Skifterne

Sissel Chipman Gyldendal 2021 19 anmeldelser

Det går rykter om at noen ungdommer i landsbyen er skiftere. At de blir til ville dyr om natten og har et kaos i seg som smitter og må utryddes. Kira vet at hun burde si fra om kaoskreftene hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Jagjot kaur

Uventet men interesserende

Skrevet av 29. november 2021 av Jagjot kaur på Kjeller ungdomsskole

Boka handlet om en jente som heter Kira som bor i en landsby med familien sin. Hun bærer på en tung hjemlighet som kan koste henne livet. Noe som gjør henne redd for at de mystiske «folka» som bor i skogen skal komme og hente henne. Hun vil ikke bli som de andre som kommer tilbake hun vil heller ikke bli en av dem som aldri kommer tilbake heller.

Jeg likte denne boka veldig mye. Den var full av fantasi og veldig bra. Dette var min type bok og den ble bare bedre og bedre. boka hadde en veldig bra flyt nå jeg leste den, men det var noen navn som fikk meg til å stoppe opp. Jeg anbefaler denne boka til elever fra 6-klasse og oppover fordi det er ikke akkurat noe spesifikt som gjør at denne boka er bare for ungdom.

Jeg gir denne boka en terningkast 6


Mads

Helt grei bok

Skrevet av 16. november 2021 av Mads på Flåtestad ungdomsskule

Boken "Skifterne" er en fantasybok skrevet av Sissel Chipman der hovedpersonen Kira lever i en liten landsby med moren, faren og storebroren Roy. Hun har mange venner, men en dag blir en gutt som heter Tobby forvandlet om til et dyr og blir hentet av vaktene i landsbyen. Han blir satt i et tårn for at noen rare skapninger kaldt Gråfolket skal hente han og ta all den mørke magien ut av Tobby. Men Kira tror ikke de bare tar den mørke magien men noe annet også. Kira prøver og få venene til og bli med Kira in til skogen der Gråfolke lever, men de vil ikke og hun går in selv.

Jeg synes at boka var skrevet på en ok måte, men jeg likte ikke hvordan spenningskurven liksom aldri nåde toppen. Og at handlingene som ikke var veldig viktig var lengere en de handlingene som faktisk gjorde noe for historien.

Jeg tenker boken passer best til unge eller litt eldre som liker fantasybøker. På grunn av det innholdet vi får lese om som inneholder magi, forskjellige skapninger som en annen type mennesker som heter Gråfolket eller skifterne som er folk som kan skifte til dyr.

Jeg vil personlig gi boken en 3 fordi jeg ikke syns den var nå særlig spennende. De gangene det skjedde noe spennende varte det på 2 sider.


Sagall

Hva skjedde med Toby?

Skrevet av 8. november 2021 av Sagall på Sogndalen ungdomsskole

Denne boka skrevet av Sissel Chipman handler om en by kalt Varby der en jente som heter Kira bodde med mamma, pappa og storebroren. Hun hadde en vennegjeng Toby, Roy, Marika og Gunnar, men denne landsbyen er ikke som alle andre landsbyer. Her er det en mørk magi som gjør ungdommene om til villdyr. For å bli kurert blir ungdommene sent av gårde over elva til gråfolket. for å få den onde magien vekk, men når de kommer tilbake igjen er det som om de mistet smile sitt. En dag så ble Toby (guttebestevennen) hennes tok formen til en røyskatt og ble sett av familien, han ble sent av gårde inn i tårnet der gråfolket kom for å hente han. Og nå som han er tilbake igjen har han mistet smile hans. Kira visste at han hadde blitt som kusinen hennes. Kira fant ut av mer og mer mens Toby var borte og hadde planer om å redde han, men det var allerede for seint. Presten mistenker at Kira også er en skifter og nå er den eneste løsningen for Kira er å rømme ut av Varby, men er Kira en skirfter eller ikke?..

Denne boka syntes ble bare bedre og bedre. Boka fikk også frem mange forskjellige følselser som kjærlighet og sjalusi. Derfor gir jeg denne boka terningkast 5.


Sagall

Hva skjedde med Toby?

Skrevet av 8. november 2021 av Sagall på Sogndalen ungdomsskole

Denne boka handler om en by kalt Varby der en jente som heter Kira bodde med mamma, pappa og storebroren. Hun hadde en vennegjeng Toby, Roy, Marika og Gunnar, men denne landsbyen er ikke som alle andre landsbyer. Her er det en mørk magi som gjør ungdommene om til villdyr. For å bli kurert blir ungdommene sent av gårde over elva til gråfolket. for å få den onde magien vekk, men når de kommer tilbake igjen er det som om de mistet smile sitt. En dag så ble Toby (guttebestevennen) hennes tok formen til en røyskatt og ble sett av familien, han ble sent av gårde inn i tårnet der gråfolket kom for å hente han. Og nå som han er tilbake igjen har han mistet smile hans. Kira visste at han hadde blitt som kusinen hennes. Kira fant ut av mer og mer mens Toby var borte og hadde planer om å redde han, men det var allerede for seint.


Ådne Olsen

Landsbyens ungdommer er besatt

Skrevet av 21. oktober 2021 av Ådne Olsen på Finnøy sentralskule

Bokas handling skjer i ein liten landsby som ligg rett ved ei elv. Over elva lev det eit magisk folk som blir kalla gråfolket. Den sida av elva med landsbyen på, blir styrt av ein greve. I denne landsbyen handlinga foregår i, skjer det nokre merkelege ting. Nokre av ungdommane i denne landsbyen blir besatt av kaoskrefter og forvandla til dyr om natta. Alle i landsbyen er redde for desse kreftene og derfor fangar dei dei såkalte Skiftarane. Derfor har greven og gråfolket laga ei pakt, som er slik at om nokre blir besatt av kaosmagi, skal dei bli sende til gråfolket og kurert. I denne boka følger vi Kira, ei 13 år gammal jente som er besatt av kaoskreftene. Ein dag blir vennen hennar, Toby, fanga fordi han var ein skiftar. Kira begynner eit oppdrag saman med venninna si, Marika, broren sin, Roy, og vennen til broren sin, Gunnar. Ho begynnar å finne ut mykje om gråfolket, meir enn det som er sunt for eit menneske.

Det var ei spennande bok, og grunnen til at dei blei skiftarar var uventa. Eg synes at det var ei litt rar bok, fordi det ikkje gav meining at ungdommar kunne forvandle seg til dyr, men eg levde meg inn i han og eg synes han var bra.

Eg vil gi han terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen