Skifterne

Sissel Chipman Gyldendal 2021 19 anmeldelser

Det går rykter om at noen ungdommer i landsbyen er skiftere. At de blir til ville dyr om natten og har et kaos i seg som smitter og må utryddes. Kira vet at hun burde si fra om kaoskreftene hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Madly

Skifterne

Skrevet av 15. desember 2021 av Madly på Husnes ungdomsskule

Tittel på boka: Skifterene

Forfatter: Sissel Chipman

Denne boken handlar om ei jenta som heiter Kira og venne hennar som bur i ein liten landsby som heiter Vareby, der det finnes skiftere. Skiftere er menneske som kan skifta mellom mennesker og dyr. Kira kan skifte til ein rev. Og over elva finnest det ein mystisk folk som kaller seg gråfolket. Gråfolket er dei i forteljinga som skal ta vekk dei onde kreftene, og gjera skifterne “normale”. Nokon i landsbyen leiter etter skifterer til gråfolket. Og Kira prøver å fine ut kva gråfolket virkleg er.

Mi meining

Eg syntest at denne boken var vanskeleg å forstå i starten da det skjedde så masse, men samtidig så skjedde da ingenting, og det var masse folk du skulle holde styring på. Når du kom eit stykke ut i boko så var den lettare å forstå, og da skjedde meir interessante og spennande ting. Du fekk veta ting du ikkje forventa skule skje. Også hadde boka ein slutt så var ganske bra. Så eg likte denne boke og eg kunne anbefalt den vidare.

Terningkast 4


Hanna Medhaug

ein innvikla men bra fantasi roman

Skrevet av 14. desember 2021 av Hanna Medhaug på Husnes ungdomsskule

Navn: stiftarane

Forfatter: Sissel Chipman

Eg syntest i starten var denne boka litt uinteressang og vanskeleg og skjønne, men ut gjennom boka blei den meir og meir interessant, eg skjønte meir. Denne boka syntest eg var ei veldig god bok.

Tekstens handling

Teksten handler om ei jente som heiter Kira. Kira er venn med Roy Gunnar Toby å Makira. Roy, Gunnar og Roy, toby å Kira er skiftere. Toby blir tatt inn til gråfolket og blir "helbreda". Toby kommer til bake til landsbyen men eg ikkje heilt seg skjølv. Kira sniker seg inn på ein biblotek og høyrer at ho eg neste som skal inn til gråfolket, Kira ender opp men og rømme. Kira finner ut av det at ho kan skifte til alle mulige dyr. Kira flyr tilbake til landsbyen og får Roy, Gunnar, Toby og Marika med på og gjere opprør mot gråfolket son at alle skifterene får dyra sine tilbake. Kira klarte å få medealjongen til ofolievan å greven i vareby aksepterte og avslutte sammerbeidet med gråfolket. No kunne alle sifterene vere ute når dei vil.

Mi mening

Eg syntest det at denne boka var ein kjedelig bok i sarten fordi eg ikkje skjønte poenget med skifterene før eg hadde kommet eit godt stykke inn i boka. Utgjennom boka kom det litt meir spenning og litt lettere og skjønne. Eg syntest at denne boka var ein veldig god bok, og eg syntest at når du hadde kommet litt før halveis i boka så begyner det spennende delen om at Toby kommer tilbake fra gråfolket. Slutten var ein veldig bra slutt på denne boka den passet liksom heilt perfekt til det dei hadde skrevet tideligare i boka fordi deg som var tideligare i boka gidde liksom meir meining med denne slutten .

Avsluttning

Svakheiten til denne boka er at eg er redd at folk kommer til å gi opp i starten av boka som eg nesten gjor men, eg er veldig glad får at forsete å lese denne boka. Eg vil anbefale denne boka til andre

Terningkast: 5


Mary Baltzersen

Ei magisk bok om ei ungdomsgjeng som kjempar for sanninga.

Skrevet av 14. desember 2021 av Mary Baltzersen på Stokksund skule

I Skifterne av Sissel Chipmann opplever du ei magisk fantasiverd. Det går mange rykte i landsbyen om såkalla “Skiftere”. Skifterne har alltid vore sett på som ville menneske besett av mørk magi. Dei som er oppdaga, blir sendt til “Gråfolket”, for at den “mørke magien” skal bli erstatta med arbeidslyst. Kira veit at det er farleg, men ho klarer ikkje å sløkke lysta etter å finne ut sanninga om Gråfolket.

Starten av Skifterne gjer deg tørst, tørst på kva som kjem til å skje framover. Starten er forvirrande sidan det kjem masse informasjon, men ein blir van med det til meir ein les. Boka er spennande, det er mange spenningstoppar og delar der du ikkje klarer å leggje frå boka. Det er massevis med gode ting med boka, men det aller beste er karakterane. Alle karakterane er godt skildra, spesielt Kira. Kira gav aldri opp sjølv om ho var i håplause situasjonar, og ho fann på utenkjelege løysningar der eg hadde mista håpet. Å lese Skifterne er ei gripande og fortryllande oppleving.

Boka er lett å lese, og gir deg kjensla av ei Disney-forteljing. Skifterne er rein fantasy. Skifterne har ein typisk språkbruk bygd opp av normale setningar som ikkje skiljer seg ut. Språkbruken er ganske åndlaus i høve til dei åndfulle hendingane. Eg meiner at boka kunne blitt enda betre om skrivemåten var unik og attraktiv slik som boka er.

Sissel Chipman gjer ein strålande jobb med å få fram kva boka handlar om. Skifterne viser fram forholdet mellom menneske, dyr, natur, og om retten til å vere seg sjølv. Boka fortel at ein aldri må gi opp, sjølv om dei verste scenaria er rett framfor deg. Skifterne er ei forteljing eg syns alle unge burde få høyre, og ungdommen er godt framstilt i boka. Styrka til forteljinga er kor bra alt er skildra, eg kunne sjå filmen føre meg. Det som irriterte meg mest, var at skrivemåten ikkje oppnådde potensiale det hadde.

Eg anbefaler denna boka. Den er lærerik med ei klar meining, og ho er lett å lese. Ja, eg synest at boka er verdig ein U-pris.
Eg gir Skifterne ein klar 5’ar!


Hanna

En hemmelig het bak byen.

Skrevet av 14. desember 2021 av Hanna på Mæla ungdomsskole

Forfatter: Sissel Chipman.
Tittel på boken: SKIRFTERNE.

Hva jeg tenker som denne boken.
Denne boken var helt grei, Det skjedde nok i boken og sånt men jeg følte på en måte at det kom litt fort oppå varandre.
Jeg liker en spennende bok men det var kanskje ikke helt får meg.
Denne boken handler om at det går et rykte om at det er SKIFTERENE i byen og det er bare det mystiske gråfolket som kan helbrede de på en måte.
De ungdommene må være litt forsiktige som at de ikke blir ferska.
Denne boken er kanskje får ungdommer og litt eldre barn.
Fordi det er veldig mye tekst på vær side nesten og veldig mange sider i denne boken og de skjer en del i denne boken så kanskje denne ikke er får de elder heller helt men det er jo litt hva man liker også da.
Terning kaste fra meg er 3/6. Denne boken var helt grei.


Selja

En fantasy bok

Skrevet av 14. desember 2021 av Selja på Mæla ungdomsskole

Skifterne er en bok som handler om Kira som bærer på en tung hemmelighet, som hun prøver å ikke fortelle til noen. Hun bor i en liten landsby hvor alle kjenner hverandre, inkludert med sine venner og familie.

Personlig tenker jeg at det tok veldig lang tid før det begynte å bli spennende, men også at det gikk veldig fort derfra. På rundt side 100 begynte jeg å bli litt mer interessert, men etter hvert begynte det å gå veldig fort, og jeg fikk ikke med meg alt som skjedde. Likevel var det en god bok, med gode skildringer, jeg tror at mange kunne likt denne boken. Jeg er også fan av fantasy bøker, og jeg anbefaler den til andre som liker fantasy sjangeren. Jeg gir boken terningkast 4 av 6.

Vis flere anmeldelser

Til toppen