Skyggefødt

Jan Tore Noreng Gyldendal 2014 44 anmeldelser

Fire ungdommer på flukt. «Trøblete jævler,» som Kalle sier. En nedlagt gård langt fra folk, omgitt av mørk furuskog. Perfekt for sånne som dem: skyggebarn. Men noe bor allerede i skyggene. Noe eldgammelt og farlig. Og det kravler fram ... Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?


Roy Mamutan

Roy Mamutan

Skrevet av 2. mai 2018 av Roy Mamutan på h

jeg synes denne boka var helt fantastisk! den var utrolig spennende og jeg klarte ikke å sove etter jeg hadde lest den! alle som sier at boka ikke er bra, er bare helt utrolig kresne, for denne boka, denne gir jeg terningkast 6!!!!!Lucy E. Hauge

Lucy E. Hauge

Skrevet av 15. desember 2014 av Lucy E. Hauge på Spydeberg ungdomsskole

Skyggefødt!

Forfatter: Jan Tore Noreng
Boktittel: Skyggefødt, boken er en grøsser
Utgivelses år: 2014

SKYGGEFØDT

Boken handler om fire ungdommer som heter Jon, Pia, Andreas og Kalle. De er på flukt fra vassmo gård, et sted for ungdommer som ikke har det så bra i hverdagen eller hvis foreldrene ikke orker å ha dem hjemme lenger.

Jeg synes boka ver veldig spennende fordi det var ikke så vansklig å forstå at boka var for folk som liker grøssere eller for de som liker skumle hendelser. Etter første kappittel fårsto jeg , litt av hva boka handlet om og litt om hva som kom til å skje. Jeg tror forfatteren har brukt mange banneord, ekleord og ekle hendelser for at ungdom skal ville få, lyst til å lese den. Jeg klarte ikke å legge fra meg boka en gang, fordi jeg synes den virket så bra og kul fra starten. Jeg anbefaler 13-15 åringer som liker krim og skumle bøker å lignene. Jeg gir boken ternigskast 6, fordi den var så bra og fordi den ikke var så forrvirrende med forrvirrende mener jeg at den ikke hopper fram og tilbake hele tiden og det var ikke så mange vansklige ord.


Tyra

Tyra

Skrevet av 15. desember 2014 av Tyra på Children's International School

Skyggefødt handler om fire ungdommer på flukt fra Vassmo gård. De heter Andreas, Pia, Kalle og Jon. De flykter langt inn i en skog til en fjærn gård langt vekk fra mennesker. Noe som er perfekt for sånne som dem. De er skyggebarn. Men i tilleg til det opplever de overnaturlige fenomener.

Jeg syntes boken var veldig spennende. Den var ganske ulik fra andre bøker på en bra måte. Det er veldig mye banning i boken noe som jeg syntes gjør det litt mere "virkelig" og på en måte litt mere spennende. Det jeg liker best med boken er at den blir spennende med en gang, noe som jeg syntes er bra for jeg begynner å bli lei av bøker som bruker flere kapitler på å bli spennende. Mest sannsynlig en av de mest spennende bøkene jeg har lest på lenge.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Knut Skarset

Knut Skarset

Skrevet av 27. november 2014 av Knut Skarset på Lom ungdomsskole

Spenningsbok med mange mysterier

Boken handler om fire ungdommer, Kalle, Andreas, Jon og Pia. Ungdommene rømmer fra Vassmo gård, et barnehjem for vanskeligstilte ungdom.
Ungdommene er lei av barnehjemmet, så de har bestemt seg for å rømme. De kjører på motorveien og inn i en skogsvei, vekk fra sivilisasjonen for at ingen skal finne dem. Kalle som kjører bilen, stopper fremfor en gammel fraflyttet og nedslitt gård. På gården de hadde tenkt at de skulle vere en stund, men på gården blir det mye verre enn forventet.

Jeg synest at boken er spennende. Jeg liker at det er overnaturlige ting i boken, noe som gjør at det blir veldig spennende. Boken er også lett å lese og det er lett å forstå hva som skjer og hvor karakterene befinner seg. Det er også mysterier i boken som etter hvert blir løst, og det er hele tiden noe spennende som skjer.
Jeg mener at denne boken passer til ungdom fra 12-15 år som liker overnaturlige ting i bøkene.

Jeg gir boka terningkast 5 og ikke 6 fordi man må komme litt langt i boken før boken blir spennende og gripende og fordi at det er mye banning i boka, noe man ikke trenger for at det skal vere en ungdomsbok.

Til toppen