Skyggefødt

Jan Tore Noreng Gyldendal 2014 44 anmeldelser

Fire ungdommer på flukt. «Trøblete jævler,» som Kalle sier. En nedlagt gård langt fra folk, omgitt av mørk furuskog. Perfekt for sånne som dem: skyggebarn. Men noe bor allerede i skyggene. Noe eldgammelt og farlig. Og det kravler fram ... Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Daniel Steilbu

Daniel Steilbu

Skrevet av 14. november 2014 av Daniel Steilbu på Finnsnes ungdomsskole

4 jævler
Boka handler om 4 personer som vil rømme fra den verste plassen de noen gang kunne tenkt seg og komme til. Pia, Jonathan, Andreas og Kalle er 4 ungdommer som rømte fra et barnehjem. Men i forhold til den plassen de kom til da de rømte, var barnehjemmet et paradis.
Min mening: Det er en middels god bok som er lett og leve seg inn i. Jeg likte spesielt ikke at det skjedde så mye overnaturlige ting i boken, og at den ene av hovedpersonene forsvant i starten av boken.
Karakter: 4


Gutt :)

Gutt :)

Skrevet av 11. november 2014 av Gutt :) på Finnsnes ungdomsskole

Boka er Veldig spennendes. Ungdommene beskrive veldig hvordan dagens ungdomer. jeg har ikke lest ferdig boka ennå, men jeg liker boka veldig godt.Jeg anbefaler de som liker spennding og drama til å lese denne boka 🙂


Gry Brosveet

Gry Brosveet

Skrevet av 11. november 2014 av Gry Brosveet på Dokka ungdomsskole

Trøblete jævler

Skyggefødt er skrevet av Jan Tore Noreng. Skyggefødt er den tredje boken som Jan Tore Noreng har skrevet. Debutboken hans var barneboken ‘Dødens skole’ som kom ut i 2011.
Boken handler om fire ungdommer som rømmer fra en gård for vanskeligstilte ungdom. Kalle, Jon, Andreas og Pia. De kjører langs motorveien uten mål og mening da Kalle blir sint og de kjører av veien og inn på en skogsvei.
De befinner seg plutselig på en forlatt gård langt fra sivilisasjonen der det skjer skumle og ekle ting.

Jeg vil si denne boka var veldig original på mange måter, men det var også litt klisjé. Det at forfatteren har brukt så mange bannord er vel det som gjør den til en ungdomsbok, men egentlig er den skrevet som en barnebok. Jeg vil si denne boka når opp til terningkast 4 men ikke til femmer'n. Grunnen er at boka var spennende og nervepirrende og den var vanskelig å legge fra seg, men på grunn av skrivemåten var det ikke en bok jeg husker så mye av i ettertid.

Denne boken var enkel å lese og den falt i smak hos meg. Jeg syns den passer for de som er rundt 13-16 år. Jeg vil også anbefale den videre hvis du er en person som liker å lese skjønnlitteratur og hvis du liker det litt overnaturlige.


Jens Blikken

Jens Blikken

Skrevet av 6. november 2014 av Jens Blikken på Lom ungdomsskole

Skyggefødt er ei bok som handlar om fire ungdommar som flyktar frå ein institusjon for vanskeligstilt ungdom. Dei kjem unda all sivilisasjon og endar tilslutt opp på ein gammel gard der ingen har vore på ei god stund. Dei trur at dei er trygge, men det er noko som bur nede i bakken under dem som bare kjem ut når det er mørkt.

Boka er litt ekkel og brutal til tider, men ho er ganske spennande. Ho er ganske lettlest, noko dårleg derimot er at starten ikkje er så bra. Det starter rett ut i handlinga og du må lese litt for og forstå handlinga. Skildringene er ganske bra, spesielt på dei underomjordiske dyra, man kunne verkeleg sjå dei for seg.

Det er ganske mykje banning i boka, noko som eg egentleg ikkje bryr meg om, men nokon kan kanskje ikkje like det. Terningkastet som eg vil gje boka er: 4


Daniel

Daniel

Skrevet av 5. november 2014 av Daniel på Lundehaugen ungdomsskole

Fra en gård til en verre gård

Jeg syns at denne boken er veldig god til å få fram hvordan hovedpersonen har det, og hvordan omgivelsene er. Forfatteren får fram at de er ungdommer med å skrive masse banne ord og med oppførselen. Når jeg leser denne boka begynner jeg å grøsse (mest for jeg leste i senga) og det er for forfatteren gjør alt så ekte. Jeg vet selvsakt at det ikke fins sånne skapninger som underjordikse og hyldraer, men skildringene er svært gode. Boka har litt humor her og der, og det syns jeg er veldig bra, for jeg liker veldig godt humor.

Jeg gir terningkast 6, for skildringene var veldig gode. Jeg levde meg sikkelig inn i boka og hadde det veldig morsomt og grøsset litt.

Vis flere anmeldelser

Til toppen