Skyggefødt

Jan Tore Noreng Gyldendal 2014 44 anmeldelser

Fire ungdommer på flukt. «Trøblete jævler,» som Kalle sier. En nedlagt gård langt fra folk, omgitt av mørk furuskog. Perfekt for sånne som dem: skyggebarn. Men noe bor allerede i skyggene. Noe eldgammelt og farlig. Og det kravler fram ... Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Torjus.karlsen

Torjus.karlsen

Skrevet av 30. november 2014 av Torjus.karlsen på Lundehaugen ungdomsskole

Jeg leste Skyggefødt og jeg likte boka :
Boken var spennende og den var morsom.
Det var interessante hovedpersoner. Det er fire ungdommer som er på flukt. Jeg likte best Andreas fordi han var morsom og ganske tullete.
Jeg synes det for mye banning men ellers en ganske god bok.


Utha Rasanayagam

Utha Rasanayagam

Skrevet av 29. november 2014 av Utha Rasanayagam på Løkenåsen skole

Det er en grøsser bok og handler om fire ungdommer med forskjellige personligheter, Kalle, Pia, Andreas og Jon. De rømmer fra Vassmo gård, som er et barnehjem for barn med vanskeligheter. En dag bestemmer de seg for å rømme fra barnehjemmet. De kjører langt vekk og havner på et gammelt og nedslitt gård. De blir boende på gården, men plutselig skjer det overnaturlige ting……

Jeg gir bok 4-5 fordi det tok lang tid før jeg kom inn i boka, men når det ble spennende gikk det ganske fort å lese. Den er lett å lese og har en passe lengde. Det kommer opp en del banne ord, som jeg syns er litt unødvendig noen ganger, men dagens ungdommer banner en del for tiden. De overnaturlige hendelsene var ikke så skummelt og litt kjedelig noen ganger. Slutten var grei, gjorde ikke noe spesielt inntrykk på meg! Men alt i alt så var det en bra bok, som jeg kan anbefale å lese.


Knut Skarset

Knut Skarset

Skrevet av 27. november 2014 av Knut Skarset på Lom ungdomsskole

Spenningsbok med mange mysterier

Boken handler om fire ungdommer, Kalle, Andreas, Jon og Pia. Ungdommene rømmer fra Vassmo gård, et barnehjem for vanskeligstilte ungdom.
Ungdommene er lei av barnehjemmet, så de har bestemt seg for å rømme. De kjører på motorveien og inn i en skogsvei, vekk fra sivilisasjonen for at ingen skal finne dem. Kalle som kjører bilen, stopper fremfor en gammel fraflyttet og nedslitt gård. På gården de hadde tenkt at de skulle vere en stund, men på gården blir det mye verre enn forventet.

Jeg synest at boken er spennende. Jeg liker at det er overnaturlige ting i boken, noe som gjør at det blir veldig spennende. Boken er også lett å lese og det er lett å forstå hva som skjer og hvor karakterene befinner seg. Det er også mysterier i boken som etter hvert blir løst, og det er hele tiden noe spennende som skjer.
Jeg mener at denne boken passer til ungdom fra 12-15 år som liker overnaturlige ting i bøkene.

Jeg gir boka terningkast 5 og ikke 6 fordi man må komme litt langt i boken før boken blir spennende og gripende og fordi at det er mye banning i boka, noe man ikke trenger for at det skal vere en ungdomsbok.


Håvard

Håvard

Skrevet av 27. november 2014 av Håvard på Lundehaugen ungdomsskole

SKYGGEFØDT
Boka handlerom at 4 ungdommer som er på flukt fra et ungdomshjem. De havner til slutt opp på Vassmo gård. Etter hvert som dagene gård finner de ut at de ikke er de eneste på gården. Det er små, ekle monstre med skarpe tenner som vil være i fred.

jeg gir boka terningkast 5 fordi det tok lang tid før handlingen startet. Det var gode skildringer. Totalt sett var boka veldig god.


Benjamin

Benjamin

Skrevet av 24. november 2014 av Benjamin på kjøllefjord

Skyggefødt
Skyggefødt er en bok skrevet av Jan Tore Noreng.
Boka handler om at 4 ungdommer rømmer fra Vassmogård til en forlatt gård,
Pga de var lei av autoritetene. Der de blir angrepet av underjordiske vesener.
Jeg syns at denne boka var spennende fordi at det skjedde mye på en gang, men det begynte ikke å skje noe spennende før langt ut i boka.
Jeg syns boka passer for 13-19 år.
Jeg gir boka terningkast 4 fordi det tok lang tid til å kommer til hendelsen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen