Slagside

Heidi Sævareid Gyldendal 2016 14 anmeldelser

Vilde drar til Bristol for å ta et friår etter videregående. Hun forlater det hun har i Norge – inkludert kjæresten Markus. I Bristol beveger hun seg inn i miljøet rundt den brutale kampsporten Krav Maga, og treffer den underlige Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Allen Sanasa

Allen Sanasa

Skrevet av 15. januar 2017 av Allen Sanasa på Hovedgården ungdomsskole

Slagside skrevet av Heidi Sævareid

¨Ting som var tiltrekkende i begynnelsen blir mer og mer påtrengende¨.

Etter å ha fullført videregående, bestemmer Vilde seg til å ta et friår og reise til England. Det er noe som hun ikke vet ennå, at hennes liv kommer å bli forandret på en underlig måte.

I Norge forlater Vilde alt, inkludert kjæresten Markus. Hun hengir seg til den brutale selvforsvarsteknikken Krav Maga i Bristol.

Etter å ha skaffet seg jobb hos Jill på en lokal kafe i Bristol blir Vilde kjent med stamgjesten Fiona. Deres bekjentskap ¨nærmere vennskap¨ utvikler seg raskt og uforutsigbar. Fiona er spontan, impulsiv og har lunefulle sider. Hun viser umiddelbar interesse for Vilde. Vilde føler seg skamfull, hun vil ikke snakke om det. Hun har sine grunner. Hun har to instinkter; å fryse eller flykte.

Slagside er en frittstående psykologisk ungdomsroman. Boka handler om hverdagslige utfordringer om brudd, skyld og selvmord. Til å begynne med skjuler boka Vildes egentlige ¨jeg¨, og hennes mørke sider. Spenningen i boka tar leseren til den ukjente og usikre verden hvor vold, brutalitet brukes som selvskade og straff. Historien i boka oppleves som psykisk tung og dramatisk. Jeg liker måten forfatteren beskriver hovedpersonens psykiske karakter. Forfatteren klarer å skildre med en skarp psykologisk sans de menneske- skjebnene historien handler om. Boka skyver deg fra side til side når det gjelder spenning og innhold ved å gradvis avsløre Vildes brutalitet. I løpet av denne boken nærmer forfatteren seg med stor følsomhet til forholdene mellom ulike kjønn.

Dette er en lettlest ungdomsroman fordelt i elleve kapitler. Forfatteren har brukt en del engelske ord og uttrykk til å gi boka mer språklig innhold, dette syntes jeg var veldig bra.
Boka kan sterkt anbefales til begge kjønn fra fjorten og oppover. Hoved-krydderet i boka var en god dose spenning og intensitet.

Jeg gir boka terningkast 5.


Gabriella

Gabriella

Skrevet av 16. desember 2016 av Gabriella på Midtstuen skole

Slagside
Jeg synes boken begynte spennende med flere og flere spenningstopper som ledet opp mot den siste i slutten av boka. Man følger hovedpersonen Vilde og mange beskrivelser gjorde at jeg følte jeg ble godt kjent med henne. Det var spennende å se hvordan hun reagerte i de forskjellige situasjonene hun havnet i. Det var også interessant å se hvordan vennskapet med Fiona utviklet seg siden de er så forskjellige.
I handlingsreferatet står det at Vide blir presset inn i et hjørne hun ikke kommer ut av, men jeg føler mer at det var den sanne henne som kom til overflaten. Så jeg ventet egt. litt på et vendepunkt som aldri kom.
Handlingen var original og jo lenger jeg kom inn i boken jo vaskeligere ble det å legge den fra seg.
Slutten var uforventet og rar. Jeg mener forfatteren burde ha bukt litt mer tid på den.
Realistisk handlig som er lett å sette seg inn i og spenning, men dårlig slutt er grunnen til at jeg velger å gi boken terningkast 5.


Thuan Kien Nguyen

Thuan Kien Nguyen

Skrevet av 15. desember 2016 av Thuan Kien Nguyen på Ringshaug ungdomsskole

Slagside av Heidi Savareid.

Hovedpersonen Vilde tar et friår fra videregående. Hun bor i Bristol (England), jobber i Bar Chocolate og trener kampsporten Krav Maga. En dag skulle Vilde stenge baren. Da møter hun en interessant jente kalt Fiona. Fiona var en åpen person og likte å snakke. Hun besøkte baren hver dag for å møte Vilde, mer enn det hun likte. Vilde skyper kjæresten sin Markus hver dag og snakker om hvordan det er og hva som har skjedd. Men hun nevnte aldri Fiona. Forholdet dems påvirker hvordan Vilde er og oppfører seg. Sammen møter de på både store og små problemer.

Savareid skriver bøkene sine mest rettet til jenter i tenårene. Mange korte utfyllende setninger tar plass i boken. Det er lett for en å sette seg inn i rollen som Vilde. Heidi skildrer og forklarer hvordan en jentes liv kan være. Personlig likte jeg ikke boken altfor mye. Det var ikke så mange spennende scener som jeg fikk med meg. Boken ble fylt med en del unødvendig informasjon. Som de sier ''Quality over quantity''.
Terningkast 3.


Daniel Eidal

Daniel Eidal

Skrevet av 15. desember 2016 av Daniel Eidal på Midtstuen skole

Opplevelsen av boka: Starten av boka var interresant å lese. Vi blir introdusert for et miljø som ikke er kjent for en vanlig ungdom i Norge. Dette gjorde det lett å komme inn i boka og fortsette å lese. Det er mange små spenningstopper som leder til en enorm en på slutten. Dette gjorde at boka ikke var kjedelig og slutter, som mange andre bøker, med en begivenhetsrik slutt. Selv om slutten var spennende var den veldig forvirrende. Jeg liker at bøker er litt forvirrende så man må tenke selv, og lage sin egen tolkning, men i denne boken ble det så forvirrende at slutten ble dårlig.

Språk: Boka er skrevet på bokmål selv om handlingen foregår i England. Det er noen få ord på engelsk. Det er nesten ikke noe banning. Personlig syntes jeg det kunne ha vært litt mer banning, siden temaet i boka er ikke akkurat sommerfugler og regnbuer.

Oppsummering: Det er en bra bok, som bygger bra på spenningstopper. Slutten ble for åpen, noe som ødela litt av opplevelsen. Språket er passende for det meste. Jeg gir denne boka terningkast 4.


Jørgen Rønsberg

Jørgen Rønsberg

Skrevet av 14. desember 2016 av Jørgen Rønsberg på Vikhammer ungdomsskole

Nytt liv
Boka er ei dramabok. Boka "Slagside" handler om jenta Vilde som har en kjæreste i Norge å driver med krav Maga, som er en forsvaringssport. Vilde dro fra Norge til Bristol i England for å få noe nytt å tenke på. Hun treffer ei jente som heter Fiona. Fiona er ei som besøker kafeen der Vilde jobber, ofte, det var der vennskapet deres også startet. De henger mye ut sammen og blir gode venner, etter at Fiona og Vilde har delt veldig mye informasjon om hverandre til hverandre…
Boka starter greit, men jeg fikk ikke kjempe lyst til å lese boken i starten. Denne boka er troverdig og lett å leve seg inn i. Denne typen bøker er vanlig å skrive å lese så denne boka var ikke noe original i mine øyne. Denne boka var lett å lese så du kan gjerne bruke denne som trinn 1 hvis du har lyst til å lese vanskeligere bøker i framtiden. Handlingen var lett å få med seg og det var ikke mange vanskelige ord eller setninger. Denne boka forteller veldig bra hvordan det kan være å flytte bort å fortsatt ha det bra på den nye plassen du kommer og selfølgelig noen av utfordringene du kan komme over i en slik situasjon. Bokas styrke er helt klart at den forteller nettopp dette med å komme til en ny plass. Andre som elsker drama bøker bør helt klart lese denne boka. Jeg vil faktisk gi denne boka en imponerende 5`er, men den er nok fortsatt hakket for dårlig til å bli nominert til uprisen 2016.

Vis flere anmeldelser

Til toppen