Skyggefødt

Jan Tore Noreng Gyldendal 2014 44 anmeldelser

Fire ungdommer på flukt. «Trøblete jævler,» som Kalle sier. En nedlagt gård langt fra folk, omgitt av mørk furuskog. Perfekt for sånne som dem: skyggebarn. Men noe bor allerede i skyggene. Noe eldgammelt og farlig. Og det kravler fram ... Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Swagmaister

Swagmaister

Skrevet av 12. desember 2014 av Swagmaister på Lundehaugen ungdomsskole

Boka handler om fire ungdommer (Jon, Pia, Andreas og Kalle) som rømmer et barnehjem i en bil og ender opp på en forlatt gård midt i skogen, de møter noen veldig små skumle vesener som lever under bakken og som dreper to av ungdommene.

Min mening
Jeg synes boka var spennende og morsom med mye action. Jeg gir den en femmer
Fordi jeg fant bare en dårlig ting med den, og det var at en av hoved personene dør veldig fort. Jeg liker boka fordi den var skrevet på en måte som gjør at du ser for deg personene og plassene i boka, det skjedde noe hele tida og det var noen rare vesener som dukket opp her og der. Jeg liker fantasy-bøker fordi du aldri vet hva som skjer eller hva som kan dukke opp.


Emely Gustavsen

Emely Gustavsen

Skrevet av 8. desember 2014 av Emely Gustavsen på Løkenåsen skole

Boken handler om fire ungdommer med navn Jon, Pia, Kalle og Andreas.De bor på et barnehjem med navn Vassmo gård, som er et barnehjem for barn med vanskeligheter.de bestemmer seg for å rømme fra dette barnehjemmet og ender opp med å slå seg ned på en gammel og nedslitt gård. Etter å ha vært på gården en stund begynner det å skje overnaturlige ting.
Jeg gir boka 4-5 fordi det tok litt tid før det ble spennende, men når det ble spennende var det vanskelig å legge fra seg boka. Boken var lett og lese og lengden var passe.
Jeg kan anbefale boken til andre ungdommer, og andre som vil lese den.


Shayan Ahmed

Shayan Ahmed

Skrevet av 7. desember 2014 av Shayan Ahmed på Løkenåsen skole

Boken handler om fire ungdommer, Kalle, Andreas, Jon og Pia. Ungdommene rømmer fra Vassmo gård, et barnehjem for ungdom.
Ungdommene er lei av barnehjemmet, så de har bestemt seg for å rømme. De kjører på motorveien, vekk fra sivilisasjonen for at ingen skal finne dem. Kalle som kjører bilen, stopper fremfor en gård. På gården hadde de tenkt at de skulle være en stund, men på gården blir det mye verre enn forventet.

Jeg synes at boken er spennende. Jeg liker at det er overnaturlige ting i boken, noe som gjør at det blir veldig spennende. Boken er også lett å lese og det er lett å forstå hva som skjer. Det er alltid noe spennende som skjer, det liker jeg med boken.

Jeg mener at denne boken passer til ungdom fra 12-16 år.

Jeg gir boka terningkast 5


Jørgen Abell Vik

Jørgen Abell Vik

Skrevet av 7. desember 2014 av Jørgen Abell Vik på Ajer ungdomsskole

Boka skal visst være en grøsser, men startet mere ut som en spennings bok, og utviklet seg sakte til en fantasy. Ungdommene i boken kom fra et Vassmo barnehjem og ville rømme ut på landet, hvor de planla å holde fester og overleve på egenhånd. Ungdommene, som allerede hadde psykiske problemer, møter dermed på problemer blant de andre som de gjerne kunne klart seg uten. Jeg vil ikke si at det er en dårlig bok, men jeg vil heller ikke si det var en grøsser. Det inneholder litt mye mytologi og magi til det. Jeg vil gi boka en 6/10 på grunn av en litt for treg oppbygning i forhold til bokas lengte, men jeg vil anbefale den til fantasy lesere!


Benjamin Sl

Benjamin Sl

Skrevet av 2. desember 2014 av Benjamin Sl på Bytårnet skole

Bok for ungdommer?
Boken startet midt i handlingen, og starten var helt ok. Senere i boka fant jeg noe jeg mener var en tabbe av forfatteren. Forfatteren skrev boka lett, på en veldig kjedelig måte og blandet inn banneord hver eneste gang han kunne. Det ble flaut å lese boka av den grunn, altså fordi det ikke er grovt språk jeg prøver å gjenkjenne meg etter i bøkene. Boka var så kjedelig at jeg ikke ville lese den, som ikke er slik opplevelsen skal være når du leser en såkalt ”grøsser”. Dette var enten en veldig dårlig skrevet bok, eller en bok under feil sjanger, for grøsser var dette ikke. Dette var en kjedelig fortelling. I min mening får denne boka terningkast 2, for å kaste bort en del av min tid på å lese om banning og dumme skildringer. Boka anbefales ikke for noen. Dette er den absolutt verste boka jeg har lest i mitt liv..

Vis flere anmeldelser

Til toppen