Skygge

Lisette Askø Publica Bok 2014 39 anmeldelser

Layla har havnet i en skyggetilværelse som hun vil ut av. Hun blir tvunget til å gjøre ting hun ikke liker, og hver eneste dag føles som et helvete. Hennes største ønske er å komme seg vekk. Vekk fra svette, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Tobias Roy Brenden

Tobias Roy Brenden

Skrevet av 7. november 2015 av Tobias Roy Brenden på åssiden videregående skole

Lisette Askø er en meget flink forfatter som skriver spennende bøker. Boka skygge er en realistisk bok som handler om to jenter som blir tvunget til å være prostituerte. Boka er spennende og grøssende å tenke på når dette faktisk skjer den dag i dag. Er en ganske sterk bok som helst bør leses av personer over 13 år. Jeg anbefaler boka til de som syntes den realistiske verden er spennende, eller til de som liker spenning og drama. Man får ganske sterke bilder i hodet når man leser boka. Jeg har lest ale bøkene til Lisette og de er alle utrolig gode bøker. Til å anbefales!!


Jens Brekke Engesveen

Jens Brekke Engesveen

Skrevet av 15. desember 2014 av Jens Brekke Engesveen på Åretta ungdomsskole

Boka Skygge er en spenningsfylt bok med et tema som er realistisk og som kan gi deg skjelvinger ved å tenke på at noen lever på denne måten. Lisette Askø er forfatteren bak den noe dramatiske boken. Det er en lettlest bok som passer for alle over 13 år.

Boka handler om to tenåringsjenter som blir lurt inn i hallikvirksomhet. De prøver å komme seg ut av knipen, men en gutt ved navn Gaute stopper dem og truer med å bevise for foreldrene deres at de har blitt prostituerte. Det eneste ønsket til de to unge jentene er å komme seg vekk fra alt og alle som kan gjøre livet deres dårlig. Jentene planlegger etter hvert å drepe Gaute, da skjer noe uventet som gjør at Layla må fortsette planen alene.

Layla er hovedpersonen, hun 14år gammel, det er hun og venninnen Erja som står i hovedfokus i boken. I midten av boken blir det veldig spennende, men jo lenger vi kommer jo mere usannsynlig og urealistisk blir handlingen. Jeg synes boka var god i starten men ble gradvis dårligere etter hvert.
Terningkast: 4


Camilla

Camilla

Skrevet av 14. desember 2014 av Camilla på Children's International School

Boken "skygge" som er skrevet av Lisette Askø, handler om en jente med navn Layla som roter seg bort i farlige ting sammen med sin beste venninne Erja. Hver dag blir hun tvunget til å gjøre forferdelige ting som hun ikke liker, samtidig som hun ikke tørr å si det til noen. Hennes eneste ønske er å komme vekk, vekk fra alt. Det var det Erja gjorde får å bli fri fra Gaute. Layla viste ikke lenger hva hun skulle gjøre, hun var helt alene. På slutten kommer Layla med en plan på å drepe Gaute å komme ut av alt det forferdelige.

Jeg synes boka var spennende. Boka fikk meg til å tenke på å alltid være forsiktig og ikke rote seg opp i farlige ting. Boka var litt annerledes en andre bøker jeg har lest, som gjorde så jeg ikke kunne legge den fra meg.


Camilla Brukveen

Camilla Brukveen

Skrevet av 10. desember 2014 av Camilla Brukveen på Lom ungdomsskole

Boken 'Skygge' er en spennende bok skrevet av Lisette Askø. Den handler om Layla som er 14 år gammel. Sammen med bestevennen sin, Erja, roter de seg borti ting som 14 år gamle jenter ikke burde ha rota seg borti. Layla og Erja selger kroppene sine til voksne og gamle, men ekle menn. De hater det,og prøve både å slutte og politianmelde det. Når de prøver å anmelde det, truer Gaute,"sjefen" deres, med å sende bilder av dem med voksne menn til foreldrene. Layla og Erja kommer på en plan for å få en slutt på dette, men det kan få grusomme følger. Får å få slutt på dette, må noen dø.
Jeg synes boka var veldig bra. Det gir et veldig bra budskap om at man bør passe veldig godt på hva man roter seg bort i. Boka er veldig spennende og vanskelig å legge fra seg. Det er fordi det skjer noe spennende hele tiden. Jeg synes at alle burde lese boka, men den er nok mest for ungdommer. Boka fortjener et terningkast 5.


Sigrid

Sigrid

Skrevet av 26. november 2014 av Sigrid på Slemmestad Ungdomskole

Boken 'Skygge' er en spennende bok skrevet av Lisette Askø. Den handler om Layla som er fjorten år gammel. Sammen med bestevennen sin, Erja, roter de seg borti ting som fjorten år gamle jenter ikke burde ha noe med å gjøre. Layla og Erja selger kroppene deres til voksne menn. De hater det,og prøve både og slutte og politianmelde det.Når de prøver å slutte truer Gaute, sjefen deres, med å sende bilder av dem med voksne menn til foreldrene. Layla og Erja kommer på en plan for å få en slutt på dette, men det kan få grusomme følger.
Jeg synes boka var veldig bra. Det gir et veldig bra budskap om at man bør passe veldig godt på hva man roter seg bort i. Boka er veldig spennende og vanskelig å legge fra seg. Det er fordi det skjer noe spennende hele tiden. Jeg synes at alle burde lese boka, men den er nok mest for ungdommer. Boka fortjener et terning kast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen