Skygge

Lisette Askø Publica Bok 2014 39 anmeldelser

Layla har havnet i en skyggetilværelse som hun vil ut av. Hun blir tvunget til å gjøre ting hun ikke liker, og hver eneste dag føles som et helvete. Hennes største ønske er å komme seg vekk. Vekk fra svette, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Rebekka

Rebekka

Skrevet av 25. november 2014 av Rebekka på Lundenes skole

En bok med realistisk tema!

Boka «Skyggen» er skrevet av Lisette Askø og er en drama-bok alle ungdommer og voksne både kan og burde lese. Den handler om en fjortenårig jente ved navn Layla. Sammen med sin beste venninne roter hun seg bort i ting, som går ut på å selge kroppene sine til menn. Dette slår sprekker i både vennskapet deres, og livene deres.
Boken har mange gode litterære virkemidler, som hjelper deg til å leve deg ordentlig inn i boka (eksempel: «Layla kjente at følelsen hennes satt i magen» og «det så ut som han var blitt klippet rett ut av en dårlig actionfilm») Den er lett og lese, og har et veldig viktig og realistisk tema. Den er også til tider vanskelig å legge i fra seg, fordi det skjer uventede, men spennende ting. Jeg anbefaler denne boka til alle som liker realistiske bøker, med gode budskap.
Boka var veldig bra, men jeg er ikke sikker på om den burde nomineres til Uprisen, fordi det bare føles som om det mangler et eller annet. Men alle burde lese den!
Terningkast 5


Hanna

Hanna

Skrevet av 21. november 2014 av Hanna på Åretta ungdomsskole

Et urealistisk liv

Lisette Askø har skrevet en spenningsfylt lettlest bok med et hint av drama. Boka er lettlest og detaljert noe som gjør at den er god å lese.
Skygge handler om tenåringsjenta Layla og hennes venninne Erja som har rotet seg borti noe veldig alvorlig. Prostitusjon og hallikvirksomhet. Boken starter veldig troverdig, men mot slutten blir den mer og mer urealistisk. I midten av handlingen er den på sitt beste og det er veldig spennende. Men dette blir dratt så langt at mot slutten oppstår det urealistisk, men jeg fikk uansett lyst til å lese boka ut til siste side.
Det er en gripende bok fordi jeg føler med både Erja og Layla, men på samme måte blir det litt vanskelig å leve seg inn i den i og med at det er et ganske fjernt tema for meg. Boken fortjener en verdig plass i UPrisen på måten den er skrevet og fortalt på. Den får terningkast fem, grunnen til at denne ikke nådde helt opp til topps er grunnet urealistisk slutt, jeg skjønner jo at dette er en bok men på samme måte er resten av boka så troverdig at jeg skulle ønske meg en bedre avslutning. Lisette Askø har skrevet en veldig viktig bok, og jeg tror at hun prøver å fortelle\vise oss hva som skjer rundt om i verden, hun setter virkelig ting i perspektiv i midten av boka slik at jeg får sympati med prostituerte.


Johanna 2

Johanna 2

Skrevet av 5. november 2014 av Johanna 2 på Children's International School

Broken handler of en for ten år gammel jente som sammen med sin beste venn selger seg selv. De vill det ikke selv, men de har møtt Gaute og da er det Ingen vei tilbake. De prøver å politianmeldelse saken, men Gaute truer med å sende foreldrene bilder. Jentene prøver å drepe Gaute, det går ikke som planlagt og dagen etter er bestevenninnen hennes død.

Jeg er veldig fornøyd med boken. Jeg likte den veldig godt, jeg vill gi den ete terningkast fem fordi den ble litt urealistisk på slutten.


Johanna

Johanna

Skrevet av 5. november 2014 av Johanna på Children's International School

Boken handler om en 14 år gammel jente som selger seg uten å Vilde det selv, hun vill vekk fra dramaet med Gaute menn det går ikke med Mindre hunn dreper hann…..

Jeg syntes det var en si syyyyykt bra bok jeg gir den terningkast 5. Den nestbeste boka jeg har lest☺️☺️☺️☺️


MELISSA

MELISSA

Skrevet av 4. november 2014 av MELISSA på Grålum ungdomsskole

SKYGGE av Lisette Askø

Boka handler om en 14 gammel jente som heter Layla hun har kommet inn i en slags skygge hun ikke klarer å komme seg ut av. hverdagen hennes består av mørke skittene steder, med ekle svette menn som betaler for å ha sex med henne. Layla og venninen hennes Erja legger en plan om hvordan de skal komme seg borg fra denne skyggen de er i.

Jeg syns at det er en bra og spennende bok. Det skjer veldig mye, og det det ikke så lang tid før det begynner å skje ting, det liker jeg. boka begynner spennende og den bygger seg oppover. det kan være noen steder at det går litt rett fram, men det var ikke noe som gjorde at jeg ville stoppe å lese.
Boka er både spennende, skummel,og trist, men den er også veldig ekkel. Og den er også ganske realistisk , for det finnes mange der ute som har blitt lurt slik som Erja og Layla.

jeg velger å gi terningkast 5 for en spennende bok.

Vis flere anmeldelser

Til toppen