Skatten fra Miklagard

Tom Egeland Aschehoug 2014 16 anmeldelser

Det er sommerferie, og Robert blir med moren til Vestfold, der hun og arkeologteamet hennes har funnet en vikinggrav. Nyheten om et revolusjonerende funn sprer seg raskt - hvis den eldgamle Njåls saga snakker sant, kan denne graven romme store Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Helene Ottesen Rambraut

Helene Ottesen Rambraut

Skrevet av 13. desember 2014 av Helene Ottesen Rambraut på Tromstun skole, 9c

To ungdommer. En skatt. Et mysterium.

Boken handler om en gutt som har en mor som er arkeolog, de har muligens funnet graven til den store høvdingen Njål som levde for flere hundre år siden. Robert finner en plankebit i graven, der står det skrevet noen tegn fra gamle tider. Han bestemmer seg for å finne ut hva tegnene betyr, og sammen med Anita, er han sikker på at de vil finne skatten.
Boken er bra tenkt, men jeg synes den kunne vært lengre, bedre beskrivelser av alt og fortalt mer om hva hver enkelt person tenker og føler.
Jeg synes at boken hopper over mye detaljer som kunne beskrevet handlingen og teksten bedre. Handlingen i boken har veldig mange gamle ord og ord som de fleste ikke bruker i det daglige, det er greit nok, men det finnes andre ord som kan brukes eller andre måter å forklare ordene på. Det er små ”bobler” med info av noen av ordene, og av og til forklaringer av noen gamle kjente personer, dette er irriterende og ødelegger flyten i teksten. Ellers er det en ganske bra bok, og jeg anbefaler den til de som liker historie fra viking tiden.


sondre Gregersen

sondre Gregersen

Skrevet av 12. desember 2014 av sondre Gregersen på Åretta ungdomsskole

Grei bok
Boka «skatten fra Miklagard» er en svært overdreven bok om gutten Robert som blir med moren til vestfoll. Moren til Robert er arkeolog og i Vestfoll finner dem en gammel viking grav. Boka hopper unødvendig mye frem og tilbake mellom år 900 og 2014 som gjør boka lang og kjedelig. Boka er en Fantasy roman. Eneste som trekker boka opp er slutten, så etter lang ventetid så kom det noe bra ut av denne boka.
Men egen mening om boka er lang kjedelig helt til slutten. Forventer bedre av Tom Egeland.


Jakob Eselund Bakken

Jakob Eselund Bakken

Skrevet av 9. desember 2014 av Jakob Eselund Bakken på Løkenåsen skole

Skatten fra Miklagard

Av Tom Egeland
Denne boken handler om en 14 år gammel gutt som heter Robert som får være med moren på en arkeologisk utgravning i Vestfold.
Moren og de andre arkeologene har funnet vikingskipet til en gammel høvding som heter Njål og de har startet en utgravning.
Høvding Njål er kjent for at han stjal en stor og hellig skatt fra byen Miklagard, eller Istanbul som byen heter nå.
Robert finner en uvanlig runepinne i utgravningen som han tror har en sammenheng med skatten.
Når han prøver og finne svar på hva runnene betyr møter han Anita som er interessert i det samme som han, og han deler hemmeligheten sin med henne.
Sammen prøver de å løse gåtene til den gåtefulle runepinnen.
Men de er ikke de eneste som leter etter skatten og svarene om runepinnen…..
Tom Egeland har gjort en god jobb når han skrev denne boka den var spennende og han fikk også puttet litt fakta inn noen steder og dette gjorde han uten at det ble for kjedelig.
Det eneste som trekker ned i denne boken er at det er litt vanskelig å henge med i tidsreisene, og det gjør så noe av spenningstoppen blir borte.
Denne boken er ellers veldig bra skrevet, og jeg anbefaler den for ungdom mellom 13 og 15 år.
Jeg gir denne boken terningkast 5.


Johanna

Johanna

Skrevet av 9. desember 2014 av Johanna på Children's International School

Dette er en fantastisk bok!

Jeg likte boken veldig godt. Jeg syntes det er et godt skille mellom dobbelthistoriene. Jeg likte best at boken ble veldig spennende i starten, som gjør at man ikke gir opp lesingen. Jeg syntes den var lettlest men samtidig tung.

Boken handlet om en gutt som heter Robert. Han blir med moren sin til Vestfold. Der finner de ut at Njål sagnet er sant. Det blir veldig spennende når de leter etter skatten!


Sigvart Brendberg

Sigvart Brendberg

Skrevet av 9. desember 2014 av Sigvart Brendberg på Sørburøy barne- og ungdomsskule

Yes! Endeleg har Egeland skrive til oss

Robert er med mora si på ei utgraving av eit gamalt vikingskip. Ho trur det må vera Havørna, skipet til høvding Njål. Det er ei utruleg oppdaging, for legendene om Njål fortel også om ein fantastisk skatt, skatten frå Miklagard.
Robert møter Anita og saman byrjar dei å leita etter skatten.
Men dei er ikkje åleine.
Her har Tom Egeland laga ei verkeleg spanande historie. Som mange andre av bøkene hans er kjerneelementet arkeologi, og også denne gongen er det ein fulltreffar.
Forteljinga om skatten frå Miklagard var ei av dei få ungdomsbøkene i år det var ordentleg artig å lesa, og er enkelt og greitt den beste av årets u-prisutval.

Vis flere anmeldelser

Til toppen