Skifterne

Sissel Chipman Gyldendal 2021 19 anmeldelser

Det går rykter om at noen ungdommer i landsbyen er skiftere. At de blir til ville dyr om natten og har et kaos i seg som smitter og må utryddes. Kira vet at hun burde si fra om kaoskreftene hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emma

Full av fantasi

Skrevet av 14. desember 2021 av Emma på Mæla ungdomsskole

Skifterne er en veldig bra bok. Det er en fantasi bok. Den er veldig spennende, og det skjer noe hele tiden. Boken handler om hoved personen Kira. Hun er en skifter. Skiftere kan bli om til dyr, selv om de ikke vil. Og hvis de blir tatt, blir de fanget, og tatt med til gråfolket. Skifterne er en bok jeg ville anbefalt til folk som liker fantasi.

Jeg gir boken terningkast 5.


Emilie Djupvik

Skifterne ei heilt ny bok

Skrevet av 14. desember 2021 av Emilie Djupvik på Stokksund skule

Forfatter:Sissel Chipman
Alder:55 år
Antall bøker: 18
Bok:Skifterne.
Språk: Norsk Bokmål
Utgivingsår:2021
Sider:311
Finst på E-bok og Lydbok
illustrasjonar: Nei

Skifterne er ei veldig fantasifull bok, boka har mykje spennandes og tilby. Eit mystisk gråfolk har ramma byen og ungdommar forvandles til dyr. Disse ungdommane er kaldt skifterne. Skifterne kjemper i skjul for å ikkje bli tatt av folket i Varby, visst dei blir tatt sender folket i Varby dei til gråfolket for å kurere dei.

Skifterne er ei bok som handlar om ei jente som heiter Kira. Kira er ei glad og energifull jente som liker å være sosial. Marika,Gunnar, Toby og Rob er vennene hennes. Rob er også broren til Kira, og han vet om hemmeligheten hennes. Kira går gjennom mykje rart i løpet av boka, og ho lærer at ho må være forsiktig med kven ho stoler på, og kva ho gjer.

Boka kan relaterast til ungdommar. Med kor forsiktige vi må være med kva vi seier,kler oss og korleis vi oppfører oss.Dette kan være ei bok som kan få ungdommen til å komme i en annen verden, og slippe alt stresset.

Boka er spennandes, men veldig vanskeleg og lese, spesielt i starten. Dei første sidene skjer ikkje det noko spennande som gjer det vanskeleg og ha lyst til og lese boka. l starten begynner forfattaren veldig brått på det som skjer i Varby. Ho kunne også brukt meir tid på å forklare situasjonen.

Eg meiner at boka kunne vore litt kortare i starten for og komme i gang med sjølvaste poenget med historia fortare. Eg synest også at forfatteren burde forklare bedre i starten med kva som var situasjonen. Eg tenker at boka passer frå alder tolv til fjorten, fordi boka kan virke barnslig for femten og oppover og for vanskeleg for aldersgruppe elve og ned. Boka får terningkast tre frå meg.


Betina

Skifterene

Skrevet av 8. desember 2021 av Betina på Sogndalen ungdomsskole

Boka handlet om en jente som heter Kira som bor i en landsby med familien sin. Hun bærer på en tung hjemlighet som hun ikke vil si til noen. Hun vil ikke bli "tatt" av de slemme folkene i skogen. Hun vil ikke bli som de andre som kommer tilbake hun vil heller ikke bli en av dem som aldri kommer tilbake heller.

Jeg likte ikke boka så veldig mye fordi den var veldig treig de første 100 sidene også gikk det etter hvert veldig fort. Boken er en fantasi bok og inneholder ingen bilder som gjør det vanskliere og huske hva du har lest.
Jeg gir boken terningkast 3/6 siden det ikke var helt min smak.


Berit Marie

En virkelig god norsk Fantasy roman!

Skrevet av 7. desember 2021 av Berit Marie på Mæla ungdomsskole

Skifterne av Sissel Chipman

Skifterne er en sånn Fantasy roman jeg kommer til å lese mange ganger. Den inneholder spenning, søskenkjærlighet, hemmeligheter, originalitet, følelser, action, kjærlighet, vennskap og masse fantasi.

Boken handler om den rødhårede jenta Kira, som bor i landsbyen Varby. Det går rykter over bygda om at noen ungdommer har blitt besatt av kaoskrefter som gjør at de blir forvandlet til ville dyr om natten. Og de eneste som kan helbrede ungdommene er det mystiske gråfolket. Men vil man egentlig bli kurert, om man kommer tilbake sånn som Elina?

Dette er en veldig god bok, og jeg håper virkelig det kommer en oppfølger. Om du er glad i fantasy bøker anbefaler jeg Skifterne sterkt.
På grunnlag av alt dette vil jeg gi boken terningkast 6, og jeg mener at den absolutt burde bli nominert til U-prisen.


Simen Nielsen

Fin bok men ikke min type

Skrevet av 30. november 2021 av Simen Nielsen på 9

Boken heter Skifterne. Den er en fantasybok som handler om en jente som heter Kira og hun lever i en landsby med familien sin. Hun har en svært stor hemmelighet som hun ikke vil si. Grunnen er at det er de «mystiske» folkene vil ta henne.

I følge meg så syntes jeg boka var uinteressant, men det var fordi den var ikke helt min type. Den starta litt treigt men ble raskere, og den er liksom en ny bok du begynner med og du er litt gira eller noe sånt, så leser du en stund og så fortsetter du, og etterhvert blir den rett og slett bare kjedelig Det kan bitte litt minne om twilight bøkene. Denne boka er ikke realistisk.

Boka kan være hyggelig for andre hvis de liker fantasybøker for den er nesten litt eventyrlig.
Forfatteren gjorde en god jobb og har laget en god historie, den passer som sagt for fantasyelskere.
Jeg gir boka ternekast 2

Vis flere anmeldelser

Til toppen