forfatteren klarte virkelig å skape ulike stemninger til ulike tider. Jeg skulle ønske det var mere beskrivelser av hvordan personene så ut. Det ville ha gjort boka bedre. Boka var ikke veldig lang og den var enkel å lese. Det var ingen vanskelige ord og en fin blanding mellom replikker og handlingsreferat.

Oppsummering: Jeg likte veldig godt romanens start. Starten var oppslukende og spennende og dro meg inn i boka. Det var veldig gode beskrivelser av de ulike stemningene i romanen. Det som trakk veldig ned på inntrykket mitt var slutten av boka. Jeg synes slutten endte alt for brått og rart. Den ble for åpen til at jeg klarte å tenke meg en logisk fortsettelse. Ellers likte jeg boka godt. På grunnlag av dette gir jeg terningkast: 4


Mikael

Mikael

Skrevet av 31. oktober 2016 av Mikael på Ås ungdomsskole

"Slagside" er en bok som handler om Vilde som vil vekk fra alt i Norge og flytter til Bristol i England. Hun går på "Krav Maga" som er en kampsport. Søsteren til Vilde kjenner en som jobber på en café og hjelper Vilde med å få jobb der. På jobb treffer hun den merkelige Fiona. I denne boka er det mye indre spenning, der Vilde har en kamp mot seg selv, og til slutt blir hun ganske brutal mot andre.
I begynnelsen var boka fengende, hovedpersonen er lett å like – i starten. På slutten av boka er det ganske vanskelig å like hovedpersonen, eller valgene hennes. Boka er godt skrevet, jeg bare likte den ikke på slutten.

Vis flere anmeldelser

Til toppen